ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Λίγα λόγια για τη Chef

Μετά από ένα εκπαιδευτικό ταξίδι ανταλλαγής στο Μεξικό όταν ήταν μικρή, αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της Ζαχαροπλαστικής και της Αρτοποιίας. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση της στην Αρτοποιία συνέχισε το παγκόσμιο ταξίδι της στην Αυστραλία ενώ με την επιστροφή της, σπούδασε Ζαχαροπλαστική όπου αποφοίτησε ούσα αριστούχος από την Σχολή Ferrandi. Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε στα παλάτια των Παρισίων. Για τρία συναπτά έτη και από διαφορετικούς φορείς, βραβεύεται ως καλύτερη Pastry Chef, δύο φορές στη Γαλλία και μία φορά στη Ρωσία!

Για τη συνεργασία της με τη La Chef Levi δήλωσε:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που έρχομαι για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη La Chef Levi. Συνάντησα στο πρόσωπο των ανθρώπων της Σχολής, τον επαγγελματισμό και το πάθος για εξέλιξη, απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία στην εκπαίδευση. Ανυπομονώ να επισκεφθώ την Σχολή και να συναντήσω όλους εσάς που θέλετε να εξελιχθείτε στην Ζαχαροπλαστική».

Λίγα λόγια για το Masterclass

Προσανατολισμένο στις σύγχρονες ανάγκες των επαγγελματιών και όλων όσων λατρεύουν την υψηλή ζαχαροπλαστική, η βραβευμένη Chef Patissier Nina Métayer έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να διδάξει σε ένα τριήμερο Masterclass μερικές από τις συνταγές που την έχουν ξεχωρίσει παγκοσμίως. Με custom τρισδιάστατες φόρμες, πρωτότυπα υλικά και τεχνικές υψηλού επιπέδου, οι εμπειρίες που προσφέρει η παρουσία μιας Chef του βεληνεκούς της Nina Métayer, καθιστούν το Masterclass μοναδική ευκαιρία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Masterclass της Nina Métayer απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες της Ζαχαροπλαστικής, με την επίδειξη υψηλών τεχνικών να αποτελεί το επίκεντρο του τριημέρου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε group Hands on ή group Demonstration και να εξελίξουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους δίπλα σε μια μοναδική επαγγελματία.



ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η γαστρονομική μας φιλοσοφία: ολιγομελή group 15 ατόμων

Τα Masterclasses της La Chef Levi διεξάγονται πάντα με σκοπό τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και διάδραση ανάμεσα στον εισηγητή και τους συμμετέχοντες. Η σύντομη διάρκεια ενός σεμιναρίου απαιτεί λεπτομερή οργάνωση και προσωποποιημένη καθοδήγηση από την έναρξη ως τη λήξη.

Ημερομηνία: Παρασκευή 18, Σάββατο 19, Κυριακή 20 Μαρτίου

Ώρες: 17:00-21:00

Σε ένα masterclass με συνταγές και τεχνικές διεθνούς ζαχαροπλαστικής, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν βήμα – βήμα όλα τα στάδια των παρασκευών με επεξηγήσεις από την Chef αλλά και να θέσουν τις απορίες τους. Ένα τριήμερο masterclass επίδειξης για όσους ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα στη Ζαχαροπλαστική και επιθυμούν να εμπνευστούν και να παρακολουθήσουν τον τρόπο με τον οποίον δουλεύει η δις καλύτερη Pastry Chef της Γαλλίας, Nina Métayer.

1. Bûchette cigarette russe – η μοναδική συνταγή με τις custom φόρμες της Chef
2. Pavlova – βραβευμένη συνταγή από μια βραβευμένη Chef
3. Dessert argume – επιδόρπιο με εσπεριδοειδή, ιδανικό και για εστιατορική ζαχαροπλαστική.
4. Baba chocolat griotte – μπαμπάς με σοκολάτα και βύσσινο
5. Tarte citron meringue – τάρτα λεμονιού και μαρέγκας
6. Couronne tatin – στεφάνι μήλου σε τάρτα

Τεχνικές προσεγγίσεις του σεμιναρίου:
1. Brioche au levain – μπριός με προζύμι
2. Μeringue français – γαλλική μαρέγκα
3. Meringue suisse – ελβετική μαρέγκα
4. Meringue soufflé – μαρέγκα σουφλέ
5. Τι να προσέξω στις κοπές, στα ψησίματα και στη διακόσμηση
6. Le travail de fruits frais – τρόποι αξιοποίησης των φρέσκων φρούτων
7. Cuisson de fruits – μαγείρεμα και διαχείριση των φρέσκων φρούτων
8. Décor chocolat – ντεκόρ από σοκολάτα και ειδικές τεχνικές από την Chef
9. Pochage et finitions – τεχνικές φινιρίσματος για διακοσμήσεις
10. Biscuit moelleux – μαλακό μπισκότο και η χρήση του σε διαφορετικές παρασκευές
11. Mousses & Crémeux
12. Dessert de restaurant – επιδόρπια εστιατορίου
13. Décor de desserts de restaurant – διακόσμηση επιδορπίων εστιατορίου
14. Décor boutique – διακόσμηση για boutique ζαχαροπλαστεία
15. Chantilly, Glaçage  σύγχρονες τεχνικές αξιοποίησης και δημιουργίας
16. Comment réalizer son propre moule en silicone – πώς να φτιάξετε δική σας φόρμα σιλικόνης

Η γαστρονομική μας φιλοσοφία: ολιγομελή group 15 ατόμων

Τα Masterclasses της La Chef Levi διεξάγονται πάντα με σκοπό τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και διάδραση ανάμεσα στον εισηγητή και τους συμμετέχοντες. Η σύντομη διάρκεια ενός σεμιναρίου απαιτεί λεπτομερή οργάνωση και προσωποποιημένη καθοδήγηση από την έναρξη ως τη λήξη. 

Ημερομηνία: Παρασκευή 18, Σάββατο 19, Κυριακή 20 Μαρτίου

Ώρες: 10:00-14:00

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργούν και θα εκτελούν τις συνταγές μαζί με τη Chef όπου είναι δυνατό και θα λαμβάνουν καθοδήγηση κατά τη διάρκεια του Masterclass. Παράλληλα θα λύνονται απορίες, θα γίνεται αναλυτική παρουσίαση και επεξήγηση των τεχνικών και των εκτελέσεων στους συμμετέχοντες. Ιδανικό για επαγγελματίες και όσους επιθυμούν να λάβουν σύγχρονες τεχνικές ευρείας εφαρμογής στον κλάδο της Ζαχαροπλαστικής από τη βραβευμένη Chef.

1. Dessert argume – επιδόρπιο με εσπεριδοειδή, ιδανικό και για εστιατορική ζαχαροπλαστική.
2. Couronne tatin – στεφάνι μήλου σε τάρτα
3. Pavlova – βραβευμένη συνταγή από μια βραβευμένη Chef
4. Tarte citron meringue – τάρτα λεμονιού και μαρέγκας
5. Μeringue français – γαλλική μαρέγκα
6. Meringue suisse – ελβετική μαρέγκα
7. Meringue soufflé – μαρέγκα σουφλέ
8. Τι να προσέξω στις κοπές, στα ψησίματα και τη διακόσμηση
9. Le travail de fruits frais – τρόποι αξιοποίησης των φρέσκων φρούτων
10. Cuisson de fruits – Μαγείρεμα και διαχείριση των φρέσκων φρούτων
11. Décor chocolat – Ντεκόρ από σοκολάτα και ειδικές τεχνικές από τη Chef
12. Pochage et finitions – Τεχνικές φινιρίσματος για διακοσμήσεις
13. Biscuit moelleux – μαλακό μπισκότο και η χρήση του σε διαφορετικές παρασκευές
14. Mousses & Crémeux
15. Dessert de restaurant – επιδόρπια εστιατορίου
16. Décor de desserts de restaurant – διακόσμηση επιδορπίων εστιατορίου
17. Décor boutique – διακόσμηση για boutique ζαχαροπλαστεία
18. Chantilly, Glaçage  σύγχρονες τεχνικές αξιοποίησης και δημιουργίας
19. Comment réalizer son propre moule en silicone – πώς να φτιάξετε δική σας φόρμα σιλικόνης

Οι συνταγές και οι εκτελέσεις θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες σε ειδικό booklet. Θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και διευκρινίσεις για τους συμμετέχοντες.

Θα μοιραστούν ποδιές της Σχολής σε όσους συμμετέχουν στα Masterclasses, ενώ όλοι θα πρέπει να φορούν τη δική τους στολή χωρίς διακριτικά και διαφημιστικές τοποθετήσεις.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Όσοι παρακολουθήσουν το Masterclass λαμβάνουν ειδικό εκπτωτικό κουπόνι 10% για επόμενο Masterclass της επιλογής τους.

Το Masterclass θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές οδηγίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Η μαγνητοσκόπηση και η πάσης μορφή συλλογή και αναπαραγωγή τμήματος ή ολόκληρου του σεμιναρίου απαγορεύεται ρητά. 

Η εξόφληση του Masterclass θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός δύο εβδομάδων από την online κράτηση με τραπεζική μεταφορά ή μέσω κάρτας ή μετρητών στις εγκαταστάσεις της La Chef Levi.

Μία γεύση από όσα θα δούμε:

Χορηγός Επικοινωνίας