Οι Παρασκευές μας γίνονται ολοένα και πιο συναρπαστικές! Στις 22/02 είχαμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε τον Οδυσσέα Βλαχάβα, παραγωγό του Ellion, διεθνή κριτή και γευσιγνώστη ελαιολάδου στις εγκαταστάσεις μας.

Την Παρασκευή 15/2/2019 οι σπουδαστές της σχολής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κοινωνικό καταναλωτικό συνεταιρισμό Θεσσαλονίκης ΒΙΟS COOP. 

Η ημέρα ξεκίνησε βρίσκοντας τους πάγκους της Σχολής γεμάτους με κάθε λογής καλούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Προϊόντα τοπικά όπου με μεράκι και προσπάθεια έχουν παράγει μικροί τοπικοί παραγωγοί. Αρχικά ο υπεύθυνος του συνεταιρισμού κύριος Λάκκας Παναγιώτης  ξεκίνησε κάνοντας την εισαγωγή για το Bios Coop, την αρχική ιδέα του και τον τρόπο λειτουργίας του. Εξήγησε στους σπουδαστές της Σχολής ότι στο κατάστημα μπορούν να βρουν τόσο βιολογικά όσο και συμβατικά προϊόντα.

Με κύριο μέλημά μας να εκπαιδεύουμε τους Σεφ του μέλλοντος, πιστεύουμε ότι είναι βασικό να ανακαλύψουν και να εξοικειωθούν και με κουζίνες άλλων χωρών. Στα πλαίσια λοιπόν αυτών των μαθημάτων, φέτος, αφιερώσαμε 2 εβδομάδες στην Ιαπωνική και Κινέζικη κουζίνα. Για αυτά τα μαθήματα δεν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με κανέναν άλλον πέρα από την εταιρεία Cardinal, γνωστή στην ευρεία γκάμα της σε αυτού του είδους τα προϊόντα. Έτσι, η Σχολή γέμισε με πρώτες ύλες, είδη μαγειρικής, μέχρι και είδη σερβιρίσματος από την Ασιατική Κουζίνα. Με βάση λοιπόν το κοτόπουλο και το χοιρινό οι σπουδαστές της Σχολής πειραματίστηκαν με την καθοδήγηση των Σεφ και ετοίμασαν από απλά μέχρι και υψηλού επιπέδου πιάτα. Τη τιμητική τους είχαν και τα παραδοσιακά Bao Buns με pulled pork και Sriracha by Cardinal!

Για μια ακόμη χρονιά, Σεφ, απόφοιτοι και σπουδαστές της Σχολής πραγματοποίησαν ένα γνώριμο ταξίδι στον απόλυτο προορισμό της Γαστρονομίας! Η Λυών φιλοξένησε Σεφ Μάγειρες, Σεφ Ζαχαροπλάστες, Σεφ Αρτοποιούς από ολόκληρο τον κόσμο και η La Chef Levi, όπως εδώ και 30 χρόνια στα μεγαλύτερα Chef events, ήταν εκεί, στο απόλυτο the place to be!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ωράριο 09:00 - 21:00
Διεύθυνση : Τσιμισκή 31
1ος όροφος Θεσσαλονίκη,
 
Τ.Κ. 54624
 
 

“Το κέντρο της Γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης»

πρόσβαση με λεωφορείο
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΤΣΙΜΙΣΚΗ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)
ΕΓΝΑΤΙΑ(ΣΤΑΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)