Με χαρά ανακοινώνουμε την συμμετοχή του ΙΕΚ Μαγειρικής μας στον διεθνή διαγωνισμό “Cuisine au miel” ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 27 έως τις 29 Ιανουαρίου στην Κρατική Σχολή Μαγειρικής του Λουξεμβούργου.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί το ταλέντο και η δημιουργικότητα σε μια παγκόσμια σκηνή υψηλών απαιτήσεων.

Εκεί επίδοξοι Σεφ θα κληθούν να δημιουργήσουν 16 πιάτα σε 5 ώρες, σε συνθήκες πραγματικής κουζίνας με κριτές, επαγγελματίες του κλάδου και προμηθευτές «ευαίσθητων πρώτων υλών», με επίκεντρο το μέλι το οποίο θα πρωταγωνιστήσει σε όλες τις δημιουργίες.

Την τιμή να εκπροσωπήσει τη σχολή μας έχει η πολλά υποσχόμενη σπουδάστρια μαγειρικής, Βάγια Θάνου, η οποία κατάγεται από τη Σκιάθο, κερδίζοντας επάξια την θέση να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό τέτοιου βεληνεκούς ενώ θα είναι η μοναδική που εκπροσωπεί την Ελλάδα!

Τα πιάτα που θα παρουσιάσει

1ο πιάτο

Χτένια σωτέ με γλάσο από μέλι/ πουρές καραμελωμένου πράσου/ baby πράσο με πατάτα αλιμέντ/ λάδι πράσου/ τσιπς πράσου/ ζελέ λεμόνι/ yuzu beurre blanc

2ο πιάτο

Ψαρονέφρι sous vide/ baby πατάτες με γλάσο μελιού και πέστο λαχανίδας/ πουρές καμμένου μήλο/ ζελέ μήλου, πίκλα σιναπόσπορου/ chips  χοιρινής πέτσας

3ο πιάτο

Ποσέ αχλάδι σε αφρώδες κρασί/ παρφέ μελιού/ honeycomb/ κρέμα γιαουρτιού με αμύγδαλο/ λάδι δενδρολίβανου/ κονσομέ αχλαδιού

Με την αγάπη της για τη μαγειρική και την αφοσίωσή της στην τέχνη της γαστρονομίας, η Βάγια ετοιμάζεται να καταπλήξει το κοινό και την διεθνή κριτική επιτροπή με τις δημιουργίες της!

Στο πλευρό της από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας, βρίσκεται ο Σεφ Κωνσταντίνος Σαράφης, Καθηγητής Μαγειρικής της σχολής μαγειρικής
La Chef Levi, ο οποίος έχει εντυπωσιακή προϋπηρεσία σε κορυφαία εστιατόρια του Λονδίνου (1* αστέρι Michelin), της Σαουδικής Αραβίας και του Παρισιού.
Ο Σεφ και η Βάγια δουλεύουν σκληρά εδώ και αρκετό καιρό, αποδεικνύοντας ότι η μαγειρική είναι κάτι περισσότερο από επάγγελμα αλλά ένας τρόπος να δημιουργήσεις, να εμπνεύσεις και να χτίσεις αναμνήσεις σε όσους θα δοκιμάσουν τα πιάτα σου.

Στον ίδιο διαγωνισμό, θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε έναν παλιό γνώριμο, τον Σεφ Κωνσταντίνο Αναγνωσταρά, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη σχολή La Chef Levi πριν από 25 χρόνια. Σήμερα, ο κ. Αναγνωσταράς είναι ο μόνος Έλληνας καθηγητής στη μοναδική σχολή μαγειρικής του Λουξεμβούργου, αφήνοντας το στίγμα του στη διεθνή γαστρονομική εκπαίδευση.

Από την πολύμηνη προετοιμασία της ελληνικής αποστολής, δεν θα μπορούσε να λείπει το Μέλι Αττική, αποκλειστικός χορηγός της ελληνικής αποστολής στον διαγωνισμό. Από το 1928 μέχρι σήμερα, το “Μέλι Αττική” παραμένει πιστό στις αξίες του, παράγοντας με αφοσίωση και μεράκι το μέλι που αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα και χρησιμοποιούμε στα μαθήματά μας.

Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό “Cuisine au Miel” αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της αφοσίωσής μας στην παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένης εκπαίδευσης, ως η μόνη σχολή με δύο ειδικότητες στην Ελλάδα.

Ως ΙΕΚ Μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη, επενδύουμε στις δεξιότητες και το μέλλον των σπουδαστών μας, παρέχοντας τους τα εφόδια για να διαπρέψουν στον απαιτητικό αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό κόσμο της γαστρονομίας.

Ευχόμαστε στη Βάγια, τον κ. Σαράφη καλή επιτυχία και είμαστε σίγουροι ότι θα μας κάνουν υπερήφανους με τη συμμετοχή τους!

Read more: H Σχολής Μαγειρικής La Chef Levi στο υψηλότερο γαστρονομικό γεγονός του κόσμου ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά!