Την Παρασκευή 23 Μαΐου, 25 σπουδαστές και σπουδάστριες της Ανώτερης Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης La Chef Levi, συμμετείχαν στο 5ο Φεστιβάλ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Νέαπολης – Συκεών, δημιουργώντας live σε μια ξεχωριστή κοινωνική δράση που εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους.  

Με όρεξη και επαγγελματισμό, οι νεαροί μάγειρες και ζαχαροπλάστες μαγείρεψαν εθελοντικά για 450 άτομα με αναπηρίες, στο Κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων, με τον ίδιο τον κύριο Λεβή να χορηγεί πολλές από τις πρώτες ύλες για τις ανάγκες της εκδήλωσης. 

Το μενού δημιουργήθηκε από τον Executive Chef της Σχολής, Αγάπιο Παμπουκίδη ενώ τα γλυκά από την Head Pastry Chef, Γιώτα Παυλίδου με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες που παρακολουθούν σπουδές Μαγειρικής και σπουδές Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας, να δείχνουν την υψηλή τους κατάρτιση αλλά και το σπουδαίο κοινωνικό τους πρόσωπο. 

Το μενού που παρουσίασαν οι σπουδαστές 

Μια σειρά από διαφορετικές συνταγές δημιουργήθηκαν προσαρμοσμένες πάντα στις διατροφικές ανάγκες και ηλικίες των συμμετεχόντων. Το μενού, με επιρροές τόσο από ελληνική όσο και ξένη κουζίνα, διαμορφώθηκε ως εξής: 

– 100% μοσχαρίσια burgers σε χειροποίητο ψωμάκι brioche  

– Σάντουιτς sando με κοτόπουλο και αυθεντική coleslaw 

– Καπνιστή Αγιορείτικη Μελιτζανοσαλάτα 

– Τζατζίκι παντζαριού 

– Ντάκος με ντομάτα και φρούτα 

– Pinsa με φέτα και μπέικον 

– Lemon Pie σε ποτήρι 

– Fraisier 

– Εκμέκ Κανταΐφι 

– Σιροπιαστά με Φυστίκι Αιγίνης 

– Cookies n’ cream Cheesecake σε ποτήρι 

Η La Chef Levi, χορηγός αγάπης και φάρος κοινωνικής αλληλεγγύης 

Η Μαγειρική και η Ζαχαροπλαστική δεν είναι απλά ο συνδυασμός τέχνης και επιστήμης. Είναι μια διαδικασία κοινωνική, δίχως τον κόσμο που γεύεται, αλληλεπιδρά και αισθάνεται το φαγητό, δεν έχει καμιά αξία. Δεν υπάρχει καλύτερο αίσθημα ικανοποίησης για ένα μάγειρα, ένα ζαχαροπλάστη από το χαμόγελο όσων δοκιμάζων τις δημιουργίες του/της.

Γι’αυτό λοιπόν, μια τέτοια κοινωνική δράση ανθρωπιάς, δημιουργικότητας και επαγγελματισμού αποτέλεσε μία γιορτή για τους σπουδαστές της Σχολής να δείξουν ότι το μέλλον φαντάζει λαμπρό χάρη σε εκείνους και εκείνες. 

Ήταν μια μικρή ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους, μα πάνω από όλα να εκφράσουν την αφοσίωσή τους σε έναν πιο δίκαιο και συμπεριληπτικό κόσμο.  

Αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο, οι σπουδαστές έδειξαν ότι η ανιδιοτελής προσφορά και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι πολύ σημαντικά στην εποχή μας. 

Δράσεις όπως αυτή αποδεικνύουν πως η εκπαίδευση, όταν συνδυάζεται με ανθρωπιστικές αξίες, μπορεί να κάνει την διαφορά! 

Το ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi, δεν σταματάει να δείχνει ότι η εκπαίδευση σε μια ιδιωτική σχολή μαγειρικής δεν αφορά μόνο την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων, αλλά και την καλλιέργεια ανθρώπινων αξιών που συμβάλλουν στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. 

Την προσπάθεια των σπουδαστών/σπουδαστριών της La Chef Levi, στήριξαν με μεγάλο ζήλο οι εταιρείες: 

– ΜΕΒΓΑΛ
Mesogeios Foods
Dryfo/Menexopoulos
Zeo Bakers
ALDIPACK
– Gazakias