Μια ανοιξιάτικη συνταγή με μανταρίνια που προσδίδουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα όξινη γεύση ισορροπώντας ιδανικά με την πλούσια γεύση της μαρέγκας.

Υλικά για την μαρέγκα

  • 100 γρ. ασπράδια
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. άχνη
  • 15 γρ. νισεστέ
  • 1-2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

Εκτέλεση για την μαρέγκα

  1. Στον κάδο του μίξερ με σύρμα αφρατεύουμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με το αλάτι.
  2. Μόλις αφρατέψουν λίγο, προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη κρυσταλλική. Σταματάμε το μίξερ όταν η μαρέγκα κάνει σφιχτεί κορυφή.
  3. Προσθέτουμε την άχνη με τον νισεστέ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε αφράτα στο χέρι.
  4. Τέλος, προσθέτουμε την βανίλια. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και με ένα παλετάκι της δίνουμε μορφή σαν κολοκύθα αλλά στο κέντρο να έχει μια λακούβα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90-100°C για 2 ώρες περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.

Υλικά για την κρέμα

  • 100 γρ. κρέμα τυρί ΜΕΒΓΑΛ
  • 100 γρ. κρέμα mascarpone
  • 40 γρ. άχνη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ
  • 20 γρ. χυμός μανταρινιού

Εκτέλεση για την  κρέμα

  1. Στον κάδο του μίξερ με σύρμα αφρατεύουμε την κρέμα τυρί, το mascarpone, τον χυμό και την άχνη για 1 λεπτό περίπου μέχρι να στέκεται.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε ροή ενώ το μίξερ δουλεύει και σταματάμε μόλις αφρατέψει.

Υλικά για την σάλτσα

  • 80 γρ. χυμό μανταρινιού
  • 10 γρ. νισεστέ
  • 20γρ. ζάχαρη

Για την διακόσμηση

  • 3-4 μικρά μανταρίνια

 

Εκτέλεση για την σάλτσα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα φέρνουμε σε βρασμό ενώ ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει (1 λεπτό σε βρασμό).
  2. Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει με μεμβράνη να εφάπτεται μέχρι να την χρειαστούμε.

Εκτέλεση για την ολοκλήρωση

  1. Τοποθετούμε την μαρέγκα στην πιατέλα της επιλογής μας, γεμίζουμε το κέντρο της με κρέμα και διακοσμούμε με φρέσκιες φέτες από μανταρίνι.
  2. Τέλος ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα με ένα κουτάλι.

Ακολουθήστε την Chef 

Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.