Ακόμα και οι vegetarian επιλογές μπορεί να είναι απολαυστικές!

Και η απόδειξη είναι αυτό το ελαφρύ mille-feuille λαχανικών. Ακόμα και αν δεν είστε vegetarian αυτή η συνταγή είναι ιδανική είτε για ορεκτικό, είτε για κυρίως πιάτο.

Πειραματιστείτε και με τα δικά σας αγαπημένα λαχανικά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Υλικά για το millefeuille

  • 4 τεμ. μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο
  • 4 τεμ. μελιτζάνες
  • 100 γρ. ρικότα
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • Θυμάρι (ανάλογα με την προτίμησή σας)
  • Σκόρδο (ανάλογα με την προτίμησή σας)
  • 100 ml ξύδι
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό (ανάλογα με την προτίμησή σας)

Εκτέλεση για τo millefeuille

  1. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα με το ξύδι και το ελαιόλαδο
  2. Βουτάμε τα πορτομπέλο στη μαρινάδα και τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το θυμάρι και το σκόρδο
  3. Τα ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε εγκάρσια στη μέση
  5. Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις τρυπάμε και τις ψήνουμε σε σχάρα ή στον φούρνο στους 180οC μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά
  6. Τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους
  7. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και προσθέτουμε αλάτι και ψιλοκομμένο σκόρδο
  8. Προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο θέλουμε και ψιλοκομμένο μαϊντανό
  9. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη
  10. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα και την κρέμα τυριού

Υλικά για το κουλί ρόκας

  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 τεμ. κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • ½ κ.σ. μουστάρδα
  • 1 τεμ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 200 ml σπορέλαιο

  Εκτέλεση για το κουλί ρόκας

  1. Παστεριώνουμε ένα κρόκο αυγού στο μπεν μαρί μαζί με το ξύδι και την μουστάρδα
  2. Τα βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με τη ρόκα και το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι και τα χτυπάμε καλά
  3. Προσθέτουμε σε ροή το σπορέλαιο και μεταφέρουμε σε μπιμπερό

Υλικά για το κουλί κόκκινης πιπεριάς

  • 2 τεμ. πιπεριές φλωρίνης
  • 4 ml ξύδι
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 1 γρ. αλάτι

  Εκτέλεση για το κουλί κόκκινης πιπεριάς

  1. Καθαρίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια από 2 πιπεριές φλωρίνης
  2. Τις κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν εντελώς
  3. Τις στεγνώνουμε πολύ καλά και τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι
  4. Μεταφέρουμε σε μπιμπερό

  Διαδικασία για το στήσιμο του millefeuille

  1. Διαλέγουμε ένα τσέρκι της επιλογής μας. Ανάλογα με το μέγεθος από το τσέρκι μας κόβουμε τα μανιτάρια. Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο
  2. Βάζουμε στον πάτο μία φέτα μανιτάρι πορτομπέλο
  3. Στη συνέχεια βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα μελιτζάνας ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια του μανιταριού
  4. Απλώνουμε μία κουταλιά από τα τυριά πάνω στο μείγμα μελιτζάνας
  5. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία με τις στρώσεις από μανιτάρι και μελιτζάνα και τελειώνουμε με τη στρώση τυριού
  6. Διακοσμούμε με σταγόνες από λάδι τρούφας και βρώσιμα λουλούδια
  7. Στο πιάτο προσθέτουμε το κουλί ρόκας και πιπεριάς σε τελείες

Οι πάγκοι και τα ψυγεία που χρησιμοποιούμε είναι της Inomak Refrigerators.

Τα λαχανικά και τα φρούτα τα προμηθευτήκαμε από το υπέροχο κατάστημα «Φρουτομαγεία Ρεφανίδης» στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Τα πιάτα των συνταγών τα βρήκαμε στο Ready.gr.

Photo clicks από το Studio Kotoglou.

Ακολούθηστε τον Chef     

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα από το δικό σας Mille – feuille λαχανικών, κάνοντάς μας tag ή mention στα social media.