Η Ηρώ Υφαντή αποφοίτησε από την Σχολή La Chef Levi τον Μάιο του 2019 με ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης.

Με το που ολοκλήρωσε το πρώτο έτος, πραγματοποίησε την πρακτική της στη Ρόδο όπου τα πήγε περίφημα φεύγοντας πρώτη φορά από το σπίτι της. Η ανοδική της πορεία συνεχίστηκε το επόμενο καλοκαίρι όπου εργάστηκε στην Κω, στο πεντάστερο ξενοδοχείο, Ikos Aria . Η φετινή σεζόν θα τη βρει ξανά ως επαγγελματία σε ξενοδοχείο του ομίλου, αυτήν την φορά στη Χαλκιδική, στο βραβευμένο Olivia.

Για την ερχόμενη χρονιά είναι προγραμματισμένο να εργαστεί στην Ανδαλουσία.

Η εμπειρία της όπως την περιγράφει η ίδια παρακάτω: Όπως όλοι από κάπου ξεκινάνε, έτσι και εγώ το καλοκαίρι του 2017 αφού τελείωσα από το σχολείο ήξερα ήδη ότι θέλω να αφοσιωθώ στη μαγειρική! Έτσι, χωρίς να χάσω χρόνο ξεκίνησα να αναζητώ απευθείας την σχολή η οποία θα μου έδινε τις βάσεις, τις γνώσεις, την όρεξη αλλά και την στήριξη για να μπορέσω να ακολουθήσω με επιτυχία αυτό που αγαπώ!

Στην αρχή όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, δυσκολεύτηκα να βρω κάποια Σχολή διότι το μυαλό μου είχε γεμίσει με σκέψεις και αμφιβολίες για το ποια πρέπει να εμπιστευτώ, αν θα αξίζει, ή αν θα με οδηγήσει στο αποτέλεσμα που επιθυμώ! Όλες αυτές οι σκέψεις όμως έγιναν καπνός όταν μπήκα στην La Chef Levi και το κλίμα ένιωθα να με αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή! Όλοι οι άνθρωποι της Σχολής με υποδέχτηκαν σαν να είμαι δικός τους άνθρωπος. Με κέρδισε ολοκληρωτικά η ξενάγηση που έγινε αργότερα στα εργαστήρια με τον πολυάριθμο επαγγελματικό εξοπλισμό και στις ευρύχωρες αίθουσες θεωρητικών μαθήματων.

Η φοίτησή μου στην σχολή έχει μείνει στο μυαλό μου σαν ένα υπέροχο ταξίδι 2 χρόνων που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω. Οι γερές βάσεις που μου προσέφερε η Σχολή, οι λεπτομέρειες που οδηγούν στο τέλειο αλλά και η αγάπη για κάθε υλικό ξεχωριστά είναι αυτά που με βοήθησαν να κάνω την αρχή στην επαγγελματική μου πορεία. Οι άξιοι εκπαιδευτές της, με τεράστια εμπειρία στον χώρο ο καθένας ξεχωριστά, μου έμαθαν απίστευτες τεχνικές αλλά και μου μετέφεραν το πάθος και την αγάπη που πρέπει να βάζεις στο κάθε πιάτο ξεχωριστά!

lachef-levi-chef-iro-ifanti

Με φίλους και συμφοιτητές κατά τη διάρκεια του 30ου Διαγωνισμού Γαστρονομίας.

Σημαντικό ρόλο έπαιξαν φυσικά και τα θεωρητικά μαθήματα για τα οποία είναι υπεύθυνοι καθηγητές με υψηλή εκπαίδευση πρόθυμοι να σου μεταφέρουν όσα ξέρουν και οι γνώσεις τους να σε συνοδεύουν στην καριέρα σου! Με αυτά και με εκείνα η πρώτη χρονιά φοίτησης μου πέρασε και το καλοκαίρι του 2018 με βρήκε να ξεκινώ την καριέρα κάνοντας την πρώτη μου πρακτική! Όσα μου είχε διδάξει η Σχολή ήταν αρκετά για να μπορώ να σταθώ στα πόδια μου μέσα στην πρώτη επαγγελματική κουζίνα που υπήρξα! Αξίζει να αναφέρω ότι η Σχολή σε όλη την μέχρι στιγμής πορεία μου είναι δίπλα μου με στηρίζει και ότι χρειαστώ είναι εδώ για εμένα!

Με έναν μαγικό τρόπο πέρασε και η δεύτερη χρονιά στην σχολή και έφτασε η στιγμή που πήρα το πτυχίο μου στα χέρια μου! Η στιγμή της αποφοίτησης! Εκείνη τη στιγμή ένιωσα ότι κρατούσα τη ζωή μου στα χέρια μου επίσημα πλέον!

Έτσι, ξεκίνησα να εργάζομαι επαγγελματικά σε πολυάστερα ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι πόρτες άνοιγαν και ανοίγουν η μία μετά την άλλη μπροστά στα μάτια μου και φυσικά όλα αυτά τα χρωστάω στην La Chef Levi, γιατί χωρίς αυτήν είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν θα τα είχα καταφέρει! Εάν θέλεις και εσύ να πέτυχεις κάνοντας αυτό που αγαπάς η σχολή θα είναι εκεί να διώξει τις αμφιβολίες σου να σε στηρίξει και να σε απογειώσει! Θέλω να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους και τους καθηγητές της σχολής τον καθένα ξεχωριστά!

Με εκτίμηση,

Αργυρώ Υφαντή