Η παρουσία μιας Pastry Chef του βεληνεκούς της Nina Métayer για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη La Chef Levi, αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους ήθελαν να μάθουν μερικά από τα μυστικά της βραβευμένης ως καλύτερης Pastry Chef της Γαλλίας.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, ταπεινότητα και ενδιαφέρον η Chef Métayer μοιράστηκε τεχνικές υψηλού επιπέδου και ισορροπημένες συνταγές ενθουσιάζοντας τους συμμετέχοντες του Masterclass.

Φωτογραφικό υλικό από το Masterclass Αρτοποιίας με τον κορυφαίο Αρτοποιό MOF Mickaël Morieux.

Λίγα λόγια για την Chef

Μετά από ένα εκπαιδευτικό ταξίδι ανταλλαγής στο Μεξικό όταν ήταν μικρή, αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο της Ζαχαροπλαστικής και της Αρτοποιίας.

Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση της στην Αρτοποιία, συνέχισε το παγκόσμιο ταξίδι της στην Αυστραλία ενώ με την επιστροφή της, σπούδασε Ζαχαροπλαστική όπου αποφοίτησε ούσα αριστούχος από την Σχολή Ferrandi.

Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε στα παλάτια των Παρισίων. Tα έτη 2016 & 2017 βραβεύεται από δύο διαφορετικούς φορείς, ως η καλύτερη Pastry Chef στη Γαλλία.

Η ίδια εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση, την υψηλή ποιότητα των υλικών και το μεράκι των Pastry Chef της Σχολής, Γιώτας Παυλίδου & Ντάρια Περεβέρζεβα.

Οι εκλεκτές ελληνικές γεύσεις και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των καταστημάτων εστίασης σχολιάστηκαν πολύ θετικά από την Chef ενώ η Μαστίχα Χίου αποτέλεσε το συστατικό που πήρε μαζί της στις βαλίτσες της για δοκιμές!

Η Nina Métayer είναι μία κορυφαία του είδους η οποία θα συνεχίσει να απασχολεί τη διεθνή ζαχαροπλαστική σκηνή για πολλές δεκαετίες ακόμη. Η παρουσία της στη La Chef Levi αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη και ένα χρέος απέναντι στην ίδια την Τέχνη της Ζαχαροπλαστικής. Ένα χρέος το οποίο γέννησε απλόχερα η ιδρύτρια της La Chef Levi σε Ελλάδα και εξωτερικό, Chef Βιργινία Αναστασιάδου.