Στα 30 χρόνια λειτουργίας της Σχολής, έχουμε συναντήσει πολλές διαφορετικές περιπτώσεις σπουδαστών. Νέους, μεγάλους, ανθρώπους με χαμηλή ή υψηλή αυτοπεποίθηση, ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Καθένας εξ αυτών αποτελεί μια μοναδική ιστορία για τη La Chef Levi. Καθένας έχει διαφορετικά άγχη και σκέψεις για το μέλλον του. Πάντοτε όμως το μέλλον είναι καλύτερο όταν κάνεις αυτό που πραγματικά σε κάνει χαρούμενο.

Γιατί το λέμε αυτό;

Η διαρκής στροφή των ανθρώπων στην Τέχνη της Μαγειρικής και της Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας αποτελεί ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό της εποχής μας. Αυτό συμβαίνει για πολλούς & διαφορετικούς λόγους τους οποίους περιγράφουμε παρακάτω.

Σίγουρα η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι ευκαιρίες εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο συνετέλεσαν σε αυτό το γεγονός.

Η ουσία όμως δεν είναι αυτή. Αυτό που παρατηρούμε ολοένα και περισσότερο η απελευθέρωση των ανθρώπων μέσα από τη Γαστρονομία.

Οι στερεοτυπικές αντιλήψεις  των πανεπιστημιακών σπουδών έχει καταρριφθεί και πλέον οι νέοι ξεκινούν παράλληλα με κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ, τις σπουδές τους στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική ή επιλέγουν κατευθείαν να σπουδάσουν στη Σχολή μας με την αποφοίτησή τους από το σχολείο.

Και δεν είναι μόνο η επαγγελματική αποκατάσταση που φροντίζουμε για τους σπουδαστές μας με υψηλές παροχές από το πρώτο καλοκαίρι των σπουδών τους.

Αυτό είναι δική μας ευθύνη, την οποία αναλαμβάνουμε με χαρά για τους σπουδαστές μας.

Αυτό που μας χαροποιεί εξίσου όμως είναι η ελευθερία των επιλογών που έχει σήμερα ο άνθρωπος.

Φυσικά, εμείς φροντίζουμε για την αναβάθμιση του κλάδου συμμετέχοντας σε συνέδρια και διαγωνισμούς προσπαθώντας διαρκώς να ενισχύσουμε τα επαγγέλματα στο χώρο της Γαστρονομίας τα οποία υπηρετούμε σε Ελλάδα και εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια.

Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό!

Η ελευθερία και η υποστήριξή των ανθρώπων, ξεκινά από το σπίτι, όπου οι γονείς ολοένα και περισσότερο στηρίζουν την επιλογή των παιδιών τους να γίνουν Chef Μάγειρες & Chef Ζαχαροπλάστες επιλέγοντας το δρόμο της δημιουργικότητας.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στους νέους αλλά και σε πολύ κόσμο ο οποίος επιλέγει να κάνει αλλαγή καριέρας και να ακολουθήσει το επάγγελμα του Μάγειρα ή του Ζαχαροπλάστη.

Οι άνθρωποι πλέον κάνουν πράξη το όνειρο που φαντάζονται κάθε φορά όταν φτιάχνουν μια πετυχημένη συνταγή στη κουζίνα ακούν «Μπράβο Σεφ!» από την οικογένεια και τους φίλους!

Ο φόβος είναι πολύ φυσιολογικός!

Σίγουρα τα στερεότυπα πολλές φορές κρατούν πολύ κόσμο πίσω από το να ακολουθήσει  αυτό που αγαπά. Αυτό ξεκινά από τον φόβο για το εάν θα τα καταφέρεις, τον φόβο για τι θα πουν οι γύρω σου, για το τι θα γίνει εάν παρατήσεις μια δουλειά η οποία δεν σε γεμίζει και δεν σε κάνει χαρούμενο κ.α.

Όλα αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά.

Όμως δεν είναι καλύτερο όταν μπορείς να έχεις μια πετυχημένη καριέρα ειδικά πάνω σε αυτό που αγαπάς και να κάνεις το μεράκι σου δουλειά;

Όσο περισσότερο προσπαθείς, να είσαι σίγουρος/η ότι θα δικαιωθείς και θα τα καταφέρεις. Γιατί δεν θα είσαι μόνος/η.

Θα έχεις τη Σχολή δίπλα σε κάθε σου βήμα.

Αυτή είναι η απελευθέρωση που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν έχουμε κοντά μας ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ανακαλύπτουν νέους ορίζοντες και πτυχές του εαυτού τους.

Πώς να μην ανακαλύπτει κανείς τις ξεχωριστές πτυχές του εαυτού του, γνωρίζοντας τόσες διαφορετικές κουλτούρες μέσα από τις ξεχωριστές κουζίνες από όλο τον κόσμο; Κλασικές και μοντέρνες, ελληνική, ασιατική, γαλλική, μοριακή και πολλές άλλες, θα σας μυήσουν σε ένα μοναδικό ταξίδι Γαστρονομίας!

Η τέχνη αυτή δεν αφορά μόνο τη Μαγειρική. Η φαντασία παίρνει μορφή μέσα από τη γαλλική, την ευρωπαϊκή τη αμερικάνικη ζαχαροπλαστική και πολλά άλλα. Το πιο γλυκό ταξίδι στον κόσμο θα το κάνεις με σοκολάτα, καραμέλα και θα πραγματοποιήσεις θαύματα με τάρτες και τούρτες με υλικά και συνταγές που δεν έχεις γνωρίσει ακόμα!

Αμέτρητες επιλογές για να εκφράσεις τον χαρακτήρα σου, τις δημιουργικές ανησυχίες και να λαμβάνεις feedback το οποίο θα σε κάνει καλύτερο στα λάθη σου και χαρούμενο σε κάθε σωστή σου κίνηση!

Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι η Τέχνη της Μαγειρικής και της Ζαχαροπλαστικής δεν είναι εύκολη. Απαιτεί σωστές βάσεις, ενδιαφέρον και πολλή προσπάθεια. Όλα αυτά όμως θα έρθουν και θα επισφραγιστούν με το άρτιο, τελικό αποτέλεσμα που δεν θα πιστεύεις.

Όπως όλα άλλωστε! Στην Ελλάδα της κρίσης, στη σύγχρονη Ελλάδα, οι σωστές επιλογές δημιουργούν ευκαιρίες και υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Ανεξάρτητα από όλα όμως, η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται όταν κάνεις αυτό που αγαπάς. Και αυτό πάντα σε επιβραβεύει.

Εμείς στη La Chef Levi από το 1989 κάνουμε αυτό που μας γεμίζει περισσότερο. Δημιουργούμε καριέρες και στηρίζουμε τα όνειρα των σπουδαστών μας.

Η δική μας επιβράβευση έρχεται μέσα από την επιτυχία τους.

Διάβασε μερικές ιστορίες επιτυχίας των σπουδαστών μας