Η Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας, La Chef Levi, η πρώτη Σχολή Σεφ στην Ελλάδα, με χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Terra Creta, η οποία γράφει την δική της ιστορία επί 25 χρόνια, έχοντας ως οδηγό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της κρητικής γης, από το Κολυμβάρι Χανίων. Στην σπουδαία Μεσογειακή κουζίνα, παραμένει η βάση κάθε γευστικής δημιουργίας, την οποία με κάθε συνεργασία, οφείλουμε να προστατεύουμε και να αναδεικνύουμε.
Η συνεργασία έχει σαφή προσανατολισμό, όπως συμφωνήθηκε αμφότερα, και εστιάζει στους εξής άξονες:
- Εκπαίδευση επαγγελματιών, σπουδαστών και καταναλωτών ως προς την ορθή χρήση και τα οφέλη από την κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
- Ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, με έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης και την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών.
- Προώθηση της ποιότητας, της αυθεντικότητας και της διατροφικής αξίας του ελληνικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
- Ενίσχυση της γαστρονομικής παιδείας και της κουλτούρας ποιότητας, τόσο στον επαγγελματικό χώρο όσο και στο ευρύ καταναλωτικό κοινό.
- Υποστήριξη της καινοτομίας και της γνώσης, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων, σεμιναρίων, γευσιγνωσιών και βιωματικών εμπειριών.
- Ενδυνάμωση της σύνδεσης παραγωγής και εστίασης, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανάδειξη της ελληνικής ταυτότητας.
Μπορεί ένας επαγγελματίας να επιλέγει το ελαιόλαδο του βάσει κόστους ή ετικέτας, πώς όμως μπορεί να είναι σίγουρος για το προϊόν το οποίο προσφέρει στους πελάτες του και ότι το προϊόν αυτό δεν θα μειώσει το τελικό αποτέλεσμα; Ο μόνος τρόπος για να μπορέσεις να τα ξεχωρίσεις είναι να έχεις έναν εξοικειωμένο ουρανίσκο και πλήρη ενημέρωση για την σπουδαιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και της σημασίας του στην βιωσιμότητα του τόπου.
Η συνεργασία με την Terra Creta θα δώσει στους σπουδαστές την ευκαιρία να γνωρίσουν εις βάθος την ποιότητα, την γεύση και τις εφαρμογές του ελαιολάδου, την γαστρονομική του υπεροχή, καθώς και τον κόσμο του food pairing, κατανοώντας τον ρόλο του όχι μόνο ως συστατικό, αλλά ως βασικό εργαλείο δημιουργίας σε μια επαγγελματική κουζίνα.
Πρόκειται για την έναρξη μιας σειράς εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην προώθηση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων και στην ενίσχυση της εκπαίδευσης στη γαστρονομία. Έτσι φέρνουμε πιο κοντά τους σπουδαστές της La Chef Levi με την αυθεντική γεύση του ελληνικού ελαιολάδου και την φιλοσοφία της ποιότητας που το συνοδεύει με μία πλούσια σειρά δράσεων.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας, εγκαινιάζεται μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων ελαιολάδου με εισηγητή τον Μανώλη Καρπαδάκη, πιστοποιημένο Ελαιογνώστη (Olive Oil Sommelier) και διεθνώς αναγνωρισμένο εμπειρογνώμονα ελαιολάδου, στις 16 Ιανουαρίου, με θέμα «Ανακαλύπτοντας τη γεύση και την ποιότητα του ελαιόλαδου». Οι σπουδαστές θα γνωρίσουν τα βασικά ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, τις διαφορές του από άλλα έλαια, καθώς και τα οφέλη από την κατάλληλη χρήση του στην εστίαση. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με βιωματική γευσιγνωσία ελαιολάδου και συνδυασμούς ελαιολάδου με τρόφιμα, προσφέροντας και πρακτική γνώση.
Η συνεργασία της La Chef Levi με κορυφαίες ελληνικές εταιρείες
Η La Chef Levi επιδιώκει να προσφέρει σε σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής αυθεντικές εμπειρίες μάθησης με τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Η συνεργασία με την Terra Creta ενισχύει τη δέσμευση αυτή προς τους επαγγελματίες του αύριο με αποδεδειγμένα αποτελέσματα.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου την ιστοσελίδα της Terra Creta και ακολούθησέ την σε Facebook, Instagram, Youtube & Linkedin.