Τις εβδομάδες που πέρασαν, οι σπουδαστές και οι καθηγητές της Σχολής είχαν τη χαρά να υποδεχτούν έναν παλιό απόφοιτο της Σχολής, τον Σουλεϊμάν Χαλίλ, ειδικό στην Ανατολίτικη Ζαχαροπλαστική και ιδιοκτήτη των Ζαχαροπλαστείων Γλυκοπωλείο σε Ξάνθη και Κομοτηνή. Είναι ακόμα μεγαλύτερη χαρά, το γεγονός ότι η κόρη του κυρίου Χαλίλ, σπουδάζει στη Σχολή την ίδια τέχνη την οποία ο πατέρας της έμαθε και εξασκεί με επιτυχία! Είναι μοναδικό ένας γονιός να μοιράζεται με το παιδί του την ίδια εκπαίδευση και να εξελίσσονται μαζί παρά το γεγονός ότι ο ένας σπούδασε το 2003 και ο άλλος το 2018!

Ένα ακριβό μπουκάλι κρασί, μερικά φύλλα βρώσιμου χρυσού, ένα Kobe Wagyu. Ένας υπερσύγχρονος φούρνος, και ένα μαχαίρι από ατσάλι Honyaki.
Τι κοινό έχουν όλα αυτά;
Είναι όλα αντικείμενα μεγάλης αξίας τα οποία στοιχίζουν τόσο στο αρχικό κεφάλαιο όσο και στα καθημερινά αναλώσιμα των επιχειρήσεων εστίασης. Ένας Σεφ Μάγειρας, ένας Σεφ Ζαχαροπλάστης και όσοι ασχολούνται με τη Γαστρονομία καλούνται να διαχειριστούν υλικά και εξοπλισμό μεγάλης αξίας.
Ποιο από όλα αυτά είναι το πολυτιμότερο;
Η σωστή απάντηση είναι κανένα.

Την Παρασκευή 16/11/2018 οι πρωτοετείς σπουδαστές της Σχολής μαζί με τους καθηγητές τους την πρώτη εξόρμηση τους στην πόλη.
Πρώτος τους σταθμός η Λέσχη της φοιτητικής εστίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκεί ο υπεύθυνος Σεφ κύριος Χαλιβόπουλος Δημήτριος τους ξενάγησε στον χώρο της κουζίνας από όπου γίνεται η σίτιση των φοιτητών. Εκεί τους δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την προετοιμασία του μεσημεριανού καθώς και μέρους του βραδινού. Μπόρεσαν να δουν χώρους παραλαβής, αποθήκευσης και επεξεργασίας τροφίμων.

Το ελαιόλαδο έχει μεγάλη θρεπτική και διατροφική αξία επειδή είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και λιπαρά οξέα (ελαϊκό, λινολεικό και λινολενικό οξύ). Τα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου είναι στην πλειοψηφία τους ακόρεστα και όχι κορεσμένα όπως του βουτύρου και των ζωικών λιπών.
Και τι είναι τα ακόρεστα λιπαρά οξέα;
Για να μην μπερδευτείτε με την χημεία του άνθρακα και τους δεσμούς του ας αρκεστούμε στο ότι τα ακόρεστα λιπαρά είναι καλά για τον ανθρώπινο οργανισμό και για την λειτουργία της καρδιάς.
Κάνοντας όμως μια βόλτα στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ συναντούμε συσκευασίες με διάφορους τύπους ελαιολάδου. Ποιο λάδι να επιλέξω; Τι ποικιλία; Το ακριβότερο είναι το καλύτερο ή μήπως είναι όλα ίδια;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ωράριο 09:00 - 21:00
Διεύθυνση : Τσιμισκή 31
1ος όροφος Θεσσαλονίκη,
 
Τ.Κ. 54624
 
 

“Το κέντρο της Γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης»

πρόσβαση με λεωφορείο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΤΣΙΜΙΣΚΗ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΕΓΝΑΤΙΑ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)