Μία φορά σπουδάζεις. Μια επιλογή για να θέσεις τα σωστά θεμέλια για μία λαμπρή καριέρα.

Chef μάγειρας, το επάγγελμα που συνδυάζει το πάθος με την έμπνευση και την υψηλή κατάρτιση με την δημιουργικότητα. Απόκτησε τον ανώτερο κρατικά αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών Μαγειρικής Τέχνης (Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων), από το ΙΕΚ La Chef Levi, τη μόνη Σχολή αποκλειστικά εξειδικευμένη στη Μαγειρική στην Ελλάδα. Για όσους έχουν δημιουργικό και καινοτόμο όραμα για το μέλλον και θέλουν να μετατρέψουν την αγάπη τους για τη μαγειρική σε επάγγελμα με την σφραγίδα της πρώτης και διακεκριμένης ως καλύτερης σχολής στην Ελλάδα. Κάνε το όνειρο σου πραγματικότητα μέσα από ένα ασύγκριτο πρόγραμμα σπουδών, βραβευμένο από τον μεγαλύτερο οργανισμό Chef στον κόσμο, Worldchefs.

Κλασσική ή μοντέρνα, υπάρχει μόνο μια κουζίνα. Η καλή.

-Paul Bocuse

Η Μαγειρική είναι μια τέχνη η οποία βασίζεται στη δημιουργικότητα, το πάθος και την έμπνευση.
Στη La Chef Levi, υποδεχόμαστε ανθρώπους που επιθυμούν να συνδυάσουν τη τέχνη με την απαραίτητη κατάρτιση έχοντας ένα βασικό στόχο.

Την ταχύτατη επαγγελματική εξέλιξη.

Το μυστικό για να γίνεις επιτυχημένος Chef Μάγειρας είναι ο συνδυασμός πρακτικής και θεωρητικής γνώσης. Ο σωστός επαγγελματίας στο χώρο της Μαγειρικής Τέχνης οφείλει να έχει ολοκληρωμένες γνώσεις, οι οποίες θα καλλιεργήσουν τη φαντασία του, αλλά ταυτόχρονα θα στηριχθούν σε μια δομημένη σκέψη προς αποφυγή λαθών και αστοχιών.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ποιοτικής εκπαίδευσης, η οποία έχει διάρκεια και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα.

Στη La Chef Levi, γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει αυτό. Από το 1989 παραμένουμε η πρώτη ιδιωτική Σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα και η μόνη, ακόμα και σήμερα, που προσφέρει αποκλειστικά δύο ειδικότητες.

Συχνά θα ακούσεις τη λέξη εξειδίκευση.

Τι πραγματικά σημαίνει και πως επηρεάζει τις σπουδές Μαγειρικής Τέχνης;

Η εξειδίκευση είναι αποτέλεσμα αφοσίωσης και επιλογής.

Για να μπορείς να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, οφείλεις στον εαυτό σου αλλά και στην τέχνη που υπηρετείς, να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο και την απαραίτητη προσοχή. Για το λόγο αυτό από τη πρώτη μέρα, δεν αλλάξαμε τον προσανατολισμό μας και προσφέρουμε μόνο δύο ειδικότητες. Για να μπορούμε να κρατάμε το αρτιότερο επίπεδο σπουδών.

Με τον τρόπο αυτό, όλο το βάρος μας, όλος ο χρόνος και η αφοσίωση πέφτουν μόνο σε όσους επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες Μάγειρες (Chef) και Ζαχαροπλάστες (Pastry Chef).

Η La Chef Levi είναι το μοναδικό ΙΕΚ στην Ελλάδα, το οποίο δε δέχεται σπουδαστές από άλλες σχολές σε κανένα χρονικό σημείο για να συνεχίσουν/ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εδώ. Διατηρούμε μια συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία δίχως παρεμβολές και ξένες προσθήκες, ασχολούμενοι εξολοκλήρου με τους σπουδαστές που είναι μαζί μας από την αρχή για να μπορέσουμε να τους δώσουμε όλες τις γνώσεις που πρέπει.

Καμία άλλη Σχολή δεν μπορεί να στο εγγυηθεί αυτό. Έτσι εξασφαλίζουμε τη καλύτερη εκπαίδευση για τους σπουδαστές μας, εστιάζοντας στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Αυτή είναι η επιλογή μας. Ποια είναι η δική σου;

Η φιλοσοφία της αποκλειστικής εξειδίκευσης δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη και ξεχωριστή εάν δεν αποσκοπεί στη συνεχή βελτίωση των σπουδαστών ως μελλοντικών επαγγελματιών.

Κάθε τμήμα διαμορφώνεται με συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευομένων έτσι ώστε να διατηρείται η ποιότητα των σπουδών.

Έτσι αποφεύγουμε να ολοκληρώνουν οι σπουδαστές μας το μάθημα με απορίες και αποφοιτώντας από την Σχολή να έχουν λάβει όλες τις γνώσεις και εμπειρίες οι οποίες αποδεδειγμένα για περισσότερα από 30 χρόνια δημιουργούν επαγγελματίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ενθαρρύνουμε τις απορίες, τα λάθη και τις δυσκολίες και είμαστε εδώ για να δουλέψουμε με τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά για να πετύχουμε το καλύτερο.

Οι βραβευμένοι Σεφ και οι έμπειροι Καθηγητές La Chef Levi φροντίζουν καθημερινά, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Σχολής, έτσι ώστε κάθε μάθημα να γίνεται ένα σκαλοπάτι για την είσοδο στην αγορά εργασίας.

Οι χώροι της Σχολής παρέχουν την αίσθηση μιας πραγματικής κουζίνας με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τον σύγχρονο εξοπλισμό που θα προϊδεάσουν τους σπουδαστές για τη καλύτερη ένταξη τους σε οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο.

La Chef Levi, η μόνη Ελληνική Σχολή του εξωτερικού.

Η Γαστρονομία είναι ο κλάδος με τη μεγαλύτερη απορρόφηση αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο. Οι αυξημένες ανάγκες, η παγκοσμιοποίηση της αγοράς και οι δυνατότητες που προσφέρει η Μαγειρική και η Ζαχαροπλαστική Τέχνη είναι απεριόριστες.

Έτσι στη La Chef Levi αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τον εκπαιδευτικό μας ορίζοντα και να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για τους σπουδαστές μας, ιδρύοντας τη πρώτη Ελληνική Σχολή Γαστρονομίας στο εξωτερικό μαζί με Γάλλους αλλά και Σεφ από όλο τον κόσμο, στο Αλγέρι.

Με τον τρόπο αυτό, δημιουργήσαμε ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο ανταλλαγής γνώσεων και εξειδικευμένου προσωπικού. Παράλληλα συνεχίζουμε να παρατηρούμε πρώτοι τις νέες τάσεις στο χώρο, τις οποίες και εντάσσουμε στα μαθήματα εμπλουτίζοντας τις γνώσεις των σπουδαστών μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο όμιλος La Chef Levi εδώ και 8 χρόνια αποτελεί τον πρώτο και μόνο εκπαιδευτικό όμιλο Γαστρονομίας στην Ελλάδα.

Η δυνατότητα αυτή προσφέρει αυξημένες ευκαιρίες στους σπουδαστές μας τόσο στη ποιότητα των σπουδών τους αλλά και στη διευρυμένη αγορά εργασίας.

Οι σπουδαστές μας διεκδικούν ταχύτερα από όλους τις καλύτερες θέσεις στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα, τη Κύπρο και το εξωτερικό.

Δες ορισμένα παραδείγματα!

Μάθε περισσότερα εδώ!

La Chef Levi σημαίνει εξειδίκευση. Όχι τυχαία.

Τα προγράμματα σπουδών της La Chef Levi σχεδιάστηκαν ώστε να παρέχουν απόλυτη εξειδίκευση, συνδυάζοντας την απαραίτητη θεωρητική εκπαίδευσή με την εργαστηριακή και πρακτική κατάρτιση σε εγκαταστάσεις πιστοποιημένες από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας, με τις σπουδές ΙΕΚ να οδηγούν στην κρατική πιστοποίηση.

Η διαρκής βελτιστοποίηση των δεξιοτήτων και των μαθημάτων προσδίδει στους σπουδαστές την αυτοπεποίθηση και γνώση που χρειάζονται με στόχο την εφαρμογή όσων έχουν διδαχθεί σε κάθε είδος κουζίνας και την αντιμετώπιση κάθε γαστρονομικής πρόκλησης.

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης (Chef) παρακολουθούν ένα πλήρες και διεθνές πρόγραμμα σπουδών βασισμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας με σκοπό την αποτελεσματική και ταχύτερη εξέλιξη τους. Περνώντας το κατώφλι της κουζίνας στη La Chef Levi, κάθε σπουδαστής θα διδαχθεί ότι για να πετύχεις το καλύτερο απαιτείται εξάσκηση και επιμονή.

Χρησιμοποιώντας κλασικές, μοντέρνες αλλά και υβριδικές τεχνικές, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε κουζίνες από όλο τον κόσμο σε ένα πρόγραμμα αναγνωρισμένο για την ποιότητα του από τον μεγαλύτερο οργανισμό Chefs παγκοσμίως.

Περισσότερες από 500 ώρες αποκλειστικά εργαστηριακής κατάρτισης περιμένουν τους σπουδαστές της Σχολής οι οποίοι μυούνται σε συνθήκες μιας πλήρως επαγγελματικής κουζίνας από την πρώτη κιόλας εβδομάδα έναρξης των σπουδών.

Το πλήρως εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής προσφέρει γνώσεις sous vide, μοριακής γαστρονομίας, τεχνικών από όλο τον κόσμο και γνώσεις κλασικής και σύγχρονης κουζίνας με έμφαση στη δημιουργικότητα και την ανακάλυψη πρώτων υλών από την παγκόσμια γαστρονομία.

Με τον τρόπο αυτό, οι απόφοιτοι της La Chef Levi λαμβάνουν πλήρεις και ολοκληρωμένες γνώσεις σε ένα ασύγκριτο διετές πρόγραμμα σπουδών και δεν απαιτούνται επιπλέον σπουδές εξειδίκευσης.

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας του ΙΕΚ La Chef Levi μπορούν να εργαστούν τόσο σε επιχειρήσεις του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό ενώ μπορούν να δραστηριοποιηθούν και επιχειρηματικά.

Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση/το πέρας του κύκλου σπουδών, η La Chef Levi βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους σπουδαστές της, παρακολουθώντας τα επαγγελματικά τους βήματα και παρέχοντας τους επαγγελματική και συμβουλευτική καθοδήγηση για την καριέρα τους.

Στη La Chef Levi θέλουμε οι σπουδαστές μας να επιλέγουν την εργασία που τους ευχαριστεί αλλά και να μπορούν να διαμορφώνουν τις συνθήκες της. Μέσα από το Job Center της La Chef Levi προσφέρονται δωρεάν δεκάδες θέσεις εργασίας, αποκλειστικά για τους αποφοίτους όλων των προγραμμάτων της Σχολής.

Θέλουμε την ιδανικότερη θέση για τον καθένα. Και η ιδανικότερη θέση για τον κάθε σπουδαστή είναι αυτή που θα επιλέξει εκείνος.

Ενδεικτικά οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε:

– Ξενοδοχειακές Μονάδες
– Εστιατόρια
– Catering
– Χώροι Υγείας και Εκπαίδευσης (Νοσοκομεία-Κλινικές, Σχολεία, Πανεπιστήμια, Παιδικοί σταθμοί)
– Βιομηχανίες τροφίμων και ποτών και τυποποιημένων προϊόντων
– Εταιρείες πρώτων υλών
– Food Consulting (Στήσιμο μενού/διαχείριση κρίσεων/εκπαίδευση προσωπικού)
– R&D (Research & Development)-Ανάπτυξη συνταγών
– Κρουαζιερόπλοια

Θέλεις περισσότερες πληροφορίες για την επαγγελματική αποκατάσταση; Μάθε περισσότερα!

8 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙΣ CHEF ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΣΤΗ LA CHEF LEVI

1

30+ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ LA CHEF LEVI

Η La Chef Levi, είναι η πρώτη ελληνική Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας από το 1989. Για περισσότερα από 30 χρόνια παραμένει η μόνη Σχολή στην Ελλάδα η οποία επιλέγει να διδάσκει αποκλειστικά αυτές τις δύο ειδικότητες και καμία άλλη. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε τη καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μας.

2

LA CHEF LEVI, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η La Chef Levi, έχει ανακηρυχθεί 1η Σχολή στην Ελλάδα και 6η καλύτερη Σχολή στην Ευρώπη, τίτλοι οι οποίοι δεν έχουν κατακτηθεί από άλλη Σχολή. Οι συνεχείς διακρίσεις αποδεικνύουν το ποιοτικό έργο που πραγματοποιούμε για τους σπουδαστές μας εδώ για περισσότερα από 30 χρόνια σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Επισκεφθείτε την ενότητα βραβεία-σπουδαίες στιγμές για να δείτε αυτές και πολλές άλλες επιτυχίες του ομίλου.

3

Η ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο όμιλος La Chef Levi είναι ο μόνος με δραστηριότητα και στο εξωτερικό! Είναι σημαντικό για εμάς να λαμβάνεις την εγγύηση της μόνης παγκόσμιας ελληνικής Σχολής για το καλύτερο επίπεδο σπουδών με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

4

ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ

Με την ολοκλήρωση των σπουδών οι σπουδαστές έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση και αποκλειστική εξειδίκευση για να σταθούν ως επαγγελματίες σε οποιαδήποτε επιχείρηση στην Ελλάδα, τη Κύπρο και το εξωτερικό. Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής έχουν τον πιο σύγχρονο προσανατολισμό εκπαιδεύοντας αποτελεσματικά τους σπουδαστές οι οποίοι καταλαμβάνουν ταχύτατα θέση στην αγορά εργασίας.
Οι απόφοιτοι είπαν για εμάς.

5

ΑΡΤΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Τα μαθήματα διεξάγονται στα άρτια εξοπλισμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια της Σχολής από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ΕΟΠΠΕΠ, φορέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ακολουθώντας παράλληλα τα διεθνή εκπαιδευτικά πρότυπα και την εγγύση ποιότητας της ιστορικότερης Σχολής στην Ελλάδα.

6

ΕΜΜΙΣΘΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ

Ολοκληρώνοντας την φοίτηση στο πρώτο έτος η Σχολή αναλαμβάνει την έμμισθη πρακτική άσκηση κάθε σπουδαστή ξεχωριστά σε πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και resorts 5*,4* στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Κάθε μελλοντικός Chef Μάγειρας ή Ζαχαροπλάστης (Pastry Chef) της Σχολής μας εργάζεται δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες, συνήθως αποφοίτους της Σχολής. Για την πρακτική μεριμνά η Σχολή με ειδικό σύμβουλο καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών.

7

ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ

Θεωρούμε εξαιρετικά υπεύθυνο το έργο της εκπαίδευσης των νέων Σεφ. Για το λόγο αυτό κρατάμε περιορισμένο αριθμό θέσεων ανά τμήμα. Παρέχοντας κορυφαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ολιγομελή τμήματα, δίνουμε σημασία στη ποιότητα των σπουδών και επιδρώντας αποφασιστικά στην επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών μας.

8

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Οι απόφοιτοι του ΙΕΚ La Chef Levi,  με την ολοκλήρωση των σπουδών και της πρακτικής άσκησης, οδηγούνται στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία εξετάσεις κρατικής πιστοποίησης και αναγνώρισης. Παράλληλα, η La Chef Levi αποτελεί πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της ACTA (Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), πρωτοπόρου πιστοποίησης ανθρωπίνων δεξιοτήτων, προσφέροντας στους αποφοίτους τη δυνατότητα να λάβουν μια επιπλέον ισχυρή πιστοποίηση σε συνεργασία με το Chef’s Club Ελλάδος.

Οι Σπουδαστές μιλούν
ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ONLINE!
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ