Στις μέρες μας κάτι που είναι περιζήτητο και συνάμα δυσεύρετο είναι το αίμα, το πιο σημαντικό βιολογικό υγρό. Παρ’ όλο που η τεχνολογία έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και συνεχώς εξελίσσεται, δεν έχουν βρεθεί ακόμα τα μέσα για την παραγωγή αυτού του. Αυτό που εξυπηρετεί σε περιπτώσεις που κάποιος έχει ανάγκη από αίμα είναι η τράπεζα αίματος. Έτσι, η La Chef Levi θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα ανθρωπιάς διοργανώνει την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 9:30 – 12:30 στις εγκαταστάσεις της την πρώτη της εθελοντική αιμοδοσία.

La Chef à Paris: Εκπαιδευτική εκδρομή στη πόλη του φωτός!
Σκοπός της σχολής μας εδώ και 30 χρόνια είναι η παροχή ολοκληρωμένων γνώσεων, πλήρως εναρμονισμένων με το αντικείμενο σπουδών δίνοντας στους σπουδαστές μας σφαιρική προσέγγιση στο αντικείμενο που έχουν επιλέξει να ειδικευτούν μαζί μας, τη Γαστρονομία.
Έτσι λοιπόν, ως είθισται άλλωστε, οργανώσαμε και φέτος μια εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Και γιατί στο Παρίσι; Θα έλεγε κανείς ότι το Παρίσι είναι η πόλη των ερωτευμένων. Είναι όμως και η «Μέκκα» της υψηλής γαστρονομίας. Με αφορμή την έκθεση “Europain” η οποία αφορά τόσο αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες όσο και μάγειρες, πραγματοποιήσαμε το πολυαναμενόμενο για τους σπουδαστές μας ταξίδι.

Αφυδατωμένα vs Φρέσκα: and the winner is…
Καθημερινά όλο και περισσότεροι σπουδαστές μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας μας ρωτάνε αν τα αφυδατωμένα φρούτα και λαχανικά που τρώνε είναι υγιεινά.
Η απάντησή μου είναι πάντοτε η ίδια: «Εξαρτάται».
Και από τι εξαρτάται λοιπόν;
Μα φυσικά από τη μέθοδο η οποία χρησιμοποιήθηκε για να αφυδατώσει το προϊόν. Για πολλούς λόγος ένα αφυδατωμένο φρούτο δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα φρέσκο. Πολλές φορές όμως, μας είναι πιο εύκολο να ανοίξουμε ένα σακουλάκι και να φάμε ένα αφυδατωμένο βερίκοκο από το να αγοράσουμε ένα φρέσκο και να το πλύνουμε.

Η εμπειρία μου από την πρακτική εκτός Ελλάδος και η La Chef του εξωτερικού.

Ονομάζομαι Λυτρίδης Χρήστος, είμαι δευτεροετής σπουδαστής ζαχαροπλαστικής και επισκέφτηκα την Αλγερία το καλοκαίρι που μας πέρασε στα πλαίσια της πρακτικής μου εξάσκησης. Κατά το πρώτο έτος της φοίτησής μας μάς δόθηκε η επιλογή να κάνουμε πρακτική είτε με ατομική μας πρωτοβουλία είτε μέσω της σχολής.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ωράριο 09:00 - 21:00
Διεύθυνση : Τσιμισκή 31
1ος όροφος Θεσσαλονίκη,
 
Τ.Κ. 54624
 
 

“Το κέντρο της Γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης»

πρόσβαση με λεωφορείο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΤΣΙΜΙΣΚΗ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΕΓΝΑΤΙΑ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)