Με υπερηφάνεια και μεγάλα επιτεύγματα επέστρεψαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi από τον διεθνή διαγωνισμό International Salon Culinaire, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Οι σπουδαστές της Σχολής κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 1.000 συμμετέχοντες και να κατακτήσουν συνολικά 5 μετάλλια, επιβεβαιώνοντας την ποιότητα και την αριστεία της εκπαίδευσης που παρέχεται στον τομέα της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής

Η ομάδα του ΙΕΚ La Chef Levi, αποτελούμενη από τους Μάρκο-Φίλιππο Γουσίδη και Γιάννη Καρακούλα, συμμετείχε σε απαιτητικούς διαγωνισμούς με υψηλό ανταγωνισμό και κατάφερε να αποσπάσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Η αφοσίωση, η δημιουργικότητα και η τεχνική τους κατάρτιση τους χάρισαν 5 μετάλλια, επιτυχία που αναδεικνύει τη σκληρή δουλειά και την εξαιρετική προετοιμασία τους.

Οι Κατηγορίες του Διαγωνισμού και η Προετοιμασία για τη Διάκριση

Οι σπουδαστές του ΙΕΚ La Chef Levi διαγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες, παρουσιάζοντας την υψηλή τεχνική τους κατάρτιση και τη δημιουργικότητά τους. Σε κάθε κατηγορία απαιτήθηκε να εκτελέσουν συγκεκριμένες συνταγές και να δείξουν δεξιότητες στην εκτέλεση και παρουσίαση των πιάτων τους. Η προετοιμασία για ένα διεθνή διαγωνισμό τέτοιου βεληνεκούς, ήταν εντατική και εξειδικευμένη, περιείχε πολλές ώρες προπόνησης σε ώρες πέραν των μαθημάτων και σκληρή δουλειά.

Η προσπάθεια όμως αργά ή γρήγορα πάντα επιβραβεύεται!

Τα μετάλλια του Μάρκου:

3 Μετάλλια στη Μαγειρική και 1 μετάλλιο στη ζαχαροπλαστική για τον Μάρκο-Φίλιππο Γουσίδη από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος διακρίθηκε στις εξής κατηγορίες αναλυτικά:

Πιάτο Ζυμαρικών σε 30’-Κατηγορία Επαγγελματιών: παρουσίασε ένα μοντέρνο μαντί με αρνίσιο κιμά, αφρό καπνιστής μελιτζάνας και γυαλί από φέτα.
Φιλετάρισμα Ψαριού και
Mystery Box Challenge: παρουσίασε ένα σκουμπρί σαλτιμπόκα με γέμιση από κρέας μανιταριών, πανακότα κολοκύθας και μία beurre blanc με λάδι από μυρώνια.
2
Amuse Bouche σε 20’: 1) Ελληνική σαλάτα που επιπλέει. Μία tartellete από νερό ντομάτας με espuma φέτας, πέρλες αγγουριού, πίκλα κρεμμυδιού σε ζουμί παντζαριού και χώμα ελιάς και 2) Ωμή γαρίδα σε stick με γλάσο sweet chilli, μαλλί της γριάς και αποξηραμένη πούδρα αλατισμένης φέτας.

Τις παραπάνω δημιουργίες, εμπνεύστηκε ο Executive Chef της Σχολής Αγάπιος Παμπουκίδης, ο οποίος μαζί με τον Μάρκο, τελειοποίησε τα πιάτα, αφήνοντας του χώρο να δημιουργήσει και να κατευθύνει και εκείνος την διαδικασία, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει Σεφ και σπουδαστή!

Στη ζαχαροπλαστική ο Μάρκος δούλεψε με την Pastry Chef της Σχολής, Ντάρια Περεβέρζεβα, η οποία δημιούργησε ένα γλυκό εμπνευσμένο από συνταγή της Βιργινίας Αναστασιάδου, με βάση το μανιτάρι porcini. Έτσι, δημιούργησε μία mousse porcini με Valrhona Guanaja 70%, παντεσπάνι κακάο, tuille σοκολάτας και φουντουκιού, gel από καλαμάντσι και μία τραγανή butterscotch.

Το μετάλλιο του Γιάννη:

1 μετάλλιο για τον Γιάννη Καρακούλα από την Κοζάνη και 100% επιτυχία με μία δημιουργία της Head Pastry Chef της Σχολής, Γιώτας Παυλίδου.

Ένα γλυκό το οποίο συνδυάζει τις ελληνικές επιρροές καθώς το cremeux με Valrhona Hukambi 53% και εκχύλισμα αστεροειδούς γλυκάνισου συμπλήρωνε μία καραμέλα από ελιά Καλαμών και βανίλια Μαγαδασκάρης, ένα gel από πορτοκάλι και λάιμ και ένα σοκολατένιο crumble με σουσάμι. Όλα αυτά τοποθετήθηκαν σε ένα χειροποίητο κώνο σφολιάτας με βούτυρο και ελληνικό μέλι.

Η Σημασία της Διεθνούς Αναγνώρισης

Η διάκριση αυτή στο International Salon Culinaire του Λονδίνου δεν είναι μόνο μια μεγάλη επιτυχία για τους σπουδαστές του ΙΕΚ La Chef Levi, αλλά και για την ελληνική γαστρονομική σκηνή γενικότερα. Το γεγονός ότι δύο Έλληνες σπουδαστές κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε έναν τόσο ανταγωνιστικό διεθνή διαγωνισμό απέναντι σε επαγγελματίες, δείχνει την εξαιρετική ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στο ΙΕΚ La Chef Levi και την αναγνώριση του ελληνικού ταλέντου στο εξωτερικό.

Αυτή η διάκριση ανοίγει νέες πόρτες και ευκαιρίες για τους σπουδαστές, ενισχύοντας τις καριέρες τους στον διεθνή χώρο της γαστρονομίας. Η συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς και η διάκριση σε αυτούς αποτελούν σημαντικά εφόδια για οποιονδήποτε επιθυμεί να ακολουθήσει μια επαγγελματική καριέρα στην υψηλή γαστρονομία.

Το DNA του ΙΕΚ La Chef Levi: Ανάδειξη Ταλέντου και Δεξιοτήτων

Το ΙΕΚ La Chef Levi έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Με μια εκπαίδευση βασισμένη στην αριστεία, την πρακτική κατάρτιση και τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των σπουδαστών του, το ΙΕΚ διασφαλίζει ότι οι απόφοιτοί του είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός απαιτητικού και συνεχώς εξελισσόμενου επαγγελματικού τομέα.

Η σχολή παρέχει εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών που συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με τη πρακτική εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν επαγγελματικά περιβάλλοντα. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι σπουδαστές όχι μόνο αποκτούν τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις, αλλά και αναπτύσσουν την ικανότητα να ανταγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η διάκριση των σπουδαστών του ΙΕΚ La Chef Levi σε διεθνείς διαγωνισμούς αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της σχολής για την ελληνική και διεθνή γαστρονομική κοινότητα και επιβεβαιώνει τη θέση της ως την καλύτερη σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, αποδεδειγμένα.

Αν και εσύ φαντάζεσαι τον εαυτό σου να δημιουργεί σε επαγγελματικές κουζίνες, κάνε το πρώτο βήμα για την επαγγελματική σου καριέρα τώρα:

Μου αρέσει η Μαγειρική
Μου αρέσει η Ζαχαροπλαστική-Αρτοποιία

Την μεγάλη προσπάθεια του ΙΕΚ La Chef Levi υποστήριξαν:

Deals SA: Αποκλειστικός συνεργάτης Valrhona, Ravifruit & Sosa
Araven: Επαγγελματικός εξοπλισμός κουζίνας
Ayo: Επαγγελματική ένδυση