Τέσσερις σπουδαστές του ΙΕΚ La Chef Levi, οι οποίοι διακρίθηκαν σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, βράβευσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Στέλιος Αγγελούδης. Οι σπουδαστές φορώντας το εθνόσημο στο σακάκι τους, εκπροσώπησαν την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη, δείχνοντας την δυναμική της La Chef Levi διεθνώς. 

Η Βάγια, η Χριστίνα, ο Μάρκος και ο Γιάννης μοιράστηκαν με τον Δήμαρχο την εμπειρία τους, με τον κύριο Αγγελούδη να τους συγχαίρει και να τους ζητά να συνεχίσουν να τιμούν τη γαστρονομική παράδοση της πόλης μας. 

Οι σπουδαστές συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε μεγάλους γαστρονομικούς διαγωνισμούς Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής σε Λονδίνο, Λουξεμβούργο και Ινδία και επέστρεψαν με διακρίσεις και βραβεία. 

Η συνάντηση των Σπουδαστών του ΙΕΚ La Chef Levi με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης 

Οι σπουδαστές περιέγραψαν την μοναδική εμπειρία της συμμετοχής τους στους διεθνείς γαστρονομικούς διαγωνισμούς, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και τη σημαντική συμβολή των εκπαιδευτών του ΙΕΚ Μαγειρικής La Chef Levi στη συνολική τους προετοιμασία.

«Οι σπουδαστές αυτοί είναι κομμάτι της Θεσσαλονίκης του αύριο, της Θεσσαλονίκης της εξωστρέφειας και της δημιουργίας!» 

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος τους μίλησε για την διατροφή και πώς το φαγητό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. «Οι σπουδαστές αυτοί είναι κομμάτι της Θεσσαλονίκης του αύριο, της Θεσσαλονίκης της εξωστρέφειας και της δημιουργίας!» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελούδης. Έδειξε, μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι νέοι του κλάδου σήμερα, ενώ δήλωσε ανοιχτός να βοηθήσει τις προσπάθειες των παιδιών τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να δουλέψουν μαζί για κάτι τόσο σημαντικό. 

Υπηρετούμε την Μαγειρική και την Ζαχαροπλαστική για περισσότερα από 35 χρόνια!  

Το ΙΕΚ La Chef Levi, η σχολή μαγειρικής γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης από το 1989, ταξιδεύει την πόλη και την γαστρονομία σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς με στόχο να αναδειχθεί το ταλέντο και η δημιουργικότητα των σπουδαστών σε παγκόσμιες σκηνές υψηλών απαιτήσεων. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν επιτυχία για την ελληνική γαστρονομική σκηνή, αλλά και μία πιστοποίηση της σπουδαίας δουλειάς.   

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της La Chef Levi, κ. Λεβή, μίλησε για την σημασία της βράβευσης των σπουδαστών:

«Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε χώρο σε νέους και νέες που έχουν την όρεξη να αναδείξουν τα ταλέντα τους. Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν συνολικά μια νίκη για την ελληνική γαστρονομία και ένα δυνατό μήνυμα πως με σωστή καθοδήγηση, αφοσίωση και πάθος, οι νέοι μπορούν να κατακτούν κορυφές». 

Οι σπουδαστές που υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύριος Αγγελούδης ήταν: 

Η Βάγια Θάνου συμμετείχε στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαγειρικής «Cuisine Au Miel» στο Λουξεμβούργο καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.  

2ο στην Ευρώπη το ΙΕΚ La Chef Levi και η σπουδάστρια Βάγια Θάνου 

Η Χριστίνα Πανταζοπούλου, εκπροσώπησε την Ελλάδα με το ΙΕΚ La Chef Levi, στην 11η Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων που έγινε στην Ινδία, με τη συμμετοχή 50 χωρών από όλο τον κόσμο, με την σπουδάστρια να φεύγει με 3 διαφορετικά βραβεία.  

-Βραβείο για τις μαγειρικές ικανότητες  

-Βραβείο για την τήρηση άριστων πρακτικών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων  

-Βραβείο για την συνολική προσπάθεια και προετοιμασία  

Τρία κορυφαία βραβεία για την Ελλάδα και τη La Chef Levi στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων! 

Ο Μάρκος-Φίλιππος Γουσίδης συμμετείχε στον Διεθνή Διαγωνισμό «International Salon Culinaire» στο Λονδίνο και έλαβε συνολικά 4 διακρίσεις, τρία μετάλλια για πιάτα και δεξιότητες στη Μαγειρική και ένα στη Ζαχαροπλαστική.  

Ο Γιάννης Καρακούλας διαγωνίστηκε, επίσης, στο «International Salon Culinaire», όπου συμμετείχαν συνολικά 1000 Μάγειρες, Ζαχαροπλάστες και Αρτοποιοί και έλαβε ένα μετάλλιο για το γλυκό που παρουσίασε. 

Με 5 μετάλλια Επιστρέφουν οι Σπουδαστές του ΙΕΚ Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής La Chef Levi από το Λονδίνο! 

Μέσα από κοινές δράσεις, διακρίσεις και πρωτοβουλίες, η La Chef Levi και ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι σταθεροί συνεργάτες εδώ και χρόνια, με στόχο να στηρίξουν τη νέα γενιά επαγγελματιών και να προωθήσουν την ελληνική γαστρονομία διεθνώς.