Την Παρασκευή 9 Μαΐου, σπουδαστές και σπουδάστριες των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας του IEK La Chef Levi, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα Workshop με θέμα: Food Photography & Social Media. Εισηγητές ήταν ο διακεκριμένος φωτογράφος, Άρης Ράμμος και η πολυτάλαντη Copywriter και συνεργάτιδα της Σχολής, Νανώ Παπαϊωάννου.
Σπουδαστές του ΙΕΚ La Chef Levi, ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη και την Αμερική!
Πρώτο σκέλος: Φωτογράφιση Φαγητού από τον Άρη Ράμμο
Το σεμινάριο ξεκίνησε με τον φωτογράφο, Άρη Ράμμο να αναλύει βασικές τεχνικές φωτισμού αλλά και συχνά σφάλματα κατά την φωτογράφιση, εισάγοντας τους σπουδαστές στην σπουδαία τέχνη της φωτογραφίας φαγητού, ένα σπουδαίο εργαλείο για την ανάδειξη της δουλειάς των μαγείρων, ζαχαροπλαστών και αρτοποιιών.
Ο ίδιος στη συνέχεια μοιράστηκε περισσότερες από 50 φωτογραφίες φαγητού, από δεκάδες συνεργασίες με διαφορετικές απαιτήσεις και στυλ, γεγονός που αποτέλεσε τον κατάλληλο τρόπο για το κυρίως πιάτο!
Οι σπουδαστές πειραματίστηκαν με την φωτογράφιση πιάτων που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των μαθημάτων και γνώρισαν τεχνικές και έννοιες όπως ο φωτισμός, το κάδρο, η γωνία και το κοντράστ. Έπειτα, με την στενή καθοδήγηση του κυρίου Ράμμου, έβγαλαν με τα δικά τους κινητά τις δικές τους φωτογραφίες, ο καθένας με διαφορετική προσέγγιση, εντοπίζοντας λάθη και εφαρμόζοντας στην πράξη όσα ειπώθηκαν στην αρχή του workshop.
Δεύτερο σκέλος: Food Social Media από τη Νανώ Παπαϊωάννου
Αξίζει το Facebook; Αξίζει να χρησιμοποιήσω το LinkedIn; Τι περιεχόμενο είναι καλό να ανεβάζω σχετικά με τις δημιουργίες και τη δουλειά μου;
Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, η Νανώ Παπαϊωάννου με εξειδίκευση στην συγγραφή κειμένων και διαχείριση των Social Media, παρουσίασε στους σπουδαστές τρόπους με τους οποίους τα Social Mediaμπορούν να αξιοποιηθούν στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική συζήτηση γύρω από το θέμα με τους σπουδαστές να εκφράζουν απορίες, προβληματισμούς και προσωπικές εμπειρίες σχετικά με την χρήση των Social Media στην δουλειά τους. Η ίδια παρουσίασε ενδιαφέροντα και διαφορετικά case studies από την Ελλάδα και τον κόσμο, τονίζοντας best practices που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη δουλειά όσων ακολουθούν τόσο σπουδές μαγειρικής όσο και σπουδές ζαχαροπλαστικής.
Η La Chef Levi, το μόνο εξειδικευμένο ΙΕΚ Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, εκπαιδεύει συνολικά τους σπουδαστές και αποφοίτους του, εξοπλίζοντάς τους με ιδέες, εργαλεία και ερεθίσματα για μία επιτυχημένη καριέρα.
Αν και εσύ φαντάζεσαι τον εαυτό σου να δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα και δημιουργικά γλυκά, επικοινώνησε μαζί μας και ακολούθησε το παράδειγμα χιλιάδων αποφοίτων μας για περισσότερα από 35 χρόνια.
Διάλεξε IEK Μαγειρικής ή ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας και κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα!