Ένα διπλό Workshop με θέμα την σοκολάτα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου οι σπουδαστές της La Chef Levi. Το Workshop ήταν αφιερωμένο στη γευσιγνωσία και τη δημιουργία επιδορπίων με διαφορετικές ποικιλίες της Valrhona, της κορυφαίας σοκολάτας παγκοσμίως σε συνεργασία με την Deals S.A., αποκλειστικό προμηθευτή στην Ελλάδα.
Ο Pastry Consultant της εταιρείας και Pastry Chef, Αλέξανδρος Αλεξίου, έκανε μία πλήρη παρουσίαση της διαδικασίας from bean to bar, από την βιώσιμη συγκομιδή, την μελετημένη επεξεργασία μέχρι την ουσιαστική διαφορά που κάνει η επιλογή μίας σοκολάτας Valrhona σε κάθε συνταγή.
Από τη θεωρία στην πράξη: Οι δευτεροετείς σπουδαστές σε δράση
Στο πρώτο μέρος του Workshop, σπουδαστές Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής, που βρίσκονται στο δεύτερο έτος των σπουδών τους, δημιούργησαν έξι διαφορετικές συνταγές, βγαλμένες από το συνταγολόγιο της Valrhona. Ο Σεφ χώρισε τους σπουδαστές σε ομάδες, ανέθεσε συνταγές και καθοδήγησε την διαδικασία από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάθε ομάδα χρησιμοποίησε διαφορετικές ποικιλίες, με το τελικό αποτέλεσμα να αναδεικνύει διαφορετικά προϊόντα, υφές και τεχνικές.
Tι καλύτερο να ξεκινάς τις σπουδές σου πριν 3 εβδομάδες και να δοκιμάζεις τις καλύτερες σοκολάτες του κόσμου;
Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, οι πρωτοετείς σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία γευσιγνωσία σοκολάτας υπό την καθοδήγηση του Σεφ. Μέσα από μια γευστική δοκιμή σοκολάτας βήμα-βήμα, με συζήτηση και επίλυση αποριών, οι σπουδαστές γνώρισαν την πολυπλοκότητα και τις διαφορές ανάμεσα στις διαφορετικές ποικιλίες σοκολάτας. Κατά την γευσιγνωσία δοκίμασαν 6 από τις κορυφαίες ποικιλίες της Valrhona:
-Guanaja 70%
-Manjari 64%
-Jivara 40%
-Dulcey 31%
-Opalys 33%
-Inspiration Framboise
Μία εμπειρία που συνδέει γνώση και δημιουργία
Μετά τη γευσιγνωσία, ένας μικρός μπουφές περίμενε τους σπουδαστές, οι οποίοι δοκίμασαν τις συνταγές που είχαν δημιουργήσει προηγουμένως οι δευτεροετείς. Πρώτα, γεύτηκαν το αρχικό, ανεπεξέργαστο προϊόν και στη συνέχεια το τελικό αποτέλεσμα. Είδαν τις διαφορές και διέκριναν πώς οι διαφορετικές τεχνικές και συνδυασμοί επηρεάζουν το αποτέλεσμα. Οι συμμετέχοντες εξερεύνησαν την τέχνη της σοκολάτας από κάθε οπτική.
Με την βοήθεια του Chef Αλεξίου, οι Ζαχαροπλάστες και Μάγειρες δημιούργησαν 6 ιδιαίτερες συνταγές που αποτελούν την βάση για πολλές δημιουργίες:
-Financier με Manjari 64%
-Double chocolate cookies με 2 σοκολάτες Εxtra Noir & Opalys
-Tigrés με Cooking Range Caraïbe 66%
–Κέικ σοκολάτας με Equatorial Νoire 55%
-Madeleines με πραλίνα αμυγδάλου-φουντουκιού Valrhona και Vanilla Norohy
-Ναμελάκα Jivara

Deals S.A: Ο στρατηγικός συνεργάτης της La Chef Levi
Η La Chef Levi διατηρεί μια σταθερή και ουσιαστική συνεργασία με την Deals S.A., τον αποκλειστικό εισαγωγέα της Valrhona στην Ελλάδα. Για τρίτη συνεχή χρονιά, διοργανώσαμε ένα Workshop που φέρνει τους σπουδαστές σε άμεση επαφή με κορυφαίες πρώτες ύλες και τους εισάγει σε έναν διαφορετικό τρόπο εκπαίδευσης, αυτόν της βιωματικής εμπειρίας.
Με σταθερή προσήλωση στην ποιοτική εκπαίδευση που διαμορφώνει τους Σεφ του μέλλοντος, η La Chef Levi μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία με τη Valrhona και τη Deals: την πίστη ότι η ποιότητα, η γνώση και το πάθος είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας.
Εβδομαδιαίες Βιωματικές Δράσεις για τους Σπουδαστές της La Chef Levi
Κάθε εβδομάδα η La Chef Levi διοργανώνει ξεχωριστές δράσεις εστιασμένες σε όσα διδάσκονται αλλά και σε όσα δεν διδάσκονται στις αίθουσες και τις κουζίνες. Στόχος είναι μέσα από εβδομαδιαία βιωματικά σεμινάρια, να ενισχύουμε τις δεξιότητες των σπουδαστών, να τους δώσουμε πρακτική εμπειρία με ποιοτικά υλικά και να τους δείξουμε πώς η γνώση συνδυάζεται με τη δημιουργικότητα στην κουζίνα.
Τέτοιες δράσεις μπορεί να είναι αφορμή περαιτέρω γνώσεων ,έμπνευσης ακόμα και πειραματισμού.
Από το 1989, με αποκλειστική εξειδίκευση στη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική, η La Chef Levi επιδιώκει να προάγει την καινοτομία, την ποιότητα και την αριστεία, προσφέροντας στους σπουδαστές της μοναδικές βιωματικές εμπειρίες κατά την διάρκεια των σπουδών και όχι μόνο.