Σπουδαστές και σπουδάστριες της Ανώτερης Σχολής Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας ΙΕΚ La Chef Levi, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό Workshop ζαχαροπλαστικής, με εισηγητή τον Pastry Chef Αλέξανδρο Αλεξίου, από την εταιρεία Deals SA, αποκλειστική εισαγωγέα της Valrhona στην Ελλάδα.

To Workshop αυτό αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία για τους ζαχαροπλάστες αλλά και τους μάγειρες, ώστε να μάθουν τεχνικές από έναν εξαιρετικό επαγγελματία του χώρου και να δοκιμάσουν πολλές από τις ποικιλίες της κορυφαίας σοκολάτας στον κόσμο που χρησιμοποιούμε στη Σχολή.

Ο Pastry Chef Αλέξανδρος Αλεξίου και η Συνεργασία με την Deals SA 

Ο Αλέξανδρος Αλεξίου είναι ένας αναγνωρισμένος Pastry Chef στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση σε κορυφαία ζαχαροπλαστεία και ξενοδοχεία, ο Pastry Chef έχει αναδειχθεί για τη δημιουργικότητα, την τεχνική του αρτιότητα και την πάθος του για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Με την ταπεινότητα και σοβαρότητα που τον διακατέχει, ο Chef συνεργάστηκε για μία ακόμη φορά άψογα με τους Chef και σπουδαστές της Σχολής, πιστοποιώντας την ποιότητα της δουλειάς που γίνεται στο ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής της La Chef Levi εδώ και 35 χρόνια.

Tι είδαν όσοι ξεκίνησαν μόλις τις σπουδές ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής στο Workshop

Ο Chef Αλεξίου δημιούργησε μαζί με τους σπουδαστές 4 πολύ θεμελιώδεις συνταγές που αποτελούν την βάση για πολλές δημιουργίες:

  • Βavaroise mousse
  • Light chocolate mousse
  • Ganache montée σοκολάτα
  • Χώμα σοκολάτας

Σε μία εκτεταμένη γευστική δοκιμή, οι σπουδαστές της Σχολής είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικές από τις κορυφαίες ποικιλίες Valrhona:

Abinao 85%
Araguani 100%
Dulcey 35%
Guanaja 70%
Jivara 40%
Komuntu 80%
Inspiration Amande
Inspiration Framboise
Opalys
Equatoriale Noire 55 %
Araguani 72%

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις  πρώτες ύλες της Deals που χρησιμοποιεί η Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi για να διατηρήσει το υψηλότερο επίπεδο σπουδών όπως:

Προϊόντα μοριακής γαστρονομίας Sosa: Η Sosa Ingredients είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο στον τομέα των γαστρονομικών συστατικών, με έδρα την Ισπανία. Ο κατάλογος προϊόντων της συμπεριλαμβάνει προϊόντα για την επίτευξη μαγειρικών υφών, προϊόντα κρυοαποξήρανσης, συμπυκνωμένες πάστες και ξηρούς καρπούς.

Ποιοτικούς πουρέδες φρούτων Ravifruit, οι οποίοι παρασκευάζονται από αρωματικά φρούτα, χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια του Workshop, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στον Pastry Chef Αλέξανδρο Αλεξίου, συζητώντας τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν και τις απορίες που προέκυψαν κατά την εκτέλεση των συνταγών. Η αλληλεπίδραση αυτή τους βοήθησε να εμπεδώσουν τις γνώσεις τους, αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

Από το 1989 η La Chef Levi, αποτελεί την μοναδική Σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, που εξειδικεύεται αποκλειστικά στις δύο αυτές ειδικότητες.

O Executive Chef του Olympos Naoussa, Δημήτρης Τασιούλας στο ΙΕΚ La Chef Levi