Ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η La Chef Levi με εμπειρία ετών σε εκθέσεις, διαγωνισμούς και συνεργασίες με εταιρείες δήλωσε παρούσα για μια ακόμη φορά. Το περίπτερο όπου μαγείρευαν Σεφ και σπουδαστές της Σχολής αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που απόλαυσαν ποικίλες δημιουργίες , μας γνώρισαν και έμαθαν περισσότερα για το έργο μας.
Εδώ και χρόνια παραγωγοί πρώτων υλών, έμποροι, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, σωματεία και επιμελητήρια εμπιστεύονται τη Σχολή των Σεφ για την προώθηση των προϊόντων τους με πρωτότυπες συνταγές που αναδεικνύουν τις κατάλληλες γεύσεις και αρώματα!

Κάπως έτσι λοιπόν το κουνουπίδι έγινε μια βελούδινη σούπα που σε τίποτα δεν θύμιζε το κλασικό λαχανικό που όλοι ξέρουμε. Ιταλικό ριζότο με λάδι λευκής τρούφας και αυθεντική παρμεζάνα, κριθαρώτο με χοιρινό και λαχανικά, κοτόπουλο με ασιατικά μπαχαρικά, brownies και λαχταριστό μιλφέιγ με βανίλια μαγαδασκάρης ήταν μερικά από τα εδέσματα που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι μας επισκέφθηκαν. Και φυσικά την τελευταία ημέρα είπαμε να χαιρετήσουμε κι εμείς την τιμώμενη χώρα και να σερβίρουμε για κυριακάτικο πρωινό μικρά fluffy pancakes με κρέμα αλμυρής καραμέλας ή με μέλι και κανέλα για τους λιγότερο απαιτητικούς ουρανίσκους. Κι όλα αυτά σε μια μικρή open κουζίνα! Όχι φυσικά όπως τα επαγγελματικά εξοπλισμένα εργαστήρια της Σχολής που έχουμε συνηθίσει!
Αυτό όμως δεν εμπόδισε το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό!
Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει live cooking και να συνομιλήσει με τους Σεφ οι οποίοι έλυσαν απορίες και δεν δίστασαν να μαρτυρήσουν μυστικά των συνταγών τους!
Την εβδομάδα αυτή μιλήσαμε με νέο κόσμο ενώ οι επισκέπτες μπορούσαν να ενημερωθούν για τα εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών που μόνο η La Chef Levi παρέχει σε δύο ειδικότητες! Αρκετοί σπουδαστές προτίμησαν να πραγματοποιήσουν και την εγγραφή τους στο χώρο της έκθεσης εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στα ολιγομελή τμήματα της Σχολής.
Χαρήκαμε που συναντήσαμε παλιούς απόφοιτους της Σχολής οι οποίοι μας ενημέρωσαν για την επιτυχημένη επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Αυτό θα πει περηφάνια!
Επαγγελματίες του χώρου και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης συνομίλησαν μαζί μας για τη ανάγκη εύρεσης άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού τονίζοντας τις ανάγκες της αγοράς για σωστά εκπαιδευμένους επαγγελματίες με ποιοτικές σπουδές μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

Περισσότερες από 4.000 μερίδες μαγειρεύτηκαν και μοιράστηκαν στον κόσμο. Σπουδαστές της Σχολής βοήθησαν στην απαιτητική προετοιμασία καθώς και στο σερβίρισμα των μερίδων. Μία αποστολή αρκετά δύσκολη καθώς το μαγείρεμα γινόταν παρουσία κόσμου όπου έπρεπε να τηρούνται όλες οι προδιαγραφές για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων. Φυσικά η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση μεγάλου όγκου ανθρώπων αποτέλεσε ακόμα ένα κερδισμένο στοίχημα των Σεφ του μέλλοντος!
Αυτό βέβαια γίνεται ευκολότερο όταν συνεργάζεσαι με επαγγελματίες που σου παρέχουν σωστό εξοπλισμό και υλικά. Ευχαριστούμε την εταιρία ΙΝΟΜΑΚ για το άρτιο επαγγελματικό εξοπλισμό που μας παρείχε και που εντυπωσίασε τους χιλιάδες επισκέπτες. Ακόμη, τα σούπερ μάρκετ Μασούτης για την χορηγία των υλικών και όλους τους παραγωγούς που έδωσαν τα προϊόντα τους για να δημιουργήσουμε μικρά γαστρονομικά θαύματα!
Για εμάς η γνώμη των σπουδαστών μας είναι αυτή που μετράει!

Για το λόγο αυτό ρωτήσαμε τους σπουδαστές που ήταν εκεί όλες τις ημέρες για την εμπειρία που έζησαν. Ο Γιάννης Τσοπάνος, ο οποίος τελείωσε τον πρώτο χρόνο στην ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης και τώρα θα συνεχίσει στον δεύτερο, μας είπε ότι «ήταν μία ωραία εμπειρία αρκετά ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη. Δεν ήταν κάτι δύσκολο γιατί είχαμε κάνει σωστή προετοιμασία. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι σερβίραμε αρκετές μερίδες φαγητού».
Η Ντάρια Περεβέρζεβα, απόφοιτος Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και Αρτοποιίας, η οποία μάλιστα εργάζεται ως Ζαχαροπλάστης ενώ παρακολουθεί παράλληλα στη Σχολή και τον κλάδο της Μαγειρικής Τέχνης, δήλωσε ότι ήταν μία πολύ ωραία και ευχάριστη εμπειρία ενώ ήταν πολύ όμορφο που πέρασε τόσο χρόνο μαζί με τον Σεφ της και τους συμμαθητές της.

Μέσα από διαφορετικές εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και ποικίλες μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες φροντίζουμε να δημιουργούμε νέες εμπειρίες για τους σπουδαστές μας πέρα από τα πλήρως εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών που παρέχουμε εδώ και 30 χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Με μόνο δύο ειδικότητες, αφιερώνουμε όλο μας το έργο αποκλειστικά στη Γαστρονομία και σε τίποτε άλλο. Το γεγονός αυτό επιδρά άμεσα στην επαγγελματική πορεία των σπουδαστών μας οι οποίοι αποφοιτούν από μια Σχολή εξειδικευμένη και βρίσκονται σε ένα επαγγελματικό δίκτυο το οποίο δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο.
Εμείς από τη μεριά μας αυτό που έχουμε να πούμε είναι συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ήταν στο χώρο της έκθεσης, όπως και τους Σεφ που ανέλαβαν το δύσκολο αυτό έργο!