Ετοιμάσαμε για εσένα έναν οδηγό με όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν πάρεις την απόφασή σου.

Ποιες σπουδές θα ακολουθήσεις μετά το λύκειο; Ποιο επάγγελμα είναι το κατάλληλο για σένα;

Από πολύ μικρός μέχρι και πολύ μεγαλύτερος σκέφτεσαι και ξεκινάς να αναζητάς τις σπουδές που σου ταιριάζουν. Στόχος σου να διαλέξεις το επάγγελμα που αγαπάς και που μπορεί να σου προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση. Σαφώς και δεν είναι μια εύκολη απόφασή. Γι’ αυτό, πρέπει να κάνεις μία καλή έρευνα αγοράς για να καταλήξεις σε ποια σχολή θα το σπουδάσεις.

Είσαι μπερδεμένος/η, ακούς διάφορα, ψάχνεις στο Google και αγχώνεσαι όταν σκέφτεσαι ποια είναι η καλύτερη επιλογή για μένα;

Κατανοούμε το άγχος σου. Για το λόγο αυτό ως ο πρώτος εκπαιδευτικός όμιλος Γαστρονομίας στην Ελλάδα θα προσπαθήσουμε να σου απαντήσουμε σε βασικά ερωτήματα για τα οποία ψάχνεις απάντηση. Και καλά θα κάνεις να τα ρωτήσεις τα ίδια σε όλους και να επιλέξεις όποια Σχολή σε καλύψει και σε κάνει να νιώσεις ικανοποίηση με τις απαντήσεις της.

Ποια είναι η ειδικότητά σου;

Αν αποφάσισες να γίνεις Μάγειρας ή Ζαχαροπλάστης, σου παραθέτουμε έναν οδηγό με ερωτήσεις που θα πρέπει να έχεις κατά νου. Αυτές είναι και οι ερωτήσεις που θα πρέπει να σου απαντήσει η κάθε Σχολή την οποία θα αναζητήσεις. Αν επιλέξεις οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα  πέρα από τη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική, είσαι σε λάθος μέρος καθώς η La Chef Levi έχει μόνο δύο!

Εξειδίκευση – Τι θα πεί αυτό και πως επηρεάζει τις σπουδές σου;

Πρωταρχικό λοιπόν ρόλο πρέπει να έχει η εξειδίκευση της κάθε Σχολής. Είναι διαφορετικό να έχεις δεκάδες ειδικότητες και διαφορετικό να έχεις μόνο δύο. Όλος σου ο χρόνος, το budget και οι άνθρωποι σου εργάζονται διαρκώς για ένα μόνο αντικείμενο. Τη Γαστρονομία.

Σκέψου ότι η La Chef Levi εδώ και τριάντα χρόνια διδάσκει Μόνο μαγειρική και Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία. Τίποτε άλλο. Εσύ θα επιλέξεις κάτι λιγότερο για το μέλλον σου;

Με πόσα άτομα θα είσαι στην αίθουσα;

Επίσης σημαντικό είναι να είσαι σε τμήματα ολιγομελή. Με τον τρόπο αυτό ο καθηγητής θα αντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή σαν μονάδα ξεχωριστή και όχι σαν μία μάζα. Είναι το ίδιο να είναι 10-15 άτομα σε ένα εργαστήριο και το ίδιο 25; Το ίδιο βέβαια ισχύει και στις θεωρητικές διαλέξεις. Σκέψου ένα τμήμα 30 ατόμων και ένα αμφιθέατρο με 60 άτομα. Εσύ υπό ποιες συνθήκες θα μάθαινες καλύτερα;

Πως όμως μπορείς να πραγματοποιήσεις κορυφαίες σπουδές με χαμηλότερο κόστος;

Προφανώς και ένα τμήμα με πολλά άτομα θα προσφέρει και πιο οικονομικές σπουδές. Λογικό. Όπως επίσης είναι λογικό πως με οικονομικές σπουδές και πολλά άτομα ακόμα και ο καλύτερος καθηγητής δεν μπορεί να δώσει σημασία σε κάθε σπουδαστή. Είναι αδύνατο.

Το ίδιο ισχύει και για τη ποιότητα των υλικών, κάτι το οποίο δεν μπορείς να δεις όταν επισκέπτεσαι μια Σχολή. Το μόνο που βλέπεις είναι αχανείς εγκαταστάσεις! Τις γνώσεις θα στις δώσει η εμπειρία, η εξειδίκευση, επαφή με το αντικείμενο και η δυνατότητα να εργαστείς με ποιοτικά και άφθονα υλικά.

Φεύγοντας θα πάρεις μόνο τις γνώσεις και όλα αυτά που δεν φαίνονται!

Γι’ αυτό λοιπόν ψάξε τους αποφοίτους της κάθε Σχολής, να σου πουν τη γνώμη τους και την εμπειρία που αποκόμισαν από τη Σχολή.

Στη La Chef Levi, επιδιώκουμε να μιλούν οι σπουδαστές μας για εμάς γιατί είμαστε περήφανοι για αυτούς και για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, προσπαθώντας παράλληλα να τους βοηθάμε σε κάθε στάδιο της καριέρας τους.

Σπουδές με έμπειρους σεφ ή τηλεαστέρες;

Θέλω κάποιον να μου μάθει τα πάντα από την αρχή και να έχει εμπειρία. Είναι πολύ σημαντικό το προσωπικό να είναι έμπειρο και με αποδεδειγμένη εμπειρία όχι μόνο στη Γαστρονομία αλλά και στην εκπαίδευση καθώς μιλάμε για σπουδές! Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζεσαι σαν μονάδα και να υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν τους προβληματισμούς σου. Άνθρωποι που συμμερίζονται τα άγχη και τις ανησυχίες σου. Που στέκονται στο πλευρό σου και υπάρχουν για να σε ρωτήσουν τι σκέφτεσαι τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον. Να ξέρεις τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι και αυτοί να μην αλλάζουν συνέχεια.

Σίγουρα δεν σου αρκεί να σου κάνει μάθημα ένας τηλεαστέρας μια φορά το χρόνο μέσω άλλα θέλεις έναν έμπειρο και σταθερό Chef δίπλα σου. Άλλωστε, δεν θα σε επιλέξει καμία επιχείρηση εάν γράψεις στο βιογραφικό σου ότι παρακολούθησες ένα σεμινάριο ενός γνωστού Chef. Θα σε επιλέξει για τις συνολικές σου γνώσεις, την εξειδίκευση της Σχολής και φυσικά τη φήμη

Και μετά τις σπουδές τι;

Θέλω όμως να έχω και βοήθεια για την εύρεση εργασίας και να βρω δουλειά το συντομότερο και με τις καλύτερες συνθήκες. Χρειάζεσαι ένα δίκτυο αποφοίτων οι οποίοι να μπορούν να σε απορροφήσουν και σένα στην αγορά εργασίας όχι μόνο γρήγορα αλλά και σε θέσεις στις οποίες μπορείς να μαθαίνεις και να εξελίσσεσαι. Να μπορεί η Σχολή να σου βρει πρακτική άσκηση, όχι μέσα από ημέρες καριέρας αλλά να αναλάβει την ευθύνη για σένα. Η La Chef Levi είναι η μόνη Σχολή που δεν πραγματοποιεί ημέρες καριέρας και συμβουλεύει τους σπουδαστές της για την πρακτική τους άσκηση  εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες κρατώντας παράλληλα διαρκή επαφή με τους σπουδαστές της. Οποιοσδήποτε σπουδαστής ή απόφοιτος της Σχολής μπορεί να στο επιβεβαιώσει!

Ένας υπεύθυνος ξενοδοχείου δεν μπορεί να γνωρίζει όσα εμείς μαθαίνουμε για τους σπουδαστές μας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Εμείς γνωρίζουμε τις ανάγκες τους, τις ανησυχίες τους και που μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα και να είναι χαρούμενοι και αποδοτικοί σε συνεργασία με όλες τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και το άγχος των σπουδαστών.

Θέλεις  λοιπόν η Σχολή να είναι δίπλα σου όλο το καλοκαίρι. Να ακούσει τους προβληματισμούς σου. Και φυσικά μετά να είναι εκεί για να μπορεί να σε βοηθήσει με την επαγγελματική σου αποκατάσταση.

Να είναι μια Σχολή που εκπαιδεύει άτομα που μπορούν να σταθούν σε μία κουζίνα. Άτομα που έχουν τη στόφα του Μάγειρα και του Ζαχαροπλάστη γιατί έτσι γαλουχήθηκαν.

Να έχει πλουσιοπάροχα υλικά και επαγγελματικό εξοπλισμό. Να έχει εργαστήρια που φαίνονται δουλεμένα και φτιαγμένα από Chef, όχι διακοσμητές.

Να ακολουθεί την εξέλιξη να πηγαίνει ταξίδια για να ανοίξεις τους ορίζοντες σου.

Να σου παρέχει workshops με ποιοτικούς εισηγητές δίχως επιπλέον κόστος.

Και σίγουρα θέλεις να μην δεσμεύεσαι με συμβόλαια διετίας αλλά να έχεις την ελευθερία των επιλογών σου.

Και φυσικά αν έχεις κάποιο πρόβλημα πληρωμής να υπάρχει κάποιος ευνοϊκός διακανονισμός.

Σίγουρα θέλεις να σπουδάσεις δίπλα στους πρώτους βάσει διακρίσεων.

Κάνε το επόμενο βήμα για την καριέρα σου.

Σπούδασε στη La Chef Levi.

Κλείσε τώρα ένα ραντεβού με ένα σύμβουλο της Σχολής και μάθε όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις αυτό το σημαντικό βήμα.

Είμαστε εδώ για σένα.

Σπούδασε στη La Chef Levi.