Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας

  • 120 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 65 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 2 γρ. ξερό βασιλικό
  • 2 γρ. αλάτι
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
  • 20 γρ. μέλι Αττική

Εκτέλεση για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, τον βασιλικό, το αλάτι, το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και καρυκεύουμε αν χρειαστεί. Εάν περισσέψει σάλτσα, διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και στην κατάψυξη για 1 μήνα.

 Υλικά για τη ζύμη

  • 9 γρ. ξηρή μαγιά
  • 140 ml χλιαρό νερό
  • 900 γρ. αλεύρι τύπου 00
  • 18 γρ. σκόνη βύνης
  • 450 ml κρύο νερό
  • 18 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση για τη ζύμη

  1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό.
  2. Τοποθετούμε τις σκόνες στον κάδο του μιξέρ και προσθέτουμε την αραιωμένη μαγιά.
  3. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το κρύο νερό. Ανακατεύουμε περίπου 10 λεπτά ώστε να έχουμε ένα λείο ωραίο ζυμάρι.
  4. Βγάζουμε από τον κάδο και ζυμώνουμε για 2 λεπτά στο χέρι πάνω στον πάγκο.
  5. Βάζουμε το ζυμάρι σε μία λεκάνη σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε σκεπασμένο στον πάγκο για 20 λεπτά.
  6. Μεριδοποιούμε το ζυμάρι ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχει η πίτσα. Ιδανικά 280 γρ.
  7. Κάνουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο σκεύος με απόσταση μεταξύ τους.
  8. Σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε στο ψυγείο 12 ώρες.

Υλικά για την πίτσα

  • Φρέσκια μοτσαρέλα
  • Προσούτο
  • Baby ρόκα

Εκτέλεση για την πίτσα

  1. Ανοίγουμε το ζυμάρι και το βάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο καυτό μαντεμένιο τηγάνι. Ψήνουμε στο φούρνο για 8 λεπτά στους 190 °C.
  2. Βγάζουμε το ζυμάρι. Απλώνουμε το ¼ της ποσότητας της σάλτσας και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα.
  3. Ψήνουμε άλλα 8 λεπτά.
  4. Πρίν το σερβίρισμα προσθέτουμε το προσούτο και τη φρέσκια baby ρόκα.

Ακολούθησε τον Chef     

Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.