Το ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την ασυναγώνιστη ποιότητα εκπαίδευσης του, με την ανακήρυξη της σπουδάστριας Βάγιας Θάνου στη 2η θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαγειρικής «Cuisine Au Miel» στο Λουξεμβούργο.

Ένα ΙΕΚ Μαγειρικής, διαφορετικό από όλα τα άλλα.

Όλα τα έξοδα της προετοιμασίας, των υλικών και των εργαστηρίων προσφέρθηκαν στη Βάγια απλόχερα από την Σχολή, στηρίζοντας την προσπάθεια της, η οποία ήταν επιτυχημένη πολύ πριν μπει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει.

Μία σημαντική διάκριση, η οποία όμως δεν ήρθε τυχαία, καθώς η νεαρή μαγείρισσα προπονούνταν επί μήνες, αφιερώνοντας Σαββατοκύριακα, βράδια αλλά και κενά ανάμεσα στα μαθήματά της. Όλα αυτά, δίχως να μένει πίσω στο πρόγραμμα της Σχολής, καθώς έχει μέσο όρο σπουδών κάτι παραπάνω από 9/10.

Η αφοσίωση, η σκληρή προετοιμασία και η ταπεινότητά της, την έφεραν σε μία σπουδαία θέση σε ένα διαγωνισμό υψηλού γαστρονομικού κύρους με σημαντικές πολλαπλές συμμετοχές από Γαλλία, Λουξεμβούργο, Ελβετία και Πολωνία.

Ένα μενού με βάση το μέλι, γεμάτο εκπλήξεις και πολυπλοκότητες με την Βάγια να παίρνει και το βραβείο για το καλύτερο επιδόρπιο του διαγωνισμού!

1ο πιάτο

Χτένια σωτέ με γλάσο από μέλι/ πουρές καραμελωμένου πράσου/ baby πράσο με πατάτα αλιμέντ/ λάδι πράσου/ τσιπς πράσου/ ζελέ λεμόνι/ yuzu beurre blanc

2ο πιάτο

Ψαρονέφρι sous vide/ baby πατάτες με γλάσο μελιού και πέστο λαχανίδας/ πουρές καμμένου μήλο/ ζελέ μήλου, πίκλα σιναπόσπορου/ chips  χοιρινής πέτσας

3ο πιάτο

Ποσέ αχλάδι σε αφρώδες κρασί/ παρφέ μελιού/ honeycomb/ κρέμα γιαουρτιού με αμύγδαλο/ λάδι δενδρολίβανου/ κονσομέ αχλαδιού

Η προετοιμασία της Βάγιας πραγματοποιήθηκε με διάφορες ποικιλίες μελιού από τους ανθρώπους στο Μέλι Αττική, το οποίο από την πρώτη στιγμή δέχτηκε απλόχερα να στηρίξει την προσπάθεια.

Γιατί La Chef Levi;
Με ιστορία από το 1989, ως η μόνη Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής/Αρτοποιίας, μένουμε πιστοί στην εξειδικευμένη εκπαίδευση η οποία χτίζει καριέρες, αποδεδειγμένα εδώ και 36 χρόνια.

Μία φορά σπουδάζεις, κάνε την να μετρήσει.

Δες μερικούς από τους αποφοίτους μας