Σαββατοκύριακο 15&16 Νοεμβρίου
Περιορισμένες θέσεις
Κόστος: N/A
Σαββατοκύριακο 15&16 Νοεμβρίου
Περιορισμένες θέσεις
Κόστος: N/A
Σαββατοκύριακο 15&16 Νοεμβρίου
Περιορισμένες θέσεις
Κόστος: N/A
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF
Ο Jose Romero Barranco είναι ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς πανετόνε με παγκόσμια αναγνώριση της αυθεντίας του. Με σπουδές στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής της Βαρκελώνης, ανακάλυψε το πάθος του για το προζύμι και το ιταλικό πανετόνε και από τότε έχει αφιερώσει την καριέρα του στην τελειοποίηση και διδασκαλία της τέχνης αυτής. Το 2016 ίδρυσε τον διαγωνισμό Καλύτερου Πανετόνε Ισπανίας και έγινε σημείο αναφοράς στη χειροποίητη ζύμωση, τον έλεγχο θερμοκρασίας και τις μεγάλης διάρκειας ωριμάνσεις ζύμης.
Το 2023, ως αρχηγός της ομάδας, οδήγησε την Ισπανία στη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πανετόνε στη Βερόνα, κερδίζοντας τον τίτλο Δευτεραθλητής στο Σοκολατένιο Πανετόνε, την 3η θέση στο Κλασικό Πανετόνε, αφήνοντας για τα καλά το στίγμα του στην διεθνή σκηνή.
Συγγραφέας του βιβλίου Remember 28 °C, μοιράζεται σήμερα τη γνώση του μέσα από διεθνή masterclasses σε ολόκληρο τον κόσμο, εμπνέοντας μια νέα γενιά ζαχαροπλαστών με την ακρίβεια και την καινοτόμο προσέγγισή του στο πανετόνε.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHEF
Ο Jose Romero Barranco είναι ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς πανετόνε με παγκόσμια αναγνώριση της αυθεντίας του. Με σπουδές στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής της Βαρκελώνης, ανακάλυψε το πάθος του για το προζύμι και το ιταλικό πανετόνε και από τότε έχει αφιερώσει την καριέρα του στην τελειοποίηση και διδασκαλία της τέχνης αυτής. Το 2016 ίδρυσε τον διαγωνισμό Καλύτερου Πανετόνε Ισπανίας και έγινε σημείο αναφοράς στη χειροποίητη ζύμωση, τον έλεγχο θερμοκρασίας και τις μεγάλης διάρκειας ωριμάνσεις ζύμης.
Το 2023, ως αρχηγός της ομάδας, οδήγησε την Ισπανία στη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πανετόνε στη Βερόνα, κερδίζοντας τον τίτλο Δευτεραθλητής στο Σοκολατένιο Πανετόνε, την 3η θέση στο Κλασικό Πανετόνε, αφήνοντας για τα καλά το στίγμα του στην διεθνή σκηνή.
Συγγραφέας του βιβλίου Remember 28 °C, μοιράζεται σήμερα τη γνώση του μέσα από διεθνή masterclasses σε ολόκληρο τον κόσμο, εμπνέοντας μια νέα γενιά ζαχαροπλαστών με την ακρίβεια και την καινοτόμο προσέγγισή του στο πανετόνε.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MASTERCLASS
Το διήμερο Masterclass του Jose Romero Barranco είναι σχεδιασμένο για επαγγελματίες που θέλουν να εμβαθύνουν στην παραγωγή χειροποίητου πανετόνε με βάση το φυσικό προζύμι. Στις δύο ημέρες εκπαίδευσης αναλύεται η έννοια και η συντήρηση της ζύμης, η διαμόρφωση και εκτέλεση συνταγών, η παρασκευή διαφορετικών τύπων όπως κλασικό με φρούτα, σοκολάτας, colomba και pandoro, ενώ διδάσκονται παράλληλα τεχνικές για γλάσα, ζάχαρη και φρούτα κονφί. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με πρακτικές γύρω από τη συσκευασία, την παρουσίαση και τη γευσιγνωσία των τελικών προϊόντων, μέσα από την οργάνωση ενός πλήρους buffet. Στόχος είναι η μετάδοση ακρίβειας, μεθοδικότητας και επαγγελματικής εφαρμογής που μπορούν να ενσωματωθούν άμεσα σε σύγχρονα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Masterclass απευθύνεται σε ζαχαροπλάστες και αρτοποιούς που θέλουν να ξεχωρίσουν, παρουσιάζοντας στους πελάτες τους ένα πανετόνε χειροποίητο, αληθινά ασύγκριτο, την περίοδο που η ζήτηση κορυφώνεται. Αποτελεί επίσης ιδανική ευκαιρία για ομάδες R&D που αναζητούν νέες τεχνικές και καινοτομία, αλλά και για επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν σε ένα προϊόν υψηλής αξίας.
Το χειροποίητο πανετόνε δεν είναι μόνο ένα προϊόν με κύρος· είναι μια τάση που διαρκώς ανεβαίνει, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με τα εισαγόμενα, έτοιμα προϊόντα. Είτε διαθέτετε ένα μικρό εργαστήριο είτε μια καθιερωμένη επιχείρηση, οι γνώσεις που θα αποκτήσετε μεταφράζονται σε δημιουργίες που μαγνητίζουν το κοινό και μετατρέπουν τις γιορτές σε μια πραγματική εμπορική επιτυχία.
Και πόσο μάλλον, όταν αυτή η παρακαταθήκη προέρχεται από έναν θρύλο του είδους, όπως ο Jose Romero Barranco.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το διήμερο Masterclass του Jose Romero Barranco είναι σχεδιασμένο για επαγγελματίες που θέλουν να εμβαθύνουν στην παραγωγή χειροποίητου πανετόνε με βάση το φυσικό προζύμι. Στις δύο ημέρες εκπαίδευσης αναλύεται η έννοια και η συντήρηση της ζύμης, η διαμόρφωση και εκτέλεση συνταγών, η παρασκευή διαφορετικών τύπων όπως κλασικό με φρούτα, σοκολάτας, colomba και pandoro, ενώ διδάσκονται παράλληλα τεχνικές για γλάσα, ζάχαρη και φρούτα κονφί. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με πρακτικές γύρω από τη συσκευασία, την παρουσίαση και τη γευσιγνωσία των τελικών προϊόντων, μέσα από την οργάνωση ενός πλήρους buffet. Στόχος είναι η μετάδοση ακρίβειας, μεθοδικότητας και επαγγελματικής εφαρμογής που μπορούν να ενσωματωθούν άμεσα σε σύγχρονα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ MASTERCLASS
Το Masterclass απευθύνεται σε ζαχαροπλάστες και αρτοποιούς που θέλουν να ξεχωρίσουν, παρουσιάζοντας στους πελάτες τους ένα πανετόνε χειροποίητο, αληθινά ασύγκριτο, την περίοδο που η ζήτηση κορυφώνεται. Αποτελεί επίσης ιδανική ευκαιρία για ομάδες R&D που αναζητούν νέες τεχνικές και καινοτομία, αλλά και για επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν σε ένα προϊόν υψηλής αξίας.
Το χειροποίητο πανετόνε δεν είναι μόνο ένα προϊόν με κύρος· είναι μια τάση που διαρκώς ανεβαίνει, προσφέροντας πολύ μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με τα εισαγόμενα, έτοιμα προϊόντα. Είτε διαθέτετε ένα μικρό εργαστήριο είτε μια καθιερωμένη επιχείρηση, οι γνώσεις που θα αποκτήσετε μεταφράζονται σε δημιουργίες που μαγνητίζουν το κοινό και μετατρέπουν τις γιορτές σε μια πραγματική εμπορική επιτυχία.
Και πόσο μάλλον, όταν αυτή η παρακαταθήκη προέρχεται από έναν θρύλο του είδους, όπως ο Jose Romero Barranco.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Εισαγωγή στα φυσικά προζύμια
Διατήρηση του προζυμιού στον χρόνο
Διαμόρφωση συνταγών panettone
Γλάσα και Ζάχαρη
Εισαγωγή στα ζαχαρωμένα φρούτα
Συνταγή για Κλασικό Panettone με ζαχαρωμένα φρούτα (βραβευμένο στην Ιταλία ως 3ο καλύτερο στον κόσμο)
Συνταγή για Panettone με σοκολάτα (βραβευμένο στην Ιταλία ως 2ο καλύτερο στον κόσμο)
Colomba με σοκολάτα και πορτοκάλι
ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Εισαγωγή στα φυσικά προζύμια
Διατήρηση του προζυμιού στον χρόνο
Διαμόρφωση συνταγών panettone
Γλάσα και Ζάχαρη
Εισαγωγή στα ζαχαρωμένα φρούτα
Συνταγή για Κλασικό Panettone με ζαχαρωμένα φρούτα (βραβευμένο στην Ιταλία ως 3ο καλύτερο στον κόσμο)
Συνταγή για Panettone με σοκολάτα (βραβευμένο στην Ιταλία ως 2ο καλύτερο στον κόσμο)
Colomba με σοκολάτα και πορτοκάλι
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ MASTERCLASS
Δύο Τμήματα: Πρωί και Απόγευμα
15 & 16 Νοεμβρίου 2025
Πρωινό: 10:00
Απογευματινό: 17.00
Στους συμμετέχοντες θα δωθεί
βεβαίωση συμμετοχής
Aρχική Τιμή
650 ευρώ
10 πρώτες θέσεις
420 ευρώ
10% έκπτωση σε ομαδικές συμμετοχές άνω των 3 ατόμων
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ MASTERCLASS
Δύο Τμήματα: Πρωί και Απόγευμα
15 & 16 Νοεμβρίου 2025
Πρωινό: 10:00
Απογευματινό: 17.00
Στους συμμετέχοντες θα δωθεί
βεβαίωση συμμετοχής
Aρχική Τιμή
650 ευρώ
10 πρώτες θέσεις
420 ευρώ
10% έκπτωση σε ομαδικές συμμετοχές άνω των 3 ατόμων
Υποστηρικτές
Υποστηρικτές