Με χαρά ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi στον διεθνή διαγωνισμό International Salon Culinaire, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στον χώρο της γαστρονομίας, έναν διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε και ως νέος Μάγειρας ο Gordon Ramsay!
Ρεκόρ συμμετοχών: 1000 Μάγειρες, Ζαχαροπλάστες και Αρτοποιοί θα κληθούν να αναδείξουν την σκληρή δουλειά και δημιουργικότητά τους μπροστά σε βραβευμένους Σεφ οι οποίοι θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν με πολύ υψηλά κριτήρια.
Η σκηνή του International Salon Culinaire αποτελεί εφαλτήριο για ταλαντούχους σεφ που θέλουν να διακριθούν διεθνώς και να εδραιώσουν την παρουσία τους στη γαστρονομική σκηνή.
Την τιμή να εκπροσωπήσουν την La Chef Levi θα έχουν οι σπουδαστές Μάρκος-Φίλιππος Γουσίδης και Γιάννης Καρακούλας, οι οποίοι προετοιμάζονται εντατικά για τον διαγωνισμό το τελευταίο διάστημα.
Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους σε μια παγκόσμια σκηνή υψηλών απαιτήσεων.
Ο Μάρκος, ο οποίος παρακολουθεί σπουδές Μαγειρικής θα διαγωνιστεί στις παρακάτω κατηγορίες:
- Amuse bouche: Σε 20 λεπτά πρέπει να παρουσιάσει δύο δημιουργίες.
1) Μία γαρίδα με sweet chilli και σύννεφο ζάχαρης.
2) Ελληνική σαλάτα σε μοντέρνα εκδοχή με cannoli από νερό ντομάτας, πέρλες αγγουριού, πίκλα κρεμμυδιού σε παντζάρι, μους φέτας και χώμα ελιάς. - Δημιουργία ζυμαρικών: Ένα μοντέρνο μαντί με αρνίσιο κιμά, παραδοσιακή εσμέ, γυαλί από αποξηραμένη φέτα, γιαούρτι, αφρό καπνιστής μελιτζάνας και πούδρα μαϊντανού.
- One bite sweet με Valrhona: Touille σοκολάτας/ φουντουκιού με γέμιση από mousse μανιταριών porcini και Valrhona Guanaja 70%, Gel από Calamansi, sauce butterscotch και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.
- Knife Skills: Υπό την πίεση χρόνου, θα πρέπει να αποδείξει άρτιες ικανότητες στο χειρισμό του μαχαιριού και διάφορες κοπές.
- Apprentice Challenge: Αφού φιλετάρει κάποιο τυχαίο ψάρι ή κοτόπουλο, ένα mystery box και 45 λεπτά, θα κρίνουν τα καλύτερα και πιο δημιουργικά πιάτα!
O Γιάννης, ο οποίος παρακολουθεί σπουδές Ζαχαροπλαστικής θα διαγωνιστεί στην κατηγορία One bite sweet όπου θα παρουσιάσει ένα γλυκό παρουσιασμένο σε χωνάκι με γέμιση από καραμέλα με ελιάς Καλαμών και βανίλια, cremeux με Valrhona Hukambi 53% και σπόρους γλυκάνισου, gel πορτοκαλιού/ λεμονιού και σοκολατένιο crumble με σουσάμι.
Για την προετοιμασία των δύο σπουδαστών, ένωσαν τις δυνάμεις τους τέσσερις Chef & Pastry Chef της Σχολής, αποδεικνύοντας έμπρακτα τις γνώσεις , τον επαγγελματισμό και το ενδιαφέρον τους για τα νέα παιδιά:
- Executive Chef Αγάπιος Παμπουκίδης
- Head Pastry Chef Γιώτα Παυλίδου
- Pastry Chef Ντάρια Περεβέρζεβα
- Executive Chef Ηλίας Μυστακίδης
Η συμμετοχή των σπουδαστών υποστηρίζεται από σημαντικούς χορηγούς, που συμβάλλουν καθοριστικά στην προετοιμασία τους, αναγνωρίζοντας την σημασία της εκπαιδευτικής διαδικασίας:
Χορηγός εξοπλισμού: Araven, η ισπανική εταιρεία με τα κορυφαία προϊόντα στον κόσμο.
Χορηγός σοκολάτας/πουρέδων και μοριακών πρώτων υλών: Deals SA
Χορηγός ένδυσης: AYO Original Apparel
Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό International Salon Culinaire αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της αφοσίωσής μας στην παροχή υψηλού επιπέδου εξειδικευμένης εκπαίδευσης, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και του ταλέντου των σπουδαστών μας.
Από το 1989, το IEK La Chef Levi αποτελεί την πρώτη και την μόνη Σχολή μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, η οποία διδάσκει αποκλειστικά Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία.
Ευχόμαστε στον Γιάννη και τον Μάρκο καλή επιτυχία και είμαστε σίγουροι ότι θα μας κάνουν υπερήφανους με τη συμμετοχή τους!