Λίγα λόγια για τον Chef

O Executive Chef Στέφανος Σταμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Σπούδασε πολύ μικρός την τέχνη της μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη και στη Μόντενα της Ιταλίας ενώ έχει εργαστεί σε διάφορες κουζίνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2010 διατελεί χρέη Executive Chef του 5* ξενοδοχείου Nikopolis. Το εστιατόριο Dome του ξενοδοχείου και η δουλειά του Chef Σταμίδη έχουν διακριθεί επί σειρά ετών για την ποιότητα και τη δημιουργικότητα τους σε εθνικό επίπεδο με βραβεία Gourmet Awards, FNL, Χρυσούς Σκούφους, Βραβεία ελληνικής κουζίνας. Ο ίδιος πιστεύει πολύ στις καθαρές γεύσεις βασισμένες στην κουλτούρα του τόπου. Μέσα από τη συνεχή αναζήτηση πρώτων υλών και τον συνδυασμό μοντέρνων και κλασσικών τεχνικών, τα πιάτα του έχουν ως σκοπό να ξυπνούν αναμνήσεις. 

Λίγα λόγια για το Masterclass

Οι συμμετέχοντες του Masterclass με τον Στέφανο Σταμίδη θα ανακαλύψουν μια σειρά από δημιουργικές συνταγές χρησιμοποιώντας κλασικές αλλά και μοντέρνες τεχνικές από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα. Πληθώρα ψαριών και υλικών θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα διήμερο αφιερωμένο στη θάλασσα μέσα από τη δημιουργική ματιά του Chef. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το Masterclass απευθύνεται σε επαγγελματίες μάγειρες, σπουδαστές και λάτρεις του ψαριού που βρίσκονται διαρκώς σε μια προσπάθεια εξέλιξης της γεύσης. Οι επιλογές του Masterclass καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα συνταγών και τεχνικών ενώ η προσέγγιση του Chef έχει έναν ολιστικό γαστρονομικό χαρακτήρα ξεκινώντας από την σημασία της επιλογής της πρώτης ύλης έως και την παρουσίαση.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η γαστρονομική μας φιλοσοφία: ολιγομελή group 15 ατόμων

Τα Masterclasses της La Chef Levi διεξάγονται πάντα με σκοπό τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και διάδραση ανάμεσα στον εισηγητή και τους συμμετέχοντες. Η σύντομη διάρκεια ενός σεμιναρίου απαιτεί λεπτομερή οργάνωση και προσωποποιημένη καθοδήγηση από την έναρξη ως τη λήξη.

Πρόγραμμα Masterclass

Εισαγωγή 

  • Πώς επιλέγουμε σωστά ένα ψάρι 
  • Πώς το συντηρούμε
  • Τι πρέπει να αποφεύγουμε
  • Ξηρά ωρίμανση – μπορεί ένα ψάρι να είναι καλό μετά από 2 εβδομάδες
  • Εναλλακτικές επιλογές – μενού & πωλητές ψαριών 

Πιάτα

  • Μαριναρισμένο παστράμι ψαριού (ξιφίας – τόνος)
  • Σκουμπρί μαρινάτο – στιγμιαία καπνιστό με ρεμουλάντ κόλραμπι και πίκλα πράσινου μήλου
  • Σκουμπρί γεμιστό με πολίτικες αναφορές 
  • Μπαρμπούνι ψητό / φάβα σαν «νταλ» / gravy μπαρμπούνι με μαραθόριζα
  • Κακαβιά με θαλασσινά αλλιώς (πώς μπορούμε να έχουμε την αυθεντική γεύση σε ένα a la carte μενού)
  • Λαβράκι  ψητό σε  βρώσιμη ζύμη αλατιού 
  • Κεμπάμπ – kofta τόνου με πίτες και μουτάμπελ
  • Τόνος – κονφί niçoise
  • Τόνος ταρτάρ 
  • Nigiri τόνου 
  • Spicy tuna roll 
  • Μπακαλιάρος με μανιτάρια shiitake και salsa verde σε εικονική λαδόκολλα 

Λεπτομέρειες:

Ημέρα: Παρασκευή 25 & Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

Ώρες: 16:30-20:30

Οι συνταγές και οι εκτελέσεις θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες σε ειδικό booklet. Θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και διευκρινίσεις για τους συμμετέχοντες.

Θα μοιραστούν ποδιές της Σχολής σε όσους συμμετέχουν στα Masterclasses, ενώ όλοι θα πρέπει να φορούν τη δική τους στολή χωρίς διακριτικά και διαφημιστικές τοποθετήσεις.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Όσοι παρακολουθήσουν το Masterclass λαμβάνουν ειδικό εκπτωτικό κουπόνι 10% για επόμενο Masterclass της επιλογής τους.

Το Masterclass θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές οδηγίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Η μαγνητοσκόπηση και η πάσης μορφή συλλογή και αναπαραγωγή τμήματος ή ολόκληρου του σεμιναρίου απαγορεύεται ρητά. 

Η εξόφληση του Masterclass θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός δύο εβδομάδων από την online κράτηση με τραπεζική μεταφορά ή μέσω κάρτας ή μετρητών στις εγκαταστάσεις της La Chef Levi.

Δες δημιουργίες του Chef