Κάθε χρόνο δεκάδες Σπουδαστές Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Σχολής για να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους για να υποστηρίξουν φιλανθρωπικές ενέργειες, ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Η συμμετοχή κάθε χρόνο είναι συγκινητική και ποικιλόμορφη και αυτό μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία τόσο για τον επαγγελματισμό των Σπουδαστών μας αλλά και για τις ανθρώπινες αξίες που προσπαθούμε να τους μεταφέρουμε.

Φέτος το σκηνικό ήταν δυστυχώς διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά. Οι Σπουδαστές βρίσκονται σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης και δεν μπορούν να συνδράμουν σε πράξεις γιορτινής αλληλεγγύης παρά τη θέλησή τους.

Το κενό που άφησαν οι Σπουδαστές της Σχολής ήταν αδύνατο να καλυφθεί!

Οι Σεφ Αγάπιος Παμπουκίδης, Γιώτα Παυλίδου και Ντάρια Περεβέρζεβα εργάστηκαν εθελοντικά αναπληρώνοντας με πολύωρο έργο την πολύτιμη παρουσία των Σπουδαστών της Σχολής και δημιούργησαν σπιτάκια από gingerbread, μπισκότα και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στολισμένα με γιορτινά χρώματα.

Ο σκοπός; Ιερός!

Στόχος μας ήταν η στήριξη του ξεχωριστού και αξιοθαύμαστου έργου του Αρχιμανδίτη Αθηναγόρα Λουκατάρη και του «Φάρου του Κόσμου» που συγκινεί με την προσπάθεια του και αγωνίζεται για παιδιά που αξίζουν πολλά περισσότερα!

Ο χώρος πλημμύρισε από χειμωνιάτικες μυρωδιές, φρέσκο βούτυρο και όλοι οι πάγκοι γέμισαν ελπίδα! Και τα καταφέραμε!

Για τον σπουδαίο αυτό σκοπό δημιουργήθηκαν με πολλή αγάπη μερικές εκατοντάδες μπισκότα, σπιτάκια και δεντράκια, τα οποία συσκευάστηκαν με χριστουγεννιάτικες κορδέλες, με στόχο την πώληση τους διαδικτυακά από τον «Φάρο του Κόσμου» για την ενίσχυση του έργου του Οργανισμού!

Την ενέργεια στήριξε με θέρμη ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της La Chef Levi ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Χάρης Αηδονόπουλος και οι συνεργάτες του Δημάρχου, κ.κ. Γεώργιος Γωνιάδης και Θανάσης Βρίτκας.

φιλανθρωπική δράση la chef levi φάρος του κόσμου  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επί σειρά ετών υποστηρικτής του Αρχιμανδρίτη,  κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε για την ενέργεια της La Chef Levi: «Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης κάνει ένα σπουδαίο έργο και χαιρόμαστε πολύ που η La Chef Levi αποφάσισε φέτος να συνδράμει στο έργο του. Τις ημέρες αυτές το μυαλό και οι προσπάθειες όλων μας είναι σε όσους έχουν ανάγκη και ειδικά στα παιδιά και ο Δήμος μας δεν μπορεί παρά να υποστηρίζει όλες αυτές τις προσπάθειες με κάθε τρόπο.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, κύριος Τζάκο Λεβή πρόσθεσε: «Η ανάγκη να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον ειδικά αυτή την εποχή είναι πιο σημαντική από ποτέ. Η La Chef Levi ξεκινώντας από τους ιδρυτές της, 32 χρόνια πίσω, είναι μια εταιρεία που ξεχωρίζει για το ανθρώπινό της πρόσωπο και βρίσκεται κοντά στην κοινωνία, προσπαθώντας να εμφυσήσει στους Σπουδαστές της, τις αρετές της προσφοράς και της αλληλεγγύης μέσα από τις δράσεις της. Ευχαριστούμε τον Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα που αποτελεί παράδειγμα με το έργο του καθώς και τον Δήμο Θεσσαλονίκης που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας».

Καλές γιορτές με υγεία σε όλους.

Η δημιουργία δεν σταματά ποτέ!