Η επιλογή του ΙΕΚ Μαγειρικής που θα σπουδάσεις γίνεται μία φορά.
Είναι μία επιλογή για να θέσεις τα σωστά θεμέλια για μία λαμπρή καριέρα. Στο ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi, αντιμετωπίζουμε την εκπαίδευση ως επένδυση στο μέλλον σου, παρέχοντάς σου όλα όσα χρειάζεσαι για να πετύχεις.
Chef μάγειρας, ένα επάγγελμα που συνδυάζει τη δεξιοτεχνία με τη δημιουργικότητα. Οι σπουδές μαγειρικής σε μία εξειδικευμένη σχολή μαγειρικής είναι η επένδυση που θα σου αλλάξει τη ζωή. Στο ΙΕΚ La Chef Levi εκπαιδεύουμε αποκλειστικά και μόνο Μάγειρες (Chef) και Ζαχαροπλάστες (Pastry Chef). Εδώ αποκτάς τον ανώτερο, κρατικά αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών Μαγειρικής Τέχνης (Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων). Κάνε το όνειρό σου πραγματικότητα και παρακολούθησε το πιο εξειδικευμένο, ασύγκριτο πρόγραμμα σπουδών, βραβευμένο από τον μεγαλύτερο οργανισμό chef στον κόσμο, WorldChefs.
“Κλασσική ή μοντέρνα, υπάρχει μόνο μία κουζίνα. Η καλή.”
-Paul Bocuse
Πώς θα επιτευχθεί αυτό;
Το μυστικό για να γίνεις επιτυχημένος Chef-Μάγειρας είναι ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης. Οι εξειδικευμένες σπουδές μαγειρικής προσφέρουν ολοκληρωμένες γνώσεις που καλλιεργούν τη φαντασία, αλλά ταυτόχρονα προωθούν μία δομημένη σκέψη, προετοιμάζοντας με αποδεδειγμένη επιτυχία τις επόμενες γενιές chef. Στο ΙΕΚ La Chef Levi γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση σε σπουδές μαγειρικής, που έχουν διάρκεια και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.
Από το 1989 παραμένουμε η πρώτη ιδιωτική Σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα και η μόνη, ακόμα και σήμερα, που προσφέρει αποκλειστικά δύο ειδικότητες.
Κλείσε τώρα ένα δωρεάν μάθημα πριν πάρεις την απόφασή σου!
Συχνά θα ακούσεις τη λέξη εξειδίκευση.
Τι πραγματικά σημαίνει, όμως, για τις σπουδές Μαγειρικής Τέχνης;
Η εξειδίκευση είναι αποτέλεσμα αφοσίωσης και επιλογής.
Αφοσίωση στην γνώση για να γίνεσαι καλύτερος. Και επιλογή στην εξειδίκευση, για να ξεχωρίζεις. Στο ΙΕΚ La Chef Levi, την πολυβραβευμένη Σχολή Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη, εστιάζουμε σε δύο μόνο ειδικότητες εκπαιδεύοντας πραγματικά εξειδικευμένους επαγγελματίες. Για εμάς, η εκπαιδευτική διαδικασία είναι μοναδική. Γι’ αυτό και δεν δεχόμαστε σπουδαστές από άλλες σχολές που θέλουν απλά να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Εφαρμόζουμε ένα ολιστικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ξεχωρίζει διαχρονικά.
Η ποιοτική, ολοκληρωμένη εκπαίδευση επιτυγχάνεται με στοχευμένη μάθηση. Τα τμήματα του ΙΕΚ La Chef Levi είναι ολιγομελή, εξασφαλίζοντας ότι κάθε φοιτητής και φοιτήτρια θα λάβει όλες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, με απόλυτη καθοδήγηση. Εδώ, βραβευμένοι Chef και έμπειροι καθηγητές παρέχουν, από το 1989, την καλύτερη εκπαίδευση στην Ελλάδα σε πραγματικές συνθήκες επαγγελματικής κουζίνας με υπερσύγχρονο και άφθονα υλικά. Οι χώροι της Σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ La Chef Levi, είναι οι πρώτοι από τις πολλές επαγγελματικές κουζίνες της δικής σου επιτυχημένης καριέρας.
Για περισσότερα από 30 χρόνια δημιουργούμε κορυφαίους επαγγελματίες με δεξιότητες που κάνουν τη διαφορά.
ΙΕΚ La Chef Levi, η μόνη Ελληνική Σχολή Μαγειρικής που δραστηριοποιείται και στο εξωτερικό.
Η Γαστρονομία είναι ένας κλάδος με διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες και απεριόριστες δυνατότητες.
Γι’ αυτό, στο βραβευμένο ΙΕΚ Μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη, La Chef Levi αποφασίσαμε να δώσουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στους σπουδαστές μας, ιδρύοντας την πρώτη Ελληνική Σχολή Γαστρονομίας στο εξωτερικό, με Chef από την Γαλλία και από ολόκληρο τον κόσμο. Το ισχυρό δίκτυο επαγγελματικής αποκατάστασης προσφέρει ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες στους αποφοίτους, οι οποίοι βγαίνουν στην αγορά εργασίας έχοντας την καλύτερη εκπαίδευση στην Ελλάδα και διαρκή στήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας τους.
Τα προγράμματα σπουδών μαγειρικής του ΙΕΚ La Chef Levi σχεδιάστηκαν ώστε να παρέχουν απόλυτη εξειδίκευση, συνδυάζοντας τη θεωρία με την εργαστηριακή και πρακτική κατάρτιση σε εγκαταστάσεις πιστοποιημένες από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας, με τις σπουδές ΙΕΚ να οδηγούν στην κρατική πιστοποίηση.
Η διαρκής βελτιστοποίηση των δεξιοτήτων, το πλήρες και διεθνές πρόγραμμα σπουδών και η εκπαίδευση σε κλασικές, μοντέρνες αλλά και υβριδικές τεχνικές (sous vide, μοριακή γαστρονομία, σύγχρονη κουζίνα) δίνουν στους σπουδαστές την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν ακόμη και στο πιο απαιτητικό περιβάλλον. Παράλληλα, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, εκπαιδεύονται σε κουζίνες από όλο τον κόσμο, σε ένα πρόγραμμα σπουδών αναγνωρισμένο για την ποιότητά του από τον μεγαλύτερο οργανισμό Chefs παγκοσμίως. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όσοι το παρακολουθούν δεν χρειάζονται επιπλέον σπουδές εξειδίκευσης.
Περισσότερες από 500 ώρες αποκλειστικά εργαστηριακής κατάρτισης από την κλασική μέχρι και την σύγχρονη κουζίνα, καθιστούν το ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi αποδεδειγμένα μοναδικό.
Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας του ΙΕΚ La Chef Levi (μετά τις εξετάσεις Πιστοποίησης) μπορούν να προσληφθούν σε θέσεις δημοσίου (σύμφωνα με το ΠΔ 44 ΦΕΚ 63 (9/3/2005) αλλά και στον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό ενώ μπορούν να δραστηριοποιηθούν και επιχειρηματικά. Ακόμη, υφίσταται η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών για Bachelor ενώ σύμφωνα με το νόμο 4763/2020 (ΦΕΚ Α 254) οι κάτοχοι Πιστοποίησης ΙΕΚ έχουν τη δυνατότητα κατάταξης σε ΑΕΙ μέσω κατατακτήριων εξετάσεων.
Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, η La Chef Levi βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους σπουδαστές της, παρακολουθώντας τα επαγγελματικά τους βήματα και παρέχοντάς τους επαγγελματική και συμβουλευτική καθοδήγηση για την καριέρα τους.
Μέσα από το Job Center του ΙΕΚ La Chef Levi, προσφέρονται δωρεάν δεκάδες θέσεις εργασίας, αποκλειστικά για τους αποφοίτους όλων των προγραμμάτων της Σχολής.
Ενδεικτικά οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε:
-Ξενοδοχειακές Μονάδες
-Εστιατόρια
-Catering
-Ζαχαροπλαστεία
-Φούρνους
-Χώρους Υγείας & Εκπαίδευσης (Νοσοκομεία-Κλινικές, Σχολεία, Πανεπιστήμια)
-Βιομηχανίες Τροφίμων, Ποτών, & Τυποποιημένων προϊόντων
-Κρουαζιερόπλοια
-Εταιρείες Πρώτων Υλών
-Food Consulting (Στήσιμο menu, crisis management, εκπαίδευση προσωπικού)
-R&D (Research & Development), Ανάπτυξη συνταγών
8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΕΚ LA CHEF LEVI
1
30+ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
Η La Chef Levi, είναι η πρώτη ελληνική Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας από το 1989. Μέχρι και σήμερα, παραμένει η μόνη ιδιωτική σχολή μαγειρικής στην Ελλάδα, η οποία επιλέγει να διδάσκει αποκλειστικά αυτές τις δύο ειδικότητες και καμία άλλη. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση σε σπουδές μαγειρικής.
2
LA CHEF LEVI, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η La Chef Levi, είναι η ιστορικότερη Σχολή Μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, ενώ έχει ανακηρυχθεί 1η Σχολή στην Ελλάδα και 6η καλύτερη Σχολή στην Ευρώπη, τίτλοι οι οποίοι δεν έχουν κατακτηθεί από άλλη Σχολή. Οι συνεχείς διακρίσεις αποδεικνύουν το ποιοτικό έργο που πραγματοποιούμε για τους σπουδαστές μας εδώ για περισσότερα από 30 χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Για το λόγο αυτό, από το 2022 το ΙΕΚ La Chef Levi αποτελεί το μόνο ΙΕΚ που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό-Ολυμπιάδα Νέων Σεφ με την συμμετοχή 50 χωρών από όλο τον κόσμο.
3
Η ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Ο όμιλος La Chef Levi είναι ο μόνος με δραστηριότητα και στο εξωτερικό! Είναι σημαντικό για εμάς να σπουδάζεις με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, έχοντας την εγγύηση της μόνης παγκόσμιας ελληνικής Σχολής με το καλύτερο πιστοποιημένο επίπεδο σπουδών.
4
ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ CHEF ΜΑΓΕΙΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ
Με την ολοκλήρωση των σπουδών μαγειρικής, οι σπουδαστές έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση και αποκλειστική εξειδίκευση για να σταθούν ως επαγγελματίες σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Μαγειρικής έχουν τον πιο σύγχρονο προσανατολισμό εκπαιδεύοντας αποτελεσματικά τους σπουδαστές, εξασφαλίζοντάς τους ταχύτατα μία θέση στην αγορά εργασίας.
Οι απόφοιτοι είπαν για εμάς.
5
ΑΡΤΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Τα μαθήματα διεξάγονται στα άρτια εξοπλισμένα του ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi, τα οποία είναι πιστοποιημένα από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΕΟΠΠΕΠ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ακολουθώντας παράλληλα τα διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα και την εγγύηση ποιότητας της ιστορικότερης Σχολής Μαγειρικής στην Ελλάδα.
6
ΕΜΜΙΣΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
Ολοκληρώνοντας την φοίτηση στο πρώτο έτος, η Σχολή αναλαμβάνει την έμμισθη πρακτική άσκηση κάθε σπουδαστή ξεχωριστά σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και resorts 5*, καθώς και σε πασίγνωστα εστιατόρια στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Κάθε μελλοντικός Chef Μάγειρας του ΙΕΚ La Chef Levi εργάζεται δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες, συνήθως αποφοίτους της Σχολής. Για την πρακτική μεριμνά η Σχολή με ειδικό σύμβουλο καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών προσφέροντας υψηλούς μισθούς πρακτικής, άριστη διαμονή και συνθήκες εργασίας.
7
ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ
Το έργο της εκπαίδευσης των νέων Σεφ είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς. Για το λόγο αυτό κρατάμε περιορισμένο αριθμό θέσεων ανά τμήμα. Παρέχοντας κορυφαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ολιγομελή τμήματα, δίνουμε σημασία στην ποιότητα των σπουδών, επιδρώντας αποτελεσματικά στην επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μας.
8
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Οι απόφοιτοι της σχολής μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη, ΙΕΚ La Chef Levi, με την ολοκλήρωση των σπουδών και της πρακτικής άσκησης, οδηγούνται στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία εξετάσεις κρατικής πιστοποίησης και αναγνώρισης. Παράλληλα, η La Chef Levi αποτελεί πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), πρωτοπόρου πιστοποίησης ανθρωπίνων δεξιοτήτων, προσφέροντας στους αποφοίτους τη δυνατότητα να λάβουν μια επιπλέον ισχυρή πιστοποίηση σε συνεργασία με το Chef’s Club Ελλάδος.