CHEF ΜΑΓΕΙΡΑΣ


Μαγειρική είναι  “η τέχνη μαγειρεύειν καλώς τας τροφάς ”γράφει ο Π. Καντώρος, Αρχιμάγειρας των Ανακτόρων, (1900), και συνεχίζει: «η πρώτη πράξη της πέψεως ξεκινά από το μαγειρείον».
Το μυστικό στη δουλειά είναι να ξέρουμε πρώτα γιατί βάζουμε ένα υλικό και μετά το πώς και το πότε. Με τι μπορώ να αντικαταστήσω ένα υλικό και τι αλλαγές θα επιφέρει αυτό στο αποτέλεσμα. Πώς χρησιμοποιούμε τα υλικά ώστε να μου ανταποδώσουν το 100% της γεύσης, αρωμάτων και ιδιοτήτων τους.
Χωρίς να χρησιμοποιούμε τίποτα τεχνητό από σκόνες και σκευάσματα, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ικανούς επαγγελματίες που μπορούν να σταθούν σε οποιαδήποτε κουζίνα. Η ύλη της σχολής περιλαμβάνει οτιδήποτε θα χρειαστεί ένας μελλοντικός επαγγελματίας, θεμελιώνοντας από την αρχή όλα τα απαραίτητα βήματα και αλληλεπιδρώντας με κουζίνες από όλον τον κόσμο αλλά και διαφορετικές τεχνικές.
Διδάσκουμε στους μαθητές μας να είναι δημιουργικοί και όχι αντιγραφείς. Να μπορούν να επιλέγουν την εργασία που τους ευχαριστεί αλλά και να διαμορφώνουν τις συνθήκες της.
Τα εργαστήρια ξεκινούν από την πρώτη κιόλας εβδομάδα των μαθημάτων και πραγματοποιούνται ανελλιπώς και τα 2 χρόνια σπουδών.
Τα μαθήματα στοχεύουν αποκλειστικά στην κατάρτιση επαγγελματιών με υψηλές προδιαγραφές σε τεχνικό αλλά και θεωρητικό επίπεδο. Επαγγελματίες ικανούς, έτοιμους να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό στην αγορά εργασίας. Επαγγελματίες που θα βρίσκονται μέσα στις νέες τάσεις και θα εξελίσσονται διαρκώς, σεβόμενοι τις αρχές της γαστρονομίας και των διεθνών προτύπων που διδάσκονται στη σχολή.

•    Η φοίτηση για την ειδικότητα του βοηθού μάγειρα είναι 1 έτος.

Περισσoτερες πληροφορiες

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ωράριο 09:00 - 14:00 & 17:00 - 21:00
Διεύθυνση : Τσιμισκή 31
1ος όροφος Θεσσαλονίκη,
Τ.Κ. 54624

“Το κέντρο της Γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης»

πρόσβαση με λεωφορείο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΤΣΙΜΙΣΚΗ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΕΓΝΑΤΙΑ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)