ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF

Ο Mickaël Morieux βραβεύτηκε με τον ανώτατο τίτλο MOF (Meilleur Ouvrier de France) ως ένας εκ των κορυφαίων στην Τέχνη της Αρτοποιίας στη Γαλλία.

Παράγει τα πάντα από το Α έως το Ω, ακόμη και τις μαρμελάδες και τα παγωτά του και περιορίζει όσο το δυνατόν την χρήση της ζάχαρης. »Πουλάω την παραδοσιακή μου μπαγκέτα για ένα ευρώ. Νομίζω ότι πωλείται περισσότερο, το ψωμί είναι συμβολικό και όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά την μπαγκέτα μου.»

Ωστόσο, αυτός ο παθιασμένος αρτοποιός, δεν κάνει τίποτα σαν τους άλλους. Αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή των πρώτων υλών του, ξεκινώντας από το αλεύρι. Ακόμα και οι σπόροι του ψωμιού δημητριακών του, ψήνονται από τον ίδιο.

Η μέθοδος παρασκευής  του δεν είναι συνηθισμένη.”Μετράω 12 ώρες για να φτιάξω μια μπαγκέτα. Η δουλειά ξεκινά την προηγούμενη μέρα. Ζυμώνω λίγο τη ζύμη και σχεδιάζω έναν μακρύ χρόνο ζύμωσης, έτσι ώστε το ψωμί μου να έχει περισσότερη γεύση.»

Στόχος του είναι να φέρει το επάγγελμα στην κορυφή υπερασπιζόμενος την ιδέα ότι οι αρτοποιοί δεν είναι απλοί ανάμεικτες αλευριού και νερού, ή ότι χρησιμοποιούν προκαθορισμένες συνταγές. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον ίδιο, ο καθένας πρέπει να επιδιώξει να αναπτύξει τον μοναδικό του χαρακτήρα για να προκαλέσει το ενδιαφέρον των πελατών και έτσι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χειροτεχνικού αρτοποιείου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MASTERCLASS

Το Masterclass με τον Mickaël Morieux, αποτελεί ευκαιρία για όσους μπορούν να το παρακολουθήσουν. Ο βραβευμένος Αρτοποιός έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στη La Chef Levi όπου θα παρουσιάσει μοναδικές συνταγές και τεχνικές σε μια ποικιλία από άλευρα και πρώτες ύλες. Οι δημιουργίες του έχουν κυρίαρχο τον γαλλικό χαρακτήρα αλλά δεν παύει να μας εκπλήσσει με την προσθήκη διεθνών επιρροών χάρη στις υψηλού επιπέδου ικανότητες του στην Αρτοποιία και την Ζαχαροπλαστική. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν έναν από τους καλύτερους Αρτοποιούς στον κόσμο και να μάθουν τα μυστικά που κάνουν ανάρπαστες τις δημιουργίες του.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Ολιγομελές Group 15 ατόμων
Η επιλογή της La Chef Levi για group 15 ατόμων πέρα από την μέγιστη αποτελεσματικότητα, προσδίδει στους συμμετέχοντες και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ώρες: 10.00-14.00 & 17.00-21.00 (2 Group)

Ψωμιά-Αρτοποίηση
1. Γαλλικά παραδοσιακά ψωμιά με υγρό προζύμι
2. Τούρτα ψωμιού με υγρό προζύμι σε αργή ωρίμανση
3. Παραδοσιακό γαλλικό χωριάτικο με σίκαλη
4. Ψωμί από φαγόπυρο
5. Ψωμί dinkel 100% (triticum spelta)
6. Μπαγκέτες με καβουρδισμένα ή ψητά δημητριακά
7. Le corde aux fruits – χορδές φρούτων
8. Ciabatta φυσική
9. Ciabatta με ελιές

Viennoiseries
1. Χειροποίητο γαλλικό croissant με προζύμι από γάλα και βούτυρο noissete
2. Τα διάσημα pains aux chocolats, πολύχρωμα και με γέμιση από τραγανή σοκολάτα
3. Brioche feuilletée – λεπτές στρώσεις μπριος με εποχικά μπαχαρικά
4. Κολομβιανή φωλιά-μπριός με καρύδα, μάνγκο και ανανά
5. Brioche κρακελέ με λευκή σοκολάτα, λάιμ και δημητριακά
6. Γλυκά καρέ με ράβεντι και φράουλα
7. Croix Basque – βασκικός σταυρός με φυστίκι και βύσσινο

Μαζική εστίαση
1. Bagel γλυκό και αλμυρό
2. Bagel με παπαρουνόσπορο
3. Burger basque – ψωμί με βάσκικη συνταγή
4. Ψωμί για burger με σουσάμι ή δημητριακά
5. Le transalpin

Bonus μοναδικές βραβευμένες συνταγές
1. Σειρά cookies – Χίλια και ένα μπισκότα
2. Τα διάσημα muffins του Chef
3. Τα αγαπημένα μπισκότα speculoos

Οι συνταγές και οι εκτελέσεις θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες σε ειδικό booklet. Θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και διευκρινίσεις για τους συμμετέχοντες.

Το Masterclass θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες για την ασφάλεια των συμμετεχόντων με υποχρεωτική χρήση μάσκας ενώ στην είσοδο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση.

Θα μοιραστούν ποδιές της Σχολής σε όσους συμμετέχουν στα masterclasses, ενώ όλοι θα πρέπει να φορούν τη δική τους στολή χωρίς διακριτικά και διαφημιστικές τοποθετήσεις.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Αφιερώματα & δημιουργίες του Chef