Η 84η Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε και η Σχολή La Chef Levi ήταν εκεί δίνοντας για ακόμη μία χρονιά το δυναμικό της παρόν.

Πιστή στο ραντεβού της τα τελευταία τρία χρόνια, βρισκόταν στο περίπτερο 4 στη Γωνιά Γαστρονομίας σε μια κουζίνα 100 τ.μ. δίνοντας την ευκαιρία στους 263.737 μοναδικούς επισκέπτες της έκθεσης να δοκιμάσουν τα λαχταριστά εδέσματα που ετοίμαζαν καθημερινά σεφ και σπουδαστές της Σχολής.

Ανοξείδωτοι πάγκοι, κουζίνες και ψυγεία της σειράς Prunus by INOMAK πλαισίωσαν, δημιούργησαν έναν επαγγελματικό χώρο, άνετο και λειτουργικό, που στήθηκε παρέχοντας στους Σεφ της Σχολής όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας ανοιχτής κουζίνας.

The open kitchen project. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο!

Στις ανοιχτές κουζίνες οι απαιτήσεις είναι τεράστιες καθώς όλη η προετοιμασία, το μαγείρεμα και το σερβίρισμα γίνονται μπροστά στον καταναλωτή ο οποίος παρατηρεί όλα τα στάδια από την αρχή μέχρι το τέλος. Συνεπώς σε μια τέτοια κουζίνα είναι επιτακτική η ανάγκη τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων!

Πώς όμως μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις μιας τέτοιας κουζίνας και μάλιστα σερβίροντας περισσότερες από 15.000 μερίδες σε διάστημα επτά ημερών;

Βήμα πρώτο: Οι άνθρωποι σου!

Το πρώτο βήμα είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Η στελέχωση της κουζίνας, είτε αυτή είναι για μια εκθεσιακή περίοδο είτε για μια επιχειρηματική δραστηριότητα, με άτομα καταρτισμένα, πρόθυμα και ικανά να προσαρμόζονται στις αυξημένες απαιτήσεις.

Αναλυτική αναφορά στο ακριβότερο αγαθό μιας επαγγελματικής κουζίνας έχουμε κάνει σε παλαιότερο άρθρο!

Βήμα δεύτερο: δώσε στους επαγγελματίες αυτό που χρειάζονται!

Έχοντας σίγουρη την ομάδα και την επιτυχία της, έπρεπε να της δώσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κάνουμε ευκολότερη τη δουλειά της.

Καθ’όλη τη διάρκεια της 84ης Δ.Ε.Θ. η κουζίνα μας υποστηρίχθηκε πλήρως από την INOMAK, προσφέροντας αναγνωρισμένη αξία και τεχνογνωσία για την οργάνωση της. Τα glass door ψυγεία, τα οποία χρησιμοποιούμε και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, έκλεψαν τη παράσταση για μια ακόμη φορά προβάλλοντας την άριστη οργάνωση που παρέχουν. Η ομοιόμορφη τοποθέτηση των υλικών, ο διαρκής έλεγχος των τροφίμων -χωρίς να ανοίγουμε τη πόρτα του θαλάμου επιδρούν αποτελεσματικά στη ποιότητα της δουλειάς, μερικά από τα μυστικά τα οποία είχαν την ευκαιρία να «μάθουν» οι χιλιάδες επισκέπτες της κουζίνας!

Επιπλέον, με ένα λειτουργικό μικρό κλειδί, το ψυγείο το οποίο τοποθετείται μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, παραμένει προστατευμένο κρατώντας τα τρόφιμα ασφαλή επιτρέποντας παράλληλα στους Σεφ να το ανοίγουν όποτε εκείνοι το χρειάζονται.

Ο CΕΟ της Inomak Refrigerators, Παναγιώτης Μπαρμπαρήγος κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο

Βήμα τρίτο: Λέμε ναι στο ποιοτικό και φρέσκο!

Φυσικά πέρα από τον εξοπλισμό, στην επιτυχία μας οδήγησαν οι άριστες πρώτες ύλες που έφερναν καθημερινά οι προμηθευτές της Σχολής.

Κάθε μέρα η κουζίνα εφοδιαζόταν με φρέσκα φρούτα και λαχανικά της οικόγενειας Ρεφανίδη  τα οποία στα χέρια των Σεφ μετατρεπόταν σε λαχταριστές λιχουδιές για το μάτι αλλά και τον ουρανίσκο!

la-chef-levi-84i-deu  

Ποιο ήταν το καλύτερο; Το γεγονός ότι οι Σεφ είχαν τη δυνατότητα να διαλέγουν όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά από το νέο κατάστημα Φρουτομαγεία Ρεφανίδης στη Πλατεία Αριστοτέλους!

Ριζότο με λάδι τρούφας και κοτόπουλο, χοιρινό με σύκα και δαμάσκηνα, millefeuille με σάλτσα αλμυρής καραμέλας, mousse σοκολάτας, mini blinis με λαχταριστά βατόμουρα και σάλτσα μελιού, φρέσκιες σαλάτες με σάλτσα πιπεριάς γαρνιρισμένες με κομμάτια φρέσκου κρέατος ήταν μερικές από τις δημιουργίες του μενού των μαγείρων και ζαχαροπλαστών μας!

Φυσικά οι Σεφ και σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής -Αρτοποιίας δεν αρκέστηκαν μόνο στην προετοιμασία εδεσμάτων αλλά πραγματοποιούσαν κάθε μέρα live cooking shows τα οποία εντυπωσίαζαν τους επισκέπτες.

Με μεγάλη ευθύνη, σεβασμό και πολύ αγάπη δημιουργούσαν καθημερινά γευστικά πιάτα με παραδοσιακά προϊόντα καταφέρνοντας να ισορροπήσουν την παράδοση με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία  να δουν την τέχνη της χειροποίητης καραμέλας σε όλα τα στάδια της κατασκευής της. Χειροποίητα λουλούδια και φύλλα κατασκευαζόταν μπροστά στον κόσμο που είχε την ευκαιρία να τα δει και να τα δοκιμάσει.

Η La Chef Λεβή είναι η μοναδική Σχολή στην Ελλάδα η οποία διδάσκει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δωρεάν στους σπουδαστές της την τεχνική της φυσητής καραμέλας εδώ και 31 χρόνια!

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε παλιούς  και νέους σπουδαστές της Σχόλης, να μιλήσουμε με επαγγελματίες και επιχειρηματίες του χώρου και να επικοινωνήσουμε με νέο κόσμο που αγαπάει την γαστρονομία και αναγνωρίζει το έργο της Σχολής των Σεφ.

Αρκετοί σπουδαστές πραγματοποίησαν την εγγραφή τους για τη νέα χρονιά κλείνοντας μια θέση στα ολιγομελή τμήματα που προσφέρει η Σχολή.

Από τη μεριά μας έχουμε να πούμε συγχαρητήρια σε όλους τους σπουδαστές και Σεφ που ανέλαβαν το δύσκολο αυτό έργο καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και φυσικά στους συνεργάτες μας που μας προμήθευσαν με τα καλυτέρα υλικά και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu
  • la-chef-levi-84i-deu