Μια συνταγή που συνδυάζει εξαιρετικές τεχνικές, ελληνικές γεύσεις και αρώματα. Ο Chef της Σχολής, Δημήτρης Τζιοβάρας με τη βοήθεια του σπουδαστή Μαγειρικής Τέχνης, Χρήστου Τριανταφυλλίδη, ετοιμάζει ένα φρέσκο λαυράκι με δύο γαρνιτούρες. Από τη μία η τραγανή κρούστα μυρωδικών με χειροποιήτο κρουτόν και από την η άλλη φρέσκια σάλτσα ντομάτας του Chef που διακρίνεται για την ισορροπία των γεύσεων του, δημιουργούν μια γευστική έκπληξη. Το κενέλ μελιτζάνας προσθέτει μια καπνιστή νότα σε ένα πιάτο όπου πρωταγωνιστούν τα προϊόντα της ελληνικής γης και θάλασσας.
Υλικά για την κόκκινη σάλτσα
- 20 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ τεμ. κρεμμύδι
- 1 τεμ. ντομάτα ώριμη
Εκτέλεση για την κόκκινη σάλτσα
- Τρίβουμε την ντομάτα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι και σωτάρουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, και το πιπέρι.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να χάσει αρκετά την υγρασία της.
Υλικά για την πράσινη τραγανή κρούστα
- 1 φέτα ψωμί χωριάτικο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
- Φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση για την πράσινη τραγανή κρούστα
- Κόβουμε το ψωμί σε ζαράκια και το κάνουμε κρουτόν με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε τα κρουτόν με το μαϊντανό και λίγο θυμάρι.
Υλικά για την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα
- 1 τεμ. μελιτζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λεμόνι
- Ξύδι
- ¼ σκελίδα σκόρδο
Εκτέλεση για την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα
- Ψήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα σε πολύ δυνατή φωτιά στο φούρνο ή την καίμε πάνω σε ένα φλόγιστρο.
- Παίρνουμε την σάρκα της προσεκτικά και την κόβουμε με το μαχαίρι ελαφρά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο λεμόνι, λίγο ξύδι και πολύ λίγο σκόρδο.
Υλικά για το λαυράκι
- 1 τεμ. λαυράκι (περίπου 500 γρ.)
Εκτέλεση για το λαυράκι
- Φιλετάρουμε προσεκτικά το λαυράκι.
- Αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο και κρατάμε προσεκτικά την ουρά του.
- Με ένα τσιμπιδάκι αφαιρούμε τα κόκκαλα από τα φιλέτα.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το ψάρι μας.
- Στην μισή μεριά τοποθετούμε την κόκκινη σάλτσα και στην άλλη μισή την πράσινη κρούστα.
- Ψήνουμε στους 180 °C για 8 λεπτά περίπου.
Διαδικασία για το στήσιμο
- Τοποθετούμε το φιλέτο όμορφα στο πιάτο.
- Τοποθετούμε από πάνω ένα kennel μελιτζανοσαλάτας.
- Στολίζουμε με φύτρες και ψητή ντομάτα.
Μοιράσου το δικό σου αποτέλεσμα κάνοντάς μας tag ή mention στα social media.