Εύκολη συνταγή για ρολάκια από κοτόπουλο με γέμιση από μανιτάρια και σάλτσα λεμονιού με πολλές δυνατότητες παραλλαγής. Αν δεν σου αρέσουν τα μανιτάρια, δημιούργησε τη γέμιση της προτίμησης σου και φτιάξε τα δικά σου γεμιστά ρολάκια. Το πιάτο πλαισιώνουν ντοματίνια, πατάτες σε καρέ σχήμα και η πλούσια λεμονάτη σάλτσα.

Συνταγή για 2 άτομα.

Υλικά για τη γέμιση

  • 4 τεμ. άσπρα μανιτάρια
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 ml λευκό κρασί
  • Θυμάρι

Εκτέλεση για τη γέμιση

  1. Κόβουμε τα μανιτάρια μικρά καρέ και  τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το κρασί, και όταν το απορροφήσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  3. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσουν.
  4. Καρυκεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Υλικά για το ρολό κοτόπουλο

  • 1 στήθος κοτόπουλο

Εκτέλεση για το ρολό κοτόπουλο

  1. Καθαρίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου, το ανοίγουμε με το μαχαίρι  να λεπτύνει και το χτυπάμε με τον μπάτη να γίνει ακόμα πιο λεπτό.
  2. Βάζουμε το κοτόπουλο πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί φούρνου και έχουμε έτοιμο ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
  3. Καρυκεύουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τη γέμιση.
  4. Σκεπάζουμε κατά μήκος το κοτόπουλο έπειτα το κλείνουμε από τα πλάγια. Τελειώνουμε το τύλιγμα με ρολάρισμα. Σφίγγουμε καλά το ρολό με το χαρτί φούρνου και έπειτα τυλίγουμε το ρόλο με το αλουμινόχαρτο σαν καραμέλα.
  5. Ψήνουμε στους 180 ֯C για περίπου 18 λεπτά.

Tip: πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη διαχείριση νωπού κοτόπουλου. Ιδανικά, φοράμε γάντια όταν το επεξεργαζόμαστε και έχουμε μια ξεχωριστή επιφάνεια κοπής στην οποία δεν κόβουμε άλλες τροφές ενώ καθαρίζουμε καλά τις επιφάνειες που ακουμπά. Προσέχουμε το ψήσιμο του κοτόπουλου να είναι καλό μέχρι το εσωτερικό του για να εξαλείψουμε κάθε κίνδυνο σαλμονέλας.

Υλικά για τη σάλτσα λεμονιού

  • 20 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • ½ τεμ. κρεμμύδι
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση για τη σάλτσα λεμονιού

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα για περίπου 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού και έπειτα τον ζωμό κοτόπουλου.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση και να δέσει.
  5. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε και άλλο χυμό λεμονιού αν επιθυμούμε πιο ξινή γεύση.

Διαδικασία για το στήσιμο

  1. Μόλις βγάλουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και έπειτα κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Περιχύνουμε με τη σάλτσα λεμονιού.
  3. Σερβίρουμε με τα μανιτάρια σωτέ και τις πατάτες καρέ που έχουμε βράσει και έπειτα περάσει από τηγάνι για να δώσουμε μια τραγανή κρούστα.

Photo clicks από το Studio Kotoglou.

Ακολούθησε τον Chef     

Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.