Μια γευστική και γρήγορη συνταγή για ψάρι, το οποίο σας ενθουσιάσει τόσο με την γεύση και την ένταση του όσο και με την απλότητα του.

Η μαρμελάδα φινόκιο έρχεται να προσθέσει μια γλυκιά νότα εξισορροπώντας την γεύση από τον πουρέ σκόρδου, ενώ το γκομάσιο απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα πλαισιώνοντας το φιλέτο από το λαβράκι. Το γκομάσιο ή κομάζιο είναι αρκετά γρήγορο και εύκολο στην παρασκευή του. Στην Βιετναμέζικη κουζίνα χρησιμοποιείται ως καρύκευμα ενώ παράλληλα λέγεται πως συμβάλει στην τόνωση του οργανισμού.

Έτοιμο σε 30’ λεπτά.

Υλικά για τη μαρμελάδα φινόκιο

  • 2 τεμ. λεμόνια
  • 150 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 40 ml ξύδι
  • 10 γρ. αλάτι
  • 2 τεμ. φινόκιο
  • 20 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι

Εκτέλεση για τη μαρμελάδα φινόκιο

  1. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, το αποσύρουμε.
  3. Κόβουμε το φινόκιο σε φλίδες χρησιμοποιώντας τον αποφλοιωτή.
  4. Ενώνουμε το σιρόπι με τον χυμό από τα λεμόνια, το ξύδι και το αλάτι. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το φινόκιο.
  5. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για να μαλακώσει το φινόκιο και να δέσει.
  6. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια.

Υλικά για τον πουρέ σκόρδο

  • 15 σκελίδες σκόρδο
  • 230 ml γάλα
  • ½ τεμ. λεμόνι (τον χυμό του)
  • Αλάτι

Εκτέλεση για τον πουρέ σκόρδο

  1. Μπλανσάρουμε τα σκόρδα 8-10 φορές.
  2. Τα βράζουμε με το γάλα (ίσα να τα καλύπτει).
  3. Τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το λεμόνι και το αλάτι.

Υλικά για το γκομάσιο

  • 50 γρ. άσπρο σουσάμι
  • 15 γρ. μαύρο σουσάμι
  • 1 γρ. αλάτι

Εκτέλεση για το γκομάσιο

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ.

Υλικά για το λαβράκι

  • 1 τεμ. λαβράκι

Εκτέλεση για το λαβράκι

  1. Φιλετάρουμε το λαβράκι.
  2. Κόβουμε το λαβράκι και χαράσσουμε το δέρμα του σε δύο σημεία.
  3. Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι.
  4. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά από την πλευρά του δέρματος.
  5. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί 2-3 λεπτά για να γίνει τραγανό.
  6. Το γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Διαδικασία για το στήσιμο

  1. Τοποθετούμε όμορφα τα δύο φιλέτα από το λαβράκι στην μία πλευρά του πιάτου.
  2. Κάνουμε δύο βουναλάκια, το ένα με το γκομάσιο και το άλλο με την μαρμελάδα.

Extra Τip

Μπορούμε να ρετουσάρουμε χυμό από ένα πορτοκάλι και να το σερβίρουμε σαν σάλτσα.

Ακολούθηστε τον Chef     

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.