Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε κέικ σοκολάτας! Όταν αυτό συνδυάζεται με μέλι και ξυλιτόλη αντί για ζάχαρη, τότε το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο πιο νόστιμο αλλά και πιο υγιεινό!

Υλικά  για το Κέικ σοκολάτας

  • 40 γρ. κουβερτούρα μαύρη χωρίς ζάχαρη
  • 55 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
  • 150 γρ. αβγά
  • 40 γρ. μέλι Αττική
  • 65 γρ. ξυλιτόλη
  • 55 γρ. πούδρα φουντουκιού
  • 15 γρ. κονιάκ
  • 75 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 12,5 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος

 Εκτέλεση για το Cake σοκολάτας

  1. Σε ένα σκεύος βάζουμε την πούδρα φουντουκιού και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε τα αβγά, το μέλι, το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την ξυλιτόλη και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Έπειτα προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.
  3. Τέλος, προσθέτουμε την πούδρα φουντουκιού και όλες τις σκόνες μαζί και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Γεμίζουμε μια φόρμα του κέικ μέχρι τα 3/4 , την οποία έχουμε ‘’ντύσει’’ προηγουμένως με χαρτί ψησίματος.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C βαθμούς Κελσίου για 35 με 40 λεπτά περίπου.
  6. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι στο κέντρο,  το κέικ είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι μας βγαίνει καθαρό.

Υλικά για την πραλίνα φουντουκιού

  • 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 100 γρ. φουντούκια ολόκληρα ψημένα
  • 150 γρ. κουβερτούρα μαύρη λιωμένη

Εκτέλεση για την πραλίνα φουντουκιού

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τοποθετούμε το μείγμα πάνω από το κέικ.
  2. Το βάζουμε στο ψυγείο έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Για την επικάλυψη

  •  Περιχύνουμε το κέικ με λιωμένη μαύρη κουβερτούρα με μικρή προσθήκη ηλιέλαιου.

Ακολουθήστε την Chef 

Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.