Λίγα λόγια για τον Chef

Ο Mickaël Morieux βραβεύτηκε με τον ανώτατο τίτλο MOF (Meilleur Ouvrier de France) ως ένας εκ των κορυφαίων στην Τέχνη της Αρτοποιίας στη Γαλλία.

Παράγει τα πάντα από το Α έως το Ω, ακόμη και τις μαρμελάδες και τα παγωτά του και περιορίζει όσο το δυνατόν την χρήση της ζάχαρης. «Πουλάω την παραδοσιακή μου μπαγκέτα για ένα ευρώ. Νομίζω ότι πωλείται περισσότερο, το ψωμί είναι συμβολικό και όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά την μπαγκέτα μου.»

Ωστόσο, αυτός ο παθιασμένος αρτοποιός, δεν κάνει τίποτα σαν τους άλλους. Αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή των πρώτων υλών του, ξεκινώντας από το αλεύρι. Ακόμα και οι σπόροι του ψωμιού δημητριακών του, ψήνονται από τον ίδιο.

Η μέθοδος παρασκευής του δεν είναι συνηθισμένη.»Μετράω 12 ώρες για να φτιάξω μια μπαγκέτα. Η δουλειά ξεκινά την προηγούμενη μέρα. Ζυμώνω λίγο τη ζύμη και σχεδιάζω έναν μακρύ χρόνο ζύμωσης, έτσι ώστε το ψωμί μου να έχει περισσότερη γεύση.».

Στόχος του είναι να φέρει το επάγγελμα στην κορυφή υπερασπιζόμενος την ιδέα ότι οι αρτοποιοί δεν είναι απλοί αναμείκτες αλευριού και νερού, ή ότι χρησιμοποιούν προκαθορισμένες συνταγές. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον ίδιο, ο καθένας πρέπει να επιδιώξει να αναπτύξει τον μοναδικό του χαρακτήρα για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πελατών και έτσι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χειροτεχνικού αρτοποιείου.

Λίγα λόγια για το Masterclass

Το Masterclass με τον Mickaël Morieux, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για όσους το παρακολουθήσουν. Ο βραβευμένος Αρτοποιός έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη La Chef Levi όπου θα παρουσιάσει μοναδικές συνταγές και τεχνικές σε μια ποικιλία από άλευρα και πρώτες ύλες. Οι δημιουργίες του έχουν κυρίαρχο τον γαλλικό χαρακτήρα αλλά δεν παύει να μας εκπλήσσει με την προσθήκη διεθνών επιρροών χάρη στις υψηλού επιπέδου ικανότητες του στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν έναν από τους σπουδαιότερους Αρτοποιούς στον κόσμο και να μάθουν τα μυστικά που κάνουν ανάρπαστες τις δημιουργίες του.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Masterclass του MOF Morieux απευθύνεται σε όλους όσους ασχολούνται επαγγελματικά με την Αρτοποιία, σε σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας αλλά και ερασιτέχνες που επιθυμούν να ανακαλύψουν περισσότερα για το αλεύρι και τα θαύματα που μπορεί να δημιουργήσει. Εξειδίκευση, γνωριμία με νέες συνταγές και συνδυασμό υλικών από τον πλέον ειδικό επαγγελματία αποτελεί τον σκοπό του Masterclass. Η Αρτοποιία αποτελεί ένα τεράστιο και ξεχωριστό κομμάτι της διατροφής μας και ο MOF Morieux προσεγγίζει το αντικείμενο με μακρά εμπειρία, λεπτομέρεια και φαντασία.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η γαστρονομική μας φιλοσοφία: ολιγομελή group 15 ατόμων

Τα Masterclasses της La Chef Levi διεξάγονται πάντα με σκοπό τη μέγιστη αποτελεσματικότητα και διάδραση ανάμεσα στον εισηγητή και τους συμμετέχοντες. Η σύντομη διάρκεια ενός σεμιναρίου απαιτεί λεπτομερή οργάνωση και προσωποποιημένη καθοδήγηση από την έναρξη ως τη λήξη.

Πρόγραμμα Masterclass:

Δύο group: 11 έως 13 Φεβρουαρίου

Group A: 10:00-14:00

Group B: 17:00-21:00 

Ψωμιά-Αρτοποίηση
1. Γαλλικά παραδοσιακά ψωμιά με υγρό προζύμι
2. Τούρτα ψωμιού με υγρό προζύμι σε αργή ωρίμανση
3. Παραδοσιακό γαλλικό χωριάτικο με σίκαλη
4. Ψωμί από φαγόπυρο
5. Ψωμί dinkel 100% (triticum spelta)
6. Μπαγκέτες με καβουρδισμένα ή ψητά δημητριακά
7. Le corde aux fruits – χορδές φρούτων
8. Ciabatta φυσική
9. Ciabatta με ελιές

Viennoiseries
1. Χειροποίητο γαλλικό croissant με προζύμι από γάλα και βούτυρο noissete
2. Τα διάσημα pains aux chocolats, πολύχρωμα και με γέμιση από τραγανή σοκολάτα
3. Brioche feuilletée – λεπτές στρώσεις μπριος με εποχικά μπαχαρικά
4. Κολομβιανή φωλιά – μπριός με καρύδα, μάνγκο και ανανά
5. Brioche κρακελέ με λευκή σοκολάτα, λάιμ και δημητριακά
6. Γλυκά καρέ με ράβεντι και φράουλα
7. Croix Basque – βασκικός σταυρός με φυστίκι και βύσσινο

Μαζική εστίαση
1. Bagel γλυκό και αλμυρό
2. Bagel με παπαρουνόσπορο
3. Burger basque – ψωμί με βάσκικη συνταγή
4. Ψωμί για burger με σουσάμι ή δημητριακά
5. Le transalpin

Bonus μοναδικές βραβευμένες συνταγές
1. Σειρά cookies – χίλια και ένα μπισκότα
2. Τα διάσημα muffins του Chef
3. Τα αγαπημένα μπισκότα speculoos

Οι συνταγές και οι εκτελέσεις θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες σε ειδικό booklet. Θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και διευκρινίσεις για τους συμμετέχοντες. Θα μοιραστούν ποδιές της Σχολής σε όσους συμμετέχουν στα Masterclasses, ενώ όλοι θα πρέπει να φορούν τη δική τους στολή χωρίς διακριτικά και διαφημιστικές τοποθετήσεις.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Όσοι παρακολουθήσουν το Masterclass λαμβάνουν ειδικό εκπτωτικό κουπόνι 10% για επόμενο Masterclass της επιλογής τους.

Το Masterclass θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές οδηγίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Η μαγνητοσκόπηση και η πάσης μορφή συλλογή και αναπαραγωγή τμήματος ή ολόκληρου του σεμιναρίου απαγορεύεται ρητά.

Η εξόφληση του Masterclass θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός δύο εβδομάδων από την online κράτηση με τραπεζική μεταφορά ή μέσω κάρτας ή μετρητών στις εγκαταστάσεις της La Chef Levi.

Αφιερώματα & δημιουργίες του Chef

Χορηγός Επικοινωνίας