Η La Chef Levi, η πρώτη Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα των Σεφ, με ένα αφιέρωμα σε ανθρώπους που κάνουν την κουζίνα τέχνη. Με όραμα να προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική, αποτελεί συνώνυμο της καινοτομίας, της δημιουργικότητας και της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Από το 1989 μέχρι σήμερα – Μια ιστορία γεύσης και αριστείας 

Το 1989, η Chef Βιργινία Αναστασιάδου, παίρνει την γενναία απόφαση να ιδρύσει την πρώτη ιδιωτική Σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα. Την εποχή που καμία άλλη ιδιωτική σχολή δεν υπήρχε στην χώρα, πέρα από την κρατική. Στο απόγειο της καριέρας της και με σπουδές στη Γαλλία, ξεκίνησε μια ιστορία που σήμερα μετρά 36 χρόνια. 

Με βαθιά γνώση και εμπειρία, καθώς μαθήτευσε δίπλα σε θρύλους της παγκόσμιας γαστρονομίας και κατόχους του τίτλου M.O.F. (τη μέγιστη διάκριση για έναν Σεφ στη Γαλλία), αποφάσισε να δημιουργήσει μια σχολή βασισμένη στα διεθνή πρότυπα. 

Σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο, με τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα, τον δυναμισμό και τις βαθιές γνώσεις της, χάραξε τον δρόμο για πολλές νέες γυναίκες. 

Με μεράκι, αγάπη για τη Γαστρονομία και διαρκή αναζήτηση της εξέλιξης, εκπαίδευσε με πάθος ολόκληρες γενιές Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών. 

Η Καινοτομία στην Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική 

Η La Chef Levi έχει γράψει τη δική της ιστορία στον χώρο της Γαστρονομίας, μέσα από δράσεις και δημιουργίες που έσπασαν ρεκόρ και έμειναν αξέχαστες. Από το γιγάντιο προφιτερόλ βάρους 1 τόνου και 172 κιλών, μέχρι την εντυπωσιακή τούρτα που ο τελευταίος όροφος τοποθετήθηκε με γερανό στην πλατεία Αριστοτέλους. Κάθε project υπήρξε μια πρόκληση φαντασίας, ομαδικού πνεύματος και καινοτομίας. 

Η Σχολή έχει στο ενεργητικό της και συμμετοχές σε διαγωνισμούς και shows, όπως εκείνο του 1997, όταν παρουσίασε μια πρωτοποριακή ιδέα: ρούχα φτιαγμένα από βρώσιμα γλυκά, τα οποία φόρεσαν μοντέλα και περπάτησαν στην πασαρέλα, εντυπωσιάζοντας κοινό και τηλεοπτικά μέσα. 

Αυτά και άλλα πολλά παραμένουν το πιο αγαπημένο κομμάτι της διαδρομής: η μάθηση στην πράξη και η άμεση επαφή με τον κόσμο. 

Η La Chef Levi τιμά την Παγκόσμια Ημέρα των Σεφ

Για εμάς, η Μαγειρική και η Ζαχαροπλαστική δεν είναι απλώς επάγγελμα, είναι τέχνη, πάθος και τρόπος ζωής. Κάθε Σεφ, μέσα από τη δημιουργικότητα, την πειθαρχία και το μεράκι, μετατρέπει απλά υλικά σε εμπειρίες που αγγίζουν τις αισθήσεις και συνδέουν τους ανθρώπους.

Όμως, πίσω από τη λάμψη της κουζίνας, κρύβεται σκληρή δουλειά, πολλές φορές έντονες συνθήκες και ατελείωτες ώρες εργασίας. Η ημέρα αυτή είναι και μια ευκαιρία προβληματισμού, για να συζητήσουμε, να αναγνωρίσουμε και να βελτιώσουμε τις εργασιακές συνθήκες στον χώρο της Γαστρονομίας. Στόχος, κάθε νέος επαγγελματίας Σεφ να μπορεί να δημιουργεί μέσα σε ένα υγιές, ανθρώπινο και εμπνευσμένο περιβάλλον.

Γιατί πίσω από κάθε πιάτο, υπάρχει ένας Σεφ που ονειρεύεται, πειραματίζεται, δημιουργεί και εξελίσσεται — κι αυτό αξίζει να το τιμάμε κάθε μέρα.

Οι Chef μας, η δύναμή μας

Κάθε επιτυχία της La Chef Levi είναι συνυφασμένη με τους ανθρώπους της. Από τον άνθρωπο που γέννησε την La Chef Levi, την Βιργινία Αναστασιάδου, μέχρι τους εκπαιδευτές-Chef και τους σπουδαστές και αποφοίτους, που σήμερα διαπρέπουν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και catering σε Ελλάδα και εξωτερικό, όλοι αποτελούν μέρος μιας κοινότητας που συνεχώς εξελίσσεται.

Τι σημαίνει για τους Αποφοίτους της La Chef Levi το να είσαι Σεφ;

Λαμπρινή Σάπκα, Consulting & Pastry Chef, Pink Dot Cafe

Για μένα, το να είσαι Σεφ σημαίνει να μεταμορφώνεις απλά υλικά σε γεύσεις που μένουν στη μνήμη. Να γνωρίζεις και να σέβεσαι την αξία τον υλικών που χρησιμοποιείς! Να συντονίζεις και να εμπνέεις την ομάδα σου! Η ομάδα αποτελεί ουσιαστικό και σημαντικό μέρος στην δημιουργία.



Ντάρια Περεβέρζεβα, Pastry Chef, La Chef Levi

Η Γαστρονομία για μένα είναι πάθος και μάθηση μαζί. Κάθε πιάτο που φτιάχνω θυμίζει τα χρόνια της εκπαίδευσής μου, όταν η γνώση και η δημιουργικότητα ενώθηκαν για πρώτη φορά. Να είσαι Σεφ σημαίνει να εξελίσσεσαι συνεχώς, να μοιράζεσαι τη χαρά της τέχνης και να εμπνέεις τους άλλους.

Σουλεϊμάν Χαλίλ, Pastry Chef, Γλυκοπωλείο Ξάνθης & Κομοτηνής

Νοιάξιμο. Για μένα, το να είσαι Σεφ σημαίνει νοιάξιμο. Να φροντίζεις πρώτα τον εαυτό σου, τη δημιουργία σου, και μετά τους ανθρώπους που θα τη μοιραστείς. Αυτό μας έμαθε από την πρώτη στιγμή η κυρία Βιργινία· να νοιαζόμαστε, να δίνουμε, να μαγειρεύουμε με ψυχή. Κάθε δημιουργία έχει μέσα του αγάπη, προσοχή και σεβασμό.

Ελπίδα Μορφούλη, Απόφοιτη Μαγειρικής TV Chef, After Dark, OPEN TV Business Owner, Hospitality Consultant Athens Chef Consultant, OCO, Hotel Projects London

Για μένα, Σεφ σημαίνει να φωτίζω κάθε πιάτο με το πάθος της δημιουργίας, να τιμώ τα υλικά με σεβασμό και ακρίβεια, να χρησιμοποιώ την κουζίνα ως καμβά όπου η τεχνική, η έμπνευση και η ανθρώπινη επαφή συνυπάρχουν. Είναι η στιγμή που η γεύση γίνεται γέφυρα μεταξύ της καρδιάς και του τραπεζιού, εκεί όπου ένας σπουδαστής γίνεται αφηγητής, ένας επαγγελματίας αναλαμβάνει ευθύνη και κάθε μπουκιά μεταφέρει ένα μήνυμα: τη χαρά της προσφοράς, τη δύναμη της συνεργασίας, το όραμα του μοναδικού. Το να είσαι Σεφ είναι να υπηρετείς τη γεύση, να εμπνέεις, να μαθαίνεις πάντα, και να αγγίζεις ζωές μέσα από τη Γαστρονομία.

Οι Σεφ του Μέλλοντος λένε 

Κάθε μέρα στις κουζίνες της La Chef Levi, γεννιούνται ιδέες, φιλίες, γεύσεις και όνειρα. Στην Παγκόσμια Ημέρα των Σεφ, αφήνουμε τους ίδιους τους σπουδαστές να πουν με τα δικά τους λόγια τι σημαίνει για εκείνους το να είσαι Σεφ.  

Γιατί να επιλέξεις τη La Chef Levi

Με πάνω από 35 χρόνια εμπειρίας, η La Chef Levi συνεχίζει να οδηγεί τις εξελίξεις στη γαστρονομική εκπαίδευση, προσφέροντας σπουδές που συνδυάζουν τεχνική αρτιότητα, επαγγελματική αποκατάσταση και δημιουργική έκφραση.
Εδώ, κάθε νέος Σεφ έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει το προσωπικό του ύφος και να χτίσει μια καριέρα με γεύση επιτυχίας.

Δύο χρόνια σπουδών σημαίνει δύο χρόνια γεμάτα εμπειρίες για τους σπουδαστές. Εκπροσωπούμε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νέω Μαγείρων, συμμετέχουμε σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Γαστρονομίας, σε Φεστιβάλ Ενσυναίσθησης, ταξιδεύουμε σε Γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου και ειδικευόμαστε από Σεφ παγκόσμιου βεληνεκούς.

Από την έναρξη λειτουργίας της, η La Chef Levi έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς στη γαστρονομική εκπαίδευση στην Ελλάδα, με προγράμματα σπουδών που συνδυάζουν τη θεωρία, την πρακτική, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία και δημιουργεί τους Σεφ του Μέλλοντος.