Όλα ξεκίνησαν το 1989, όπου η Σεφ Βιργινία Αναστασιάδου και ο επιχειρηματίας Σαμ Λεβή, με επιρροές από συμμετοχές σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Γαστρονομίας, αποφασίζουν την ίδρυση ενός Διαγωνισμού, ο οποίος θα φέρει κοντά όλους τους εκπαιδευόμενους αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου. Στόχο έχει την ανάδειξη σπουδαίων, χειροποίητων δημιουργιών, χρησιμοποιώντας υλικά όπως το βούτυρο, ο πάγος, η ζάχαρη, η καραμέλα και η σοκολάτα αλλά και μαγειρικές δημιουργίες που δέσποζαν σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και στις μεγάλες συναντήσεις των πανευρωπαϊκών και παγκοσμίων Συλλόγων Σεφ.

lachef-diagonismos-gastronomias (2)

Τα χρόνια περνούν και η συνεχής εξέλιξη είναι το κύριο συστατικό του διαγωνισμού. Οι συμμετέχοντες αυξάνονται, οι τεχνικές εξελίσσονται αλλά το πάθος παραμένει ίδιο!
Τι είναι στην πραγματικότητα ο Διαγωνισμός Γαστρονομίας;
Ο Διαγωνισμός Γαστρονομίας αποτελεί πλέον ένα καθιερωμένο ετήσιο γεγονός με ιστορία από το 1989, το οποίο συγκεντρώνει ανθρώπους που λατρεύουν την τέχνη της Μαγειρικής, της Ζαχαροπλαστικής και της Αρτοποιίας. Ερασιτέχνες, Σεφ, επαγγελματίες του κλάδου και σπουδαστές όλων των Σχολών έρχονται για να θαυμάσουν τις δημιουργίες των σπουδαστών και αποφοίτων της La Chef Levi.

Ένα λαχταριστό δέντρο σε ανθρώπινο μέγεθος από σοκολάτα, ζωντανή παρασκευή από σπουδαστές μοναδικές γεύσεις sushi & φυσητή καραμέλα και πολλές διαφορετικές γαστρονομικές εκπλήξεις κοσμούν όλες τις εκδηλώσεις της Σχολής.

diagonismos-gastronomias-lachef
Κριτική επιτροπή:
Διεθνείς κριτές, διακεκριμένοι Σεφ και επιτυχημένοι απόφοιτοι απαρτίζουν την κριτική επιτροπή, η οποία βραβεύει τους άριστους, τους πιο συνεπείς και εκείνους που προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι!

Που πραγματοποιείται ο Διαγωνισμός Γαστρονομίας;
Οι Διαγωνισμοί της Σχολής La Chef Levi ανέκαθεν πραγματοποιούνταν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Σχολής, στο κέντρο της πόλης αλλά και σε εμπορικούς δρόμους για να μπορεί να είναι προσιτή στο κοινό η υψηλή τέχνη της Μαγειρικής και της Ζαχαροπλαστικής που διδάσκεται στη Σχολή των Σεφ.

Το 2019, έπειτα από μεγάλη ζήτηση και επιτυχία, ο Διαγωνισμός Γαστρονομίας  «μετακομίζει» σε ακόμη μεγαλύτερο χώρο, στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ., όπου πάνω από 1000 επισκέπτες θαύμασαν και χειροκρότησαν τους σπουδαστές της Σχολής για τις περίτεχνες δημιουργίες τους.

Φυσικά, όπως και σε κάθε Διαγωνισμό, οι επισκέπτες δεν φεύγουν με άδειο στομάχι καθώς οι σπουδαστές μαζί με τους Σεφ,  ετοιμάζουν έναν πολυτελή και πλήρη μπουφέ με δημιουργίες και τεχνικές που διδάσκονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, δείγμα της καθημερινής προσπάθειας που γίνεται για τη παροχή της πιο εξειδικευμένης και ποιοτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο τις εκδηλώσεις μας τιμούν σπουδαστές και Σεφ από το εξωτερικό καθώς η La Chef Levi είναι η μόνη Σχολή, η οποία εκπαιδεύει επαγγελματίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνεργαζόμενες εταιρείες και χορηγοί φροντίζουν να γίνεται η μέρα αυτή ξεχωριστή, παρέχοντας δώρα και έπαθλα στους σπουδαστές, στηρίζοντας έμπρακτα το έργο της Σχολής.

Αυτός ο ετήσιος θεσμός είναι ένα μικρό δείγμα για το τι μπορεί να πετύχει η ελληνική Γαστρονομία και πόσο ικανοί και έτοιμοι είναι οι επαγγελματίες του αύριο.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος νικητής;

Η Γαστρονομία!