Ένα ακόμη Masterclass, αυτή τη φορά με άρωμα θάλασσας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία με εισηγητή τον Στέφανο Σταμίδη, Executive Chef του Hotel Nikopolis 5* στη Θεσσαλονίκη.
Ένα γεμάτο group επαγγελματιών, σπουδαστών και λάτρεων της Μαγειρικής παρακολούθησε δημιουργίες με ελληνικές και διεθνείς επιρροές για δύο ημέρες στις εγκαταστάσεις της Σχολής.
Το μενού μεταξύ άλλων περιλάμβανε:
- Μαριναρισμένο παστράμι ψαριού (ξιφίας – τόνος)
- Σκουμπρί μαρινάτο – στιγμιαία καπνιστό με ρεμουλάντ κόλραμπι και πίκλα πράσινου μήλου
- Σκουμπρί γεμιστό με πολίτικες αναφορές
- Μπαρμπούνι ψητό / φάβα σαν «νταλ» / gravy μπαρμπούνι με μαραθόριζα
- Κακαβιά με θαλασσινά αλλιώς
- Λαβράκι ψητό σε βρώσιμη ζύμη αλατιού
- Κεμπάμπ – kofta τόνου με πίτες και μουτάμπελ
- Τόνος – κονφί niçoise
- Τόνος ταρτάρ
- Nigiri τόνου
- Spicy tuna roll
- Μπακαλιάρος με μανιτάρια shiitake και salsa verde σε εικονική λαδόκολλα
Το Masterclass είχε ως στόχο να προσδώσει κλασικές αλλά και σύγχρονες γεύσεις ξεκινώντας από την σημασία της πρώτης ύλης, την επιλογή των προμηθευτών, τη θεωρία του ψαριού και κατόπιν την επίδειξη τεχνικών μέσα από μια σειρά εκλεκτών υλικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα Masterclasses της La Chef Levi συνεχίζονται! Ανακάλυψε το δικό σου τώρα!
Xoρηγός εξοπλισμού: Strimmenos-Professional Catering Equipment
Χορηγός Διαμονής Masterclass: Colors Hotels