Επίσκεψη σε έναν επαγγελματικό χώρο και μάθημα στο δρόμο!

Την Παρασκευή 16/11/2018 οι πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής μαζί με τους καθηγητές τους, πραγματοποίησαν την πρώτη εξόρμηση τους στην πόλη.

Πρώτος τους σταθμός η Λέσχη της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκεί ο υπεύθυνος Σεφ κύριος Χαλιβόπουλος Δημήτριος τους ξενάγησε στον χώρο της κουζίνας από όπου γίνεται η σίτιση των φοιτητών. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την προετοιμασία του μεσημεριανού καθώς και μέρους του βραδινού. Μπόρεσαν να δουν χώρους παραλαβής, αποθήκευσης και επεξεργασίας τροφίμων.

Σκοπός την επίσκεψης ήταν η επαφή των σπουδαστών με μία επαγγελματική κουζίνα ώστε να συνδυάσουν τις θεωρητικές γνώσεις που αποκτούν στο μάθημα της Υγιεινής, ενός μαθήματος πολύ σημαντικού για την επαγγελματική σταδιοδρομία των σπουδαστών Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής. Η ύλη της Σχολής επεξεργάζεται από Καθηγητές και επαγγελματίες του χώρου σε Ελλάδα και εξωτερικό και εναρμονίζεται άμεσα με όποια καινούρια αλλαγή και προσθήκη της νομοθεσίας αλλά και της επιστήμης! Εκεί συζήτησαν με τον Σεφ για τους τρόπους επιλογής του μενού την κοστολόγηση του καθώς και την προετοιμασία του. Και φυσικά έλαβαν πολύτιμες συμβουλές από έναν αρκετά έμπειρο σεφ όπως ο κύριος Χαλιβόπουλος που αναλαμβάνει ένα τεράστιο έργο, όπως η σίτιση των φοιτητών, ο οποίος μάλιστα συνεχάρη τους Σεφ του μέλλοντος για τις γνώσεις και τη παρουσία τους σε έναν επαγγελματικό χώρο.

Στην συνέχεια κατηφορίσαμε και κατευθυνθήκαμε προς την αγορά Καπάνι. Από τις πιο παλιές αγορές της πόλης μας. Και σίγουρα αν ξέρεις να επιλέγεις τις πρώτες ύλες σου εκεί μπορείς να βρεις διαμάντια σε καλές τιμές. Εκεί επισκέφθηκαν διάφορα καταστήματα και μαζί με τους καθηγητές τους μπόρεσαν να συζητήσουν τα κριτήρια επιλογής των πρώτων υλών τους. Κρέατα , είδη ζαχαροπλαστικής και ψάρια. Γιατί όπως σοφά λέει ο λαός το ψάρι μυρίζει από το κεφάλι και αν αυτό δεν το γνωρίζεις πως θα έχεις <<καλή ψαριά>>;
Σεφ και υπεύθυνοι της Σχολής που συνόδευσαν τους σπουδαστές έδωσαν χρήσιμες συμβουλές για την αγορά, τι πρέπει να προσέχουμε αλλά και τι χρειάζεται να κάνει ένας επαγγελματίας της Γαστρονομίας στη καθημερινότητα της δουλειάς.

Επίσκεψη σε έναν επαγγελματικό χώρο και μάθημα στο δρόμο!

Αν θέλεις να μάθεις ποιο είναι το πιο ακριβό αγαθό που διαχειρίζεται ένας Σεφ δεν έχεις παρά να πατήσεις εδώ

Προτελευταίος μας σταθμός το κρητικό παντοπωλείο του κυρίου Νίκου στην Αγίου Δημητρίου. Καθώς αυτό το παντοπωλείο έχει πάντα διάφορα χόρτα και μυρωδικά μας δόθηκε η ευκαιρία να τα δείξουμε από κοντά στους μαθητές μας έτσι ώστε να μπορούν να τα αναγνωρίσουν στο μέλλον καθώς και να τα ξεχωρίζουν από άλλα παρόμοια. Κατά τη διάρκεια φυσικά της γευστικής δοκιμής δεν έλλειψαν οι συμβουλές για τους τρόπους μαγειρέματος τους καθώς και παιχνίδια για τους συνδυασμούς που μπορούν να γίνουν. Δοκιμάσαμε εξαιρετικές ντομάτες Κρήτης, αγγουράκια αβοκάντο που ωρίμασαν πάνω στο δέντρο και μια ιδιαίτερα εύγεστη ποικιλία κόκκινων μήλων. Στο τέλος για τον αποχαιρετισμό έγινε και γευστική δοκιμή της ρακής και του ρακόμελου του καταστήματος.
Και κάπου εκεί είχε μεσημεριάσει και όλοι ήταν κουρασμένοι γεμάτοι όμως γνώσεις που σίγουρα ήθελαν να μοιραστούν με τους υπόλοιπους. Έτσι λοιπόν καθίσαμε να απολαύσουμε κάτω από το ήλιο τα εδέσματα του μεζεδοπωλείου – παντοπωλείου Salumeria!
Όλες οι προγραμματισμένες επισκέψεις αλλά και workshops γίνονται πάντοτε εκτός μαθημάτων με μοναδικό γνώμονα τη παροχή νέων εμπειριών στους μελλοντικούς Σεφ!

Οι σπουδές είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου! Για το λόγο φροντίζουμε να δημιουργούμε αξέχαστες στιγμές για κάθε σπουδαστή της La Chef Levi σε Ελλάδα και εξωτερικό, ξεχωριστά!
Μικρές στιγμές, πολύτιμες εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις!