Η La Chef Levi συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στον 22ο Χάρτη των Γεύσεων, την κορυφαία οινική εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». 

Οι χιλιάδες επισκέπτες της μεγαλύτερης οινικής εκδήλωσης της Βόρειας Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο εντυπωσιακές γαστρονομικές παρουσιάσεις των σπουδαστών της Σχολής Μαγειρικής του ΙΕΚ La Chef Levi στη Θεσσαλονίκη. 

Η La Chef Levi στο Θέατρο Γεύσης του Χάρτη των Γεύσεων 

Η πλούσια ατζέντα του Χάρτη των Γεύσεων, φιλοξένησε για πρώτη φορά την Σχολή με την προσέλευση του κόσμου στο ειδικά διαμορφωμένο Θέατρο Γεύσης, να ξεπερνά τις προσδοκίες. Σε μια ανοιχτή σκηνή-κουζίνα οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τόσο αλμυρές όσο και γλυκές συνταγές υψηλής γαστρονομίας μπροστά στο κοινό, να παρουσιάσουν τις τεχνικές τους και να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες. Η εμπειρία για εκείνους ήταν μοναδική, καθώς λειτούργησαν ως επαγγελματίες σε ένα setup υψηλών ταχυτήτων με περισσότερα από 200 άτομα να γεύονται τις δημιουργίες σε 30 λεπτά!

Πρώτη Παρουσίαση: Προτάσεις Μαγειρικής που τιμούν την βιωσιμότητα

Ο Σεφ της Σχολής, Κωνσταντίνος Σαράφης, καθοδήγησε τους σπουδαστές της Μαγειρικής στην προετοιμασία τριών πιάτων που συνδυάζονταν αρμονικά με κρασιά της έκθεσης. Οι σπουδαστές, μάλιστα ήταν αυτοί που εμπνεύστηκαν τα πιάτα και τα υλοποίησαν σε συνεργασία με τον Σεφ τους.  

Το κοινό είχε την ευκαιρία να γευτεί: 

  • Φρέσκο ζυμαρικό με μπεσαμέλ καπνιστής φέτας και ραγού από μοσχαρίσια μάγουλα 
  • Ταρτάρ λαυράκι σε φύλλο shisho, με μαγιονέζα γλυκάνισου, αέρα yuzu και ραπανάκι σε ζύμωση 
  • Vegan αλμυρή τάρτα με ταρτάρ παντζαριού, ρόδι, αφρό από γάλα κάσιους και πούδρα παντζαριού 

Τα πιάτα ανέδειξαν τεχνικές μοντέρνας κουζίνας και τον σημαντικό ρόλο του food & wine pairing, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες.

Δεύτερη Παρουσίαση: Υψηλή Ζαχαροπλαστική από τη Σχολή Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi 

Η ομάδα της Ζαχαροπλαστικής, προετοιμασμένη και υπό την καθοδήγηση της Head Pastry Chef της La Chef Levi, Γιώτας Παυλίδου, παρουσίασε δύο ιδιαίτερες δημιουργίες υψηλής ζαχαροπλαστικής: 

  • Σαμπλέ θυμαριού με ganache γλυκάνισου, Valrhona Equatoriale Noire 55% και καραμέλα ελιάς Καλαμών 
  • Τάρτα καρυδιού με ganache blue cheese και πέρλες μελιού 

Οι συνδυασμοί γεύσεων, η λεπτομέρεια, η εμφάνιση των γλυκών, αλλά και η συνολική επίδειξη των σπουδαστών απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια από τους επισκέπτες. Τολμηροί συνδυασμοί, εντυπωσιακή διακόσμηση και μία νότα δημιουργικότητας ήταν ο στόχος των σπουδαστών που συμμετείχαν.

Εμπειρίες που εμπνέουν τους σπουδαστές  

Η Γιώτα Παυλίδου, Head Pastry Chef της La Chef Levi που προετοίμασε τους σπουδαστές και τους συνόδευσε στην εκδήλωση είπε: 

Είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τους σπουδαστές να συμμετέχουν με τόση όρεξη και πάθος σε εκδηλώσεις τόσο σημαντικές για την πόλη μας που έχουν άμεση σχέση με το επάγγελμα μας. Τέτοιες δράσεις μάς φέρνουν σε άμεση επαφή με το κοινό, τοποθετούν τους σπουδαστές σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και μας δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουμε το υψηλό επίπεδο σπουδών της La Chef Levi.

Η συμμετοχή σε πραγματικές, υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις αποτελεί βασικό πυλώνα της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας της La Chef Levi. Πρακτική εμπειρία, επαγγελματισμός και συνεχής επαφή με την αγορά. Δράσεις όπως αυτή αποδεικνύουν πως η εκπαίδευση, όταν συνδυάζεται με πραγματικές, βιωματικές εμπειρίες, έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά. 

Χάρτης των Γεύσεων: Ένα σημείο συνάντησης της οινικής Ελλάδας 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 160 οινοποιοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς και διανομείς προσφέροντας εκατοντάδες ετικέτες για δοκιμή. Η παρουσία της La Chef Levi μέσα σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον ανέδειξε για ακόμη μία χρονιά τον ενεργό ρόλο της στη γαστρονομική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. 

Την προσπάθεια των σπουδαστών και σπουδαστριών της La Chef Levi, στηρίζουν σταθερά οι συνεργάτες: 

Mesogeios Food 

Deals S.A. 

ΜΕΒΓΑΛ