Η κοινωνική ευθύνη είναι μέρος της φιλοσοφίας μας

Εμείς στη La Chef Levi εδώ και 30 χρόνια ξεκινήσαμε με έναν επαγγελματικό στόχο: να εκπαιδεύουμε τους καλύτερους Μάγειρες, Ζαχαροπλάστες και Αρτοποιούς δημιουργώντας τις επόμενες γενιές επαγγελματιών. Παράλληλα με την πειθαρχία, την εξέλιξη και το μεράκι θέσαμε έναν εξίσου βαρυσήμαντο και αξιόλογο σκοπό. Να είμαστε έμπρακτα αρωγοί στη κοινωνία, δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Πως δίνουν πίσω στην κοινωνία οι Σεφ του μέλλοντος;

Στα 30+ χρόνια λειτουργίας της La Chef Levi στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε και να δημιουργούμε πολλές διαφορετικές ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στην οποία πρωταγωνιστούν οι δικοί μας άνθρωποι.
Οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές της Σχολής ανά τα χρόνια έχουν μαγειρέψει και μοιράσει πάνω από 70.000 μερίδες φαγητού δωρεάν για διάφορα συσσίτια Δήμων, της εκκλησίας, για άτομα σε απεξάρτηση, για πρόσφυγες, για συλλόγους που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και οπουδήποτε αλλού ζητηθεί!
Φυσικά είναι πάντα πρώτες και πρώτοι σε κάθε κάλεσμα σχολείου για δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσω της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής όπου και γίνονται εκείνοι οι δάσκαλοι για μερικές ώρες!

Τις ημέρες των Χριστουγέννων, οι σπουδαστές φτιάχνουν πακέτα δώρων και μοσχομυριστά gingerbread cookies και τα μοιράζουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη ένα παραπάνω χαμόγελο.

Ημέρα ανθρωπιάς: Η κοινωνική ευθύνη στο επίκεντρο.

Τον Ιανουάριο του 2018 η La Chef Levi ιδρύει τον θεσμό “Ημέρα Ανθρωπιάς” εγκαινιάζοντας μια σπουδαία πρωτοβουλία, τη δική της τράπεζα αίματος με σκοπό να στηρίζει τις σπουδαστές, αποφοίτους και προσωπικό της Σχολής.

Κατά την σπουδαία αυτή ημέρα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Σχολής ενώ παράλληλα πραγματοποιείται συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων τα οποία κάθε χρόνο μοιράζονται σε διαφορετικούς συλλόγους. Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι από την προσέλευση σπουδαστριών & σπουδαστών, αποφοίτων και φίλων οι οποίοι δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης σε αυτούς που μας χρειάζονται.

Η τράπεζα αίματος της Σχολής γεννήθηκε και θα ενώνει όλους τους ανθρώπους της Σχολής για πάντα όπου κι αν βρίσκονται! Στο τέλος κάθε εκδήλωσης, το χαμόγελο των σπουδαστών μας, κάθε φορά μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία για το μέλλον.

Έχοντας σπουδαστές και αποφοίτους από όλη την Ελλάδα, επιθυμούμε οι ίδιοι πέρα από σπουδαίοι επαγγελματίες, να είναι και πρεσβευτές ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Οι σπουδάστριες & σπουδαστές μας είναι πρώτα σπουδαίοι άνθρωποι και έπειτα κορυφαίοι επαγγελματίες.