Μια ανοιξιάτικη συνταγή με μανταρίνια που προσδίδουν ένα ιδιαίτερο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα όξινη γεύση ισορροπώντας ιδανικά με την πλούσια γεύση της μαρέγκας.
Υλικά για την μαρέγκα
- 100 γρ. ασπράδια
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 γρ. αλάτι
- 100 γρ. άχνη
- 15 γρ. νισεστέ
- 1-2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
Εκτέλεση για την μαρέγκα
- Στον κάδο του μίξερ με σύρμα αφρατεύουμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με το αλάτι.
- Μόλις αφρατέψουν λίγο, προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη κρυσταλλική. Σταματάμε το μίξερ όταν η μαρέγκα κάνει σφιχτεί κορυφή.
- Προσθέτουμε την άχνη με τον νισεστέ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε αφράτα στο χέρι.
- Τέλος, προσθέτουμε την βανίλια. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα και με ένα παλετάκι της δίνουμε μορφή σαν κολοκύθα αλλά στο κέντρο να έχει μια λακούβα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90-100°C για 2 ώρες περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Υλικά για την κρέμα
- 100 γρ. κρέμα τυρί ΜΕΒΓΑΛ
- 100 γρ. κρέμα mascarpone
- 40 γρ. άχνη
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ
- 20 γρ. χυμός μανταρινιού
Εκτέλεση για την κρέμα
- Στον κάδο του μίξερ με σύρμα αφρατεύουμε την κρέμα τυρί, το mascarpone, τον χυμό και την άχνη για 1 λεπτό περίπου μέχρι να στέκεται.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος σε ροή ενώ το μίξερ δουλεύει και σταματάμε μόλις αφρατέψει.
Υλικά για την σάλτσα
- 80 γρ. χυμό μανταρινιού
- 10 γρ. νισεστέ
- 20γρ. ζάχαρη
Για την διακόσμηση
- 3-4 μικρά μανταρίνια
Εκτέλεση για την σάλτσα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα φέρνουμε σε βρασμό ενώ ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να δέσει (1 λεπτό σε βρασμό).
- Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει με μεμβράνη να εφάπτεται μέχρι να την χρειαστούμε.
Εκτέλεση για την ολοκλήρωση
- Τοποθετούμε την μαρέγκα στην πιατέλα της επιλογής μας, γεμίζουμε το κέντρο της με κρέμα και διακοσμούμε με φρέσκιες φέτες από μανταρίνι.
- Τέλος ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα με ένα κουτάλι.
Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.