H άνοιξη έφτασε και τα κρεμώδη, δροσερά και φρουτένια γλυκά γίνονται τα αγαπημένα μας. Μπορείτε να τα συνοδέψετε μαζί με ένα κρύο ποτήρι λευκού κρασιού ή έναν αφρώδη οίνο για μία ιδιαίτερη περίσταση. Με αυτή τη συνταγή θα αναβαθμίσετε το κλασσικό cheesecake τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση.

Υλικά για το ζελέ φράουλας

  • 150 γρ. φράουλες
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 3-5 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 2 γρ άγαρ άγαρ

Εκτέλεση για το ζελέ φράουλας

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες και τα φύλλα βασιλικού να έρθουν σε βρασμό και να μαλακώσουν.
  2. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη και το άγαρ άγαρ, γυρνάμε το μείγμα με τις φράουλες στην φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης.
  4. Το φέρνουμε σε βρασμό για 1-2 λεπτά ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα.
  5. Προετοιμάζουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 16 cm κλείνοντας το με μεμβράνη από κάτω Τοποθετούμε μέσα το ζελέ φράουλας με πάχος 1 cm. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το βάζουμε κατάψυξη για 2 ώρες τουλάχιστον.
  6. Ότι περισσέψει το βάζουμε σε ένα δοχείο, ιδανικό πάχος του ζελέ 0,5 cm, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε ψυγείο.

Υλικά για την κρέμα

  • 180 γρ. τυρί κρέμα
  • 140 γρ. μασκαρπόνε
  • 180 γρ. άχνη
  • 1-2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 15 γρ. χυμό λεμονιού
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ

Eκτέλεση για την κρέμα

Στον κάδο του μίξερ με σύρμα βάζουμε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε, την άχνη ζάχαρη, την βανίλια, τον χυμό λεμονιού και τα αφρατεύουμε αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε δυνατή. Προσέχουμε να το αφρατέψουμε για περίπου 1-1,5 λεπτά μέχρι η κρέμα να στέκεται.

  1. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μεσαία και προσθέτουμε σε ροή την κρέμα γάλακτος.
  2. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει ξανά το μείγμα.
  3. Προετοιμάζουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 18 cm κλείνοντας το με μεμβράνη από κάτω και γεμίζουμε μέχρι την μέση με την κρέμα.
  4. Βγάζουμε από την κατάψυξη το ζελέ φράουλας και το τοποθετούμε στο κέντρο.
  5. Συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε το τσέρκι στην κατάψυξη για ένα βράδυ.

Υλικά για τη βάση μπισκότου

  • 170 γρ. αλεύρι
  • 1 γρ. αλάτι
  • 4 γρ. baking powder
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη λευκή
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 25 γρ. αυγά
  • 3-5 γρ. κανέλα

Eκτέλεση για την κρέμα

  1. Στον κάδο του μίξερ με φτερό αφρατεύουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες.
  2. Προσθέτουμε σε δόσεις τα αυγά αφρατεύοντας ενδιάμεσα το μείγμα.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα.
  4. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη σταματάμε το μίξερ προσέχοντας να μην το παραδουλέψουμε.
  5. Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τον πλάστη σε πάχος 2-3 cm, κόβουμε ένα κύκλο 20 cm και το βάζουμε ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και ψήνουμε το μπισκότο για 15-17 λεπτά μέχρι να πάρει ομοιόμορφο χρώμα.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει στη λαμαρίνα και το μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να το χρειαστούμε για το στήσιμο του πιάτου.

Υλικά για το ψέκασμα λευκής κουβερτούρας για εφέ velvet

  • 100 γρ. βούτυρο κακάο
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα

Eκτέλεση για το ψέκασμα λευκής κουβερτούρας για εφέ velvet

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο κακάο σε μπεν-μαρι χωριστά.
  2. Τα ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ και γεμίζουμε το πιστόλι σοκολάτας.
  3. Βγάζουμε από την κατάψυξη το cheesecake και ψεκάζουμε το παγωμένο γλυκό με το ζεστό μείγμα σοκολάτα σε απόσταση 30 cm.

Διαδικασία για το στήσιμο του γλυκού

  1. Τοποθετούμε το cheesecake πάνω στην βάση του μπισκότου στο κέντρο, κόβουμε στα τέσσερα φρέσκες φράουλες και τις τοποθετούμε περιμετρικά και ανομοιόμορφα.
  2. Βγάζουμε από το ψυγείο το ζελέ, το κόβουμε σε κύβους 0,5*0,5 cm και με κουπατ σε σχήμα λουλουδιού και διακοσμούμε στα κενά.
  3. Το υπόλοιπο ζελέ το αραιώνουμε με λίγο καυτό νερό, περνάμε από ραβδομπλέντερ και διακοσμούμε με βούλες την πάνω επιφάνεια του cheesecake.

Tip Σε περίπτωση που δεν έχετε πιστόλι σοκολάτας μπορείτε να τοποθετήσετε το γλυκό σε σχάρα και να το περιχύσετε με το ψέκασμα λευκής κουβερτούρας.

Οι πάγκοι και τα ψυγεία που χρησιμοποιούμε είναι της Inomak Refrigerators.

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα του δικού σας Cheesecake με φρέσκες φράουλες, κάνοντάς μας tag ή mention στα social media.