Υλικά για την ζύμη choco chip cookies γεμιστά
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 110 γρ. καστανή ζάχαρη
- 70 γρ. λεύκη ζάχαρη
- 1 τεμ αυγό
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. σόδα φαγητού
- 220 γρ. αλεύρι
- 180 γρ. κομματάκια σοκολάτας μπίτερ
Εκτέλεση για την ζύμη choco chip cookies γεμιστά
- Στον κάδο του μίξερ με φτερό ή στο χέρι με σύρμα δουλεύουμε το λιωμένο βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης και την βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να το απορροφήσει. Τέλος ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και την σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε οριακά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφήσει, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο χέρι τα κομματάκια σοκολάτας.
- Τυλίγουμε το μείγμα σε μεμβράνη και το βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, κόβουμε και ζυγίζουμε 35γρ, κάνουμε μπάλες ανάμεσα στα χέρια μας και τα βάζουμε ψυγείο άλλα 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, τοποθετούμε τις μπάλες ζύμης σε λαμαρίνα με απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε για 12 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στην λαμαρίνα για 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Υλικά για την κρέμα choco chip cookies γεμιστά
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. άχνη
- 1 κ.γ. βανίλια
- 40 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 1 γρ. αλάτι
Εκτέλεση για την κρέμα
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προσέχουμε να μην είναι ούτε πολύ ζεστή αλλά και να μην κρυώσει.
- Στον κάδο του μίξερ με σύρμα αφρατεύουμε πολύ καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
- Προσθέτουμε την άχνη, το αλάτι και την βανίλια και συνεχίζουμε το αφράτεμα 1 λεπτό ακόμα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και την βάση του κάδου, συνεχίζουμε άλλο 1 λεπτό.
- Τέλος, προσθέτουμε την κουβερτούρα λιωμένη και ανακατεύουμε 1 λεπτό ακόμα. Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ ίσιο και γεμίζουμε τα μπισκότα.
Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.