Μια αρκετά γευστική και εύκολη συνταγή για ένα χειροποίητο ψωμί με μίγμα από αλεύρι κινόα. Η τραγανή εξωτερική πλευρά του και η μαλακότητα του εσωτερικά το καθιστούν ακαταμάχητο και είναι έτοιμο να πλαισιώσει επάξια οποιοδήποτε πιάτο έχετε ετοιμάσει για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Η κινόα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη καθημερινή διατροφή μιας και δεν περιέχει γλουτένη και έχει υψηλή αναλογία πρωτεϊνών – υδατανθράκων. Περιέχει ποικιλία βιταμινών και αμινοξέων ενώ παράλληλα είναι χορταστικό και πλούσιο σε γεύση. Εμείς σας προτείνουμε μια διαφορετική συνταγή όπου η κινόα βρίσκεται σε έτοιμο μίγμα αλεύρου. Οι παραλλαγές όμως είναι αμέτρητες!

Υλικά για το ψωμί

  • 450 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 50 γρ. quinograin Μύλοι Λούλη
  • 5,5 γρ. αλάτι
  • 300 γρ. νερό
  • 35-40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2,8 γρ. μαγιά ξηρή
  • 30 γρ. σπόροι κινόας

Εκτέλεση για το ψωμί

  1. Κοσκινίζουμε τα άλευρα.
  2. Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τα άλευρα και τη ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το νερό και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2’.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι και τους σπόρους κινόας και ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα για 8’.
  5. Το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό σκεύος, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
  6. Δίνουμε στρόγγυλο σχήμα στο ζυμάρι και το βάζουμε σε στόφα για 50’.
  7. Το πασπαλίζουμε με αλεύρι κινόας και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 210°C για 15’.
  8. Κατεβάζουμε το φούρνο στους 190°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 35-40’.

Ακολουθήστε την Chef 

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.