Η κοινωνική ευθύνη είναι μέρος της φιλοσοφίας μας

Εμείς στη La Chef Levi εδώ και 30 χρόνια ξεκινήσαμε με έναν επαγγελματικό στόχο: να εκπαιδεύουμε με τους καλύτερους Μάγειρες, Ζαχαροπλάστες και Αρτοποιούς τις επόμενες γενιές επαγγελματιών. Παράλληλα με την πειθαρχία, την εξέλιξη και το μεράκι θέσαμε έναν εξίσου βαρυσήμαντο και αξιόλογο σκοπό. Να είμαστε έμπρακτα αρωγοί στη κοινωνία, πάντα δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Πως δίνουν πίσω στη κοινωνία οι Σεφ του μέλλοντος;

Στα 30 χρόνια λειτουργίας της La Chef Levi στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχουμε τη τιμή να βρισκόμαστε και να δημιουργούμε πολλές διαφορετικές ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, φανερές και αφανείς.
Οι σπουδαστές της Σχολής ανά τα χρόνια έχουν μαγειρέψει και μοιράσει πάνω από 70.000 μερίδες φαγητού δωρεάν για διάφορα συσσίτια της εκκλησίας, για το ΚΕΘΕΑ για άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης και για όποια κοινωνική ομάδα μας χρειάζεται!
Φυσικά είναι πάντα πρώτοι σε κάθε κάλεσμα σχολείου για δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσω της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής όπου και γίνονται εκείνοι οι δάσκαλοι για μερικές ώρες!

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, οι σπουδαστές φτιάχνουν πακέτα δώρων και μοσχομυριστά gingerbread cookies και τα μοιράζουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη ένα παραπάνω χαμόγελο.

Πάντοτε, μέσα από τη Γαστρονομία, οφείλουμε να αναδείξουμε ζητήματα που απαιτούν τη κοινωνική ευαισθησία, πάντοτε με ένα «γλυκό» τρόπο, όπως αρμόζει στους Σεφ του μέλλοντος.

Η ιδρύτρια της Σχολής, Βιργινία Αναστασιάδου, έχει χαρίσει πολλές φορές τα έσοδα εκδηλώσεων σε νοσοκομεία και συλλόγους όπως το Σύλλογο «Στοργή».

Καθηγητές – σπουδαστές – κοινωνία γινόμαστε ένα!

Η σχολή μας, αφουγκραζόμενη πλήρως τις ανάγκες της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας, πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις, αναπτύσσοντας το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η κοινωνική ευθύνη της σχολής αγκαλιάζεται από όλους: καθηγητές, σπουδαστές και κοινωνία.

Καθηγητές και σπουδαστές της σχολής με μεράκι και ζήλο ανταποκρίνονται πρόθυμα σε κάθε κάλεσμα. Στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της σχολής, βοηθούν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη με την παροχή εθελοντικής βοήθειας μέσω της Γαστρονομίας. Η σχολή μας εδώ και χρόνια βοηθά ανθρώπους και οικογένειες μέσω των πλούσιων δράσεων της.

Ημέρα ανθρωπιάς: Η κοινωνική ευθύνη στο επίκεντρο

Τον Ιανουάριο του 2018 η La Chef Levi ιδρύει τον θεσμό “Ημέρα Ανθρωπιάς” εγκαινιάζοντας μια σπουδαία για τη κοινωνία πρωτοβουλία, τη δική της τράπεζα αίματος.

Τη σπουδαία αυτή ημέρα πραγματοποιείται αιμοδοσία, συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων στις εγκαταστάσεις της Σχολής για ανθρώπους οι οποίοι μας έχουν ανάγκη. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι από την προσέλευση σπουδαστών, αποφοίτων και φίλων οι οποίοι δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης σε αυτούς που μας χρειάζονται.

Η τράπεζα αίματος της σχολής γεννήθηκε και θα ενώνει όλους τους ανθρώπους της Σχολής για πάντα όπου κι αν βρίσκονται! Στο τέλος κάθε εκδήλωσης, το χαμόγελο των σπουδαστών μας, κάθε φορά μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον.

Έχοντας σπουδαστές και αποφοίτους από όλη την Ελλάδα, θέλουμε οι ίδιοι πέρα από σπουδαίοι επαγγελματίες, να είναι και πρεσβευτές ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Γίνε και εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις σήμερα στον κόσμο.
Διάδωσε το μήνυμα.
#wemakechefs #wecare