Το ταξίδι σε διαγωνισμούς, βραβεύσεις και εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς ξεκίνησε με τον πρώτο Διαγωνισμό Γαστρονομίας, καινοτομία τότε στο ελληνικό στερέωμα για Μάγειρες, Ζαχαροπλάστες και Αρτοποιούς. Έργα από ζαχαρόπαστα, νεκρή ζύμη, βούτυρο, σοκολάτα, μπουφέδες πολυτελείας, σκάλισμα λαχανικών, art de la table και απαιτητικές τεχνικές ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά της πρώτης πανελλήνιας γιορτής της γαστρονομίας από τη πρώτη ιδιωτική Σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα.