Με μεγάλη χαρά η Ανώτερη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας ΙΕΚ La Chef Levi υποδέχτηκε τον Executive Chef του γνωστού εστιατορίου και 5* ξενοδοχείου Olympos Naoussa, Δημήτρη Τασιούλα για ένα Masterclass δημιουργικής κουζίνας.
Σπουδαστές και σπουδάστριες της σχολής είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με την μαγειρική ομάδα του Chef και να αντλήσουν έμπνευση από έναν δημιουργικό επαγγελματία με μεγάλη διαδρομή στην γαστρονομική σκηνή της πόλης.
Στο ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi, δημιουργούμε με στόχο την εξέλιξη:
Καθ’ όλη τη διάρκεια του workshop, δημιουργήθηκαν στους σπουδαστές της σχολής διάφορες απορίες, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση και μία μαγειρική διάδραση.
Ο ενθουσιασμός, η ανακάλυψη νέων γεύσεων, αλλά και μαγειρικών συνδυασμών ήταν στοιχεία που δεν έλειψαν από το συγκεκριμένο workshop της μόνης εξειδικευμένης Σχολής Μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.
Το δημιουργικό μενού του Chef Δημήτρη Τασιούλα περιλάμβανε:
– Μύδια ντολμά
Γεμιστά εικονικά μύδια | Μυδοπίλαφο | Φινόκιο
– Πατάτες οφτές
Ταραμάς | Σαλσίφι | Αυγά ρέγγας | Βουτυράτη σάλτσα
– Κιουνεφέ με παγωτό
Γιαούρτι με λευκή σοκολάτα | Κανταΐφι | Παγωτό κανέλα | Χώμα από μέλι
Ο Chef Δημήτρης Τασιούλας είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει να συνδυάζει τη συμβατική ελληνική κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές και αυτό το στοιχείο έχει καταφέρει να το κάνει μέρος της επαγγελματικής του ταυτότητας. Η διαδρομή του Chef Δημήτρη Τασιούλα είναι γεμάτη από διαφορετικά project στα οποία άφησε το αποτύπωμά του: εστιατόριο Thria, το οποίο τιμήθηκε με τον τίτλο του «γκουρμέ προορισμού» από τους Sunday Times το 2019, Sebriko, Eagles Resort και φυσικά ως Chef Ambassador της πόλης της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό.
Με 35 χρόνια εμπειρίας ως η πρώτη και ιστορικότερη σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, το ΙΕΚ-ΣΑΕΚ La Chef Levi, δημιουργεί με συνέπεια, επαγγελματισμό και καινοτομία, τους επαγγελματίες του σήμερα και του αύριο.
Ποια Σχολή Μαγειρικής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων;