1989

Η ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΦ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ!

Η ιστορία της Σχολής ξεκινά από την έντονη ανάγκη επιμόρφωσης και εξειδίκευσης των εν ενεργεία επαγγελματιών Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών. Με σπουδές στο Παρίσι κοντά σε θρύλους της παγκόσμιας γαστρονομίας η Chef Βιργινία Αναστασιάδου ξεκινά μαζί με τον Σαμ Λεβή την πρώτη ιδιωτική σχολή Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας στην Ελλάδα.
Ένα υπέροχο ταξίδι μόλις είχε ξεκινήσει.

1990

Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!

Ανταποκρινόμενοι στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς για ποιοτική εκπαίδευση, δημιουργήσαμε το πρώτο τμήμα για ανθρώπους που επιθυμούσαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την τέχνη της Μαγειρικής και της Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας. Η La Chef Levi έγινε σύντομα σημείο αναφοράς για την γαστρονομία στον ελληνικό επαγγελματικό κόσμο. Από την πρώτη μέρα η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από ανθρώπους του χώρου αλλά και από λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρώτος μαθητής της Σχολής υπήρξε ο Άκης Βασάκης, σημερινός ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραγωγής των περίφημων ακανέδων και δύο ζαχαροπλαστείων στις Σέρρες!

1994

ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Ο αριθμός των σπουδαστών τριπλασιάζεται και η Σχολή μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης. Η Σχολή κλείνει τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας της παραμένοντας η μοναδική στο χώρο προτού υπάρξουν άλλες σχολές. Οι απόφοιτοι της La Chef Levi έχουν αρχίσει ήδη να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην αγορά εργασίας, σεβόμενοι πάντοτε τις αρχές της παγκόσμιας γαστρονομίας.
Οι εγκαταστάσεις της σχολής παραμένουν ακόμη και σήμερα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους.
Εδώ, συνεχίζουν να στεγάζονται τρεις δεκαετίες μετά, τα όνειρα όλων εκείνων που επιθυμούν να γίνουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες στο χώρο της Γαστρονομίας.

2000

1η ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, 6η ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η La Chef Levi, κατακτά τον τίτλο της 1ης καλύτερης σχολής στην Ελλάδα και ταυτόχρονα τον τίτλο της 6ης καλύτερης σχολής σε όλη την Ευρώπη, τίτλοι που αποδίδονται για πρώτη φορά σε σχολή. Στις Βρυξέλλες, μετά από πολύμηνη προετοιμασία και προσπάθεια, οι σπουδαστές της Σχολής παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό menu, διαφημίζοντας το επίπεδο της εκπαίδευσης τους κάνοντας περήφανους τους Chef τους αλλά και την ελληνική γαστρονομία.

Θέλεις να δεις κι άλλες διακρίσεις; Έχουμε! 

2004

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΞΑΝΑ!

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό η σχολή των Σεφ αναδεικνύεται και πάλι καλύτερη σχολή στην Ελλάδα. Έλληνες και ξένοι Chef αναγνωρίζουν το υψηλό γαστρονομικό επίπεδο των Chef και σπουδαστών της La Chef Levi.

Η έμπνευση για το μοναδικό γευστικά και εμφανισιακά μενού αντλήθηκε από ένα παιδικό παιχνίδι! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Ξανά!

Στη La Chef Levi η δημιουργικότητα κρύβεται εκεί που δεν την περιμένεις!

Δες τι δήλωσε ο Σταύρος Κανακίδης, μέλος εκείνης της ομάδας σπουδαστών και Chef σήμερα στην εταιρεία Hyatt στο Λονδίνο με λαμπρή καριέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

2012

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ένα κομβικό σημείο στην ιστορία της σχολής αλλά και της ελληνικής γαστρονομίας.

Η La Chef Levi γίνεται η πρώτη ελληνική σχολή που λειτουργεί και στο εξωτερικό. Στο κέντρο του Αλγερίου, 23 χρόνια μετά την Ελλάδα, σπουδαστές από όλο τον κόσμο μαθαίνουν τα μυστικά της Μαγειρικής και της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και Αρτοποιίας από Chef παγκοσμίου φήμης και από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Έλληνες σπουδαστές επισκέπτονται τη σχολή για δωρεάν μαθήματα και workshops ενώ πολλοί βρίσκουν εργασία σε πολυτελή ξενοδοχεία έξι αστέρων κοντά σε Γάλλους Chef χάρη στο γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας της Σχολής.

Η μεγάλη ζήτηση του βιβλίου γαστρονομίας της Chef Αναστασιάδου οδηγούν την σχολή στη μετάφραση του βιβλίου της στην γαλλική γλώσσα με πρώτη εκτύπωση τα 10.000 αντίτυπα.

Η La Chef Levi γίνεται πλέον γνωστή σε όλο τον κόσμο, διευρύνοντας τις ευκαιρίες όλων των σπουδαστών και αποφοίτων της. Ο πρώτος ελληνικός παγκόσμιος όμιλος γαστρονομίας είναι γεγονός.

ΣΗΜΕΡΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ

Έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια ζωής, η La Chef Levi συνεχίζει την ανοδική της πορεία έχοντας περισσότερους σπουδαστές, παραμένοντας όμως πιστή στην αποκλειστική εξειδίκευση με τις δύο μόνο ειδικότητες που προσφέρει από τη πρώτη μέρα λειτουργίας της.

Οι σπουδαστές της σχολής πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε πολυτελή ξενοδοχεία της Ελλάδος της Κύπρου και του εξωτερικού. Οι απόφοιτοι μας εργάζονται στις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες του κόσμου, σε ζαχαροπλαστεία αλλά και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin ενώ πολλοί έχουν τις δικές τους επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Οι απόφοιτοι μιλούν για την εμπειρία τους!