Μία ακόμη εμπειρία υψηλών γαστρονομικών προτύπων πραγματοποιήθηκε για τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του ΙΕΚ Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιίας La Chef Levi με τον βραβευμένο Chef του εμβληματικού Olympos Naoussa Δημήτρη Τασιούλα, να δημιουργεί στη κουζίνα της Σχολής.

Ο ίδιος μίλησε με ιδιαίτερο ζήλο στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της Σχολής, μοιράζοντας συμβουλές για τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν στην καριέρα τους αλλά και για την φιλοσοφία των δικών του πιάτων η οποία βασίζεται στην εκλεκτή ελληνική πρώτη ύλη, εκμοντερνισμένη και παρουσιασμένη με δημιουργικό τρόπο.

Μαζί με την ομάδα του, εργάστηκαν αρμονικά με όσους και όσες παρακολουθούν τις σπουδές του ΙΕΚ Μαγειρικής δημιουργώντας τρία πιάτα από το συνταγολόγιο του Chef, ο οποίος έχει διατελέσει πρεσβευτής της κουζίνας της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό.

Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, πως ο Chef δεν δίστασε να μοιραστεί πιάτα από την υφιστάμενη κάρτα του εστιατορίου, μία κίνηση ιδιαίτερης σημασίας καθώς ο κλάδος οφείλει να διέπεται από σύμπνοια, συναδελφικότητα ενώ η μεταφορά γνώσεων στις νέες γενιές αποτελεί παρακαταθήκη.

Το μενού του Chef Τασιούλα περιλάμβανε:

Χωριάτικη
Ντομάτα | Πέπλο Φέτας | Αγγούρι | Ελιά Καλαμών | Λάδι ρίγανης

Χουνκιάρ Μπεγιεντί
Κανόλι καπνιστής μελιτζάνας | Τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα κοκκινιστά | Απόσταγμα μαϊντανού | Μελιτζάνα με μπεσαμέλ

Καλαμάρι Γεμιστό
Καλαμάρι σχάρας γεμιστό με σιτάρι και καβουρόψιχα | Κους κους από μπρόκολο | Πέστο βασιλικού | Μελάνι σουπιάς

 

Το ΙΕΚ La Chef Levi είναι η μόνη Σχολή Μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα, που προσφέρει αποκλειστικά σπουδές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας με τους/τις αποφοίτους να γίνονται περιζήτητα στελέχη στην αγορά εργασίας.

Αναγνώριση στην παγκόσμια σκηνή Ζαχαροπλαστικής για την Head Pastry Chef του ΙΕΚ La Chef Levi!