Η Ανώτερη Σχολή Μαγειρικής La Chef Levi συμμετείχε στην πρώτη Food & Drinks by Detrop 2024, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία για 150 επίσημους προσκεκλημένους. Υπό την καθοδήγηση του Executive Chef Αγάπιου Παμπουκίδη και της Head Pastry Chef Γιώτας Παυλίδου, οι σπουδαστές ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με την ποιότητα και την καινοτομία των πιάτων τους.

Η μέρα ξεκίνησε από νωρίς το πρωί όπου η ομάδα σπουδαστών και σπουδαστριών που συμμετείχε εθελοντικά, συγκεντρώθηκε για πρωινό για να πάρει δυνάμεις πριν το μεγάλο σέρβις.

Σπουδαστές και σπουδάστριες της ΣΑΕΚ La Chef Levi στο πρωινό γεύμα πριν τις προετοιμασίες.

Έπειτα, ανέλαβαν όλες τις προετοιμασίες μόνοι τους με μεγάλη μεθοδικότητα και συνεργατικό πνεύμα, δουλεύοντας ακούραστα μέχρι το μεσημέρι όπου και πάλι ως ομάδα, έκαναν μία παύση για μεσημεριανό και καφέ προτού αναχωρήσουν για την ΔΕΘ HELEXPO.

Eκεί, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων, επέδειξαν για μία ακόμη φορά τις ικανότητες τους, εντυπωσιάζοντας σαν επαγγελματίες παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στο δεύτερο έτος από τις σπουδές μαγειρικής και τις σπουδές ζαχαροπλαστικής.

Το μενού εκτέλεσαν άψογα με τις απαιτήσεις να είναι αρκετά υψηλές καθώς οι συνταγές ολοκληρώθηκαν live σε ένα pop up stage για της ανάγκες της έκθεσης.

Αυτό είναι το δημιουργικό μενού της Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής:

Οι 15 μάγειρες και ζαχαροπλάστες παρουσίασαν 8 εξαιρετικά πιάτα που συνδύαζαν τοπικά προϊόντα με σύγχρονες τεχνικές. Μεταξύ αυτών:

  • Carbonara goes to 2024: Πέννες με γκουαντσιάλε και αφρό από κεφαλοτύρι ΜΕΒΓΑΛ, μια σύγχρονη προσέγγιση στην αγαπημένη καρμπονάρα.
  • Molecular Traditional Salad: Κώνος από ντομάτες Μακεδονίας με σφαίρα τζατζικιού, όπου το στραγγιστό γιαούρτι από τη ΜΕΒΓΑΛ ανέδειξε τη φρεσκάδα των υλικών.
  • Salmon Tartar: Ένας συνδυασμός σολομού με σικορέ, μαγιονέζα και αμύγδαλα Πέλλας, που ενθουσίασε με την αρμονία των υλικών.
  • French Kiss: Παλαιωμένο κατσικίσιο τυρί Σερρών με καπνιστό μαύρο αλάτι, σφολιάτα και μαρμελάδα από ντομάτες Μακεδονίας, ένα πιάτο με πλούσια αρώματα και γεύσεις.
  • Almost Mexican Chicken: Ελευθέρας βοσκής κοτόπουλο από την Κατερίνη με λουκάνικο, τσίλι και πουρέ καλαμποκιού, που ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε μακρινές γεύσεις.
  • Beet Risotto: Ένα ριζότο με ρύζι Χαλάστρας, καπνιστό χέλι και αφρό από μαύρη μπύρα Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας τοπικά προϊόντα με μοντέρνες τεχνικές.
  • Fraisier: Koνφί φράουλας με χειροποίητο κράμπλ και κρέμα ντιπλομάτ, ένα κλασικό γαλλικό γλυκό με μια φρέσκια προσέγγιση.
  • Italians will kill us: Τιραμισού με καφέ Valenio, καβουρδισμένο φυστίκι και χειροποίητη πραλίνα φυστικιού, που μάγεψε τους λάτρεις του κλασικού τιραμισού.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι εντυπωσιάστηκαν από τον επαγγελματισμό και τις ικανότητες Σεφ και σπουδαστών

Μία αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία για όσους ακολουθούν σπουδές μαγειρικής και σπουδές ζαχαροπλαστικής στην ΣΑΕΚ La Chef Levi

Οι σπουδαστές μας δημιούργησαν ένα γαστρονομικό ταξίδι που συνδύασε παράδοση και καινοτομία. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εξαιρετικά κρασιά από κορυφαίους οινοπαραγωγούς της Ελλάδας. Η La Chef Levi έγινε κέντρο συζήτησης, αναλαμβάνοντας το γαστρονομικό κομμάτι του networking event, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία. Ευχαριστούμε τη ΔΕΘ – HELEXPO και την ομάδα της Food & Drinks By Detrop για την ευκαιρία συμμετοχής. Είναι τιμή μας να αναδεικνύουμε τη Σχολή μας και την ελληνική γαστρονομία.

Από την πλευρά του, ο κύριος Γιώργος Γωνιάδης, Στέλεχος Διεθνών Σχέσεων της ΔΕΘ Helexpo τόνισε για την συνεργασία:

Οι Σεφ και οι μαθητές της Σχολής La Chef Levi ξεπέρασαν κάθε προσδοκία στο networking event της Food & Drinks By Detrop. Με επαγγελματισμό, αφοσίωση και πραγματική αγάπη για τη μαγειρική, οι σπουδαστές παρουσίασαν πιάτα που συνδύαζαν τα ελληνικά προϊόντα με διεθνείς πινελιές, αφήνοντας τους καλεσμένους εντυπωσιασμένους. Κάθε γεύση και παρουσίαση είχε κάτι μοναδικό, δείχνοντας ότι το μέλλον της γαστρονομίας βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια.

Η Ανώτερη Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi, είναι η μόνη Σχολή μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, που εξειδικεύεται στη Γαστρονομία, η πρώτη στην Ελλάδα.

Ποια Σχολή Μαγειρικής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων;