Mία ακόμη εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε η Ανώτερη Σχολή Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, σε μία σειρά γαστρονομικών προορισμών εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

Το λεωφορείο της La Chef Levi πραγματοποίησε τέσσερις γαστρονομικές στάσεις:

Πρώτη στάση των Σεφ του μέλλοντος στα αμπελόφυλλα Μαριάννα

Οι ιδιοκτήτες του κτήματος, υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη φιλοξενία σπουδαστές και σπουδάστριες σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο, έχοντας ήδη προετοιμάσει τα προϊόντα τους για γευστική δοκιμή.

Αμπελόφυλλα, πίτες, αμπελοκορφές τουρσί, γλυκά του κουταλιού, ήταν μερικά από τα προϊόντα του κτήματος με σημαντικό στοιχείο ότι όλα τα προϊόντα είναι αγνά, χωρίς χημικά λιπάσματα και άλλα βιομηχανικά πρόσθετα, αλλά είναι και πιο εύγευστα μιας και τα αμπέλια μεγαλώνουν με τρόπο φυσικό, με σεβασμό στο περιβάλλον, δίνοντας προϊόντα απόλυτα ασφαλή για τον τελικό καταναλωτή.

Τα “Αμπελόφυλλα της Μαριάννας” αλλά και τα υπόλοιπα προϊόντα της οικογένειας Καζάκη είναι πλέον ευρύτατα γνωστά σε όλη την Ελλάδα ενώ σιγά σιγά επεκτείνονται και στο εξωτερικό.

Δεύτερη στάση: Το εμβληματικό Κτήμα Γεροβασιλείου άνοιξε τις πόρτες του

Η δεύτερη στάση της ημερίδας περιλάμβανε το Κτήμα Γεροβασιλείου στο οποίο τα παιδιά είχαν την τιμή να συναντήσουν τον ίδιο τον κύριο Γεροβασιλείου, μία εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο του ελληνικού αμπελώνα, ο οποίος τους μίλησε και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Η ξενάγηση ξεκίνησε με μια επίσκεψη στο κτήμα, όπου οι ξεναγοί ανέλυσαν όλη την παραγωγική διαδικασία του κρασιού και στη συνέχεια οι σπουδαστές προχώρησαν στο κελάρι με τα βαρέλια. Έπειτα, προχώρησαν στο μουσείο του κτήματος στο οποίο οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μία μεγάλη ποικιλία από ανοιχτήρια κρασιών (περίπου 2.600) τα οποία έχει συλλέξει ο ίδιος ο κύριος Γεροβασιλείου. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο
Η επίσκεψη στο κτήμα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με γευσιγνωσία μερικών από τις διάσημες ετικέτες, με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της σχολής να απολαμβάνουν τόσο τα κρασιά όσο και τον εντυπωσιακό χώρο που έχει δημιουργήσει η Οικογένεια Γεροβασιλείου.

Τρίτη στάση: Στο Ergon Agora East με έναν παλιό γνώριμο

Η αμέσως επόμενη στάση της εκδρομής πραγματοποιήθηκε στο Έργον Αγορά, στο οποίο οι σπουδαστές συνάντησαν τον απόφοιτο της Σχολής και Executive Chef  της εταιρείας, Λευτέρη Αθανασόπουλο.

Ο Chef τους μίλησε για την μαγειρική του πορεία, τις σπουδές του στο ΙΕΚ μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, τους συναδέλφους του, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια της Ergon με νέα καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στον χώρο και στις διαφορετικές προοπτικές που προσφέρει τόσο ως παντοπωλείο όσο και ως εστιατόριο, χώρος εκδηλώσεων,  food truck, bar, open air cinema.

Τέταρτη στάση: Και το όνομα αυτού, Maverick International Street Food

Εκδρομή χωρίς φαγητό δεν γίνεται, οπότε η τελευταία στάση πραγματοποιήθηκε στο Maverick Street Food του αποφοίτου της σχολής μαγειρικής La Chef Levi, Δημήτρη Καΐση. Ένα μοντέρνο concept με χειροποίητες δημιουργίες και διεθνείς επιρροές.

Αφού τους μίλησε, o Chef Καΐσης, μπήκε στην κουζίνα και δημιούργησε μερικές από τις αγαπημένες επιλογές του κοινού όπως burger από προβατίνα “Το μαύρο πρόβατο”, sandwich με brisket, sandwich με παναρισμένο κοτόπουλο, tacos με pulled pork, smashed burgers αλλά και γλυκά όπως ρυζόγαλο με κρέμα κανέλας και ξύσμα λάιμ αλλά και cheesecake με ζύμη μπισκότου.

Όλο αυτό το γαστρονομικό ταξίδι είχε ως αποτέλεσμα να διευρύνει τις γνώσεις των σπουδαστών, να τους αφήσει ανεξίτηλες γεύσεις στον ουρανίσκο, αλλά και να τους δείξει μέσα από τις ιστορίες των Chef που τους μίλησαν, ότι το ταξίδι προς την επιτυχία είναι έναν συνεχόμενος αγώνας σκληρής δουλειάς και προσπάθειας.

Καθώς ο άνθρωπος σπουδάζει μία μόνο φορά, όλοι εμείς στο ΙΕΚ Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, αντιμετωπίζουμε τις σπουδές μαγειρικής και τις σπουδές ζαχαροπλαστικής ως επένδυση στο μέλλον.

Έτσι, τα γαστρονομικά και επαγγελματικά ερεθίσματα δεν σταματούν ποτέ. Γιατί η δημιουργία εδώ δεν σταματά ποτέ!

Η ΣΑΕΚ Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi επιλέχθηκε να δημιουργήσει για την 1η Food & Drinks