Υλικά για την ζύμη τάρτας
- 55 γρ. βούτυρο
- 30,5 γρ. ζάχαρη άχνη
- 7 γρ. ζάχαρη muscovado
- 23 γρ. πούδρα πεκάν
- 1 γρ. αλάτι
- 105 γρ. αλεύρι μαλακό
- 20 γρ. αυγό
Εκτέλεση για την ζύμη τάρτας
- Στον κάδο του μίξερ με φτερό δουλεύουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη, την ζάχαρη muscovado, το αλάτι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αυγό.
- Έπειτα προσθέτουμε την πούδρα πεκάν και τέλος όλο το αλεύρι.
- Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες πάχους 2 mm. και κόβουμε με το τσέρκι σε σχήμα δάκρυ (το ίδιο στο οποίο θα ψήσουμε τα αχλάδια), στο κέντρο του οποίου κόβουμε το κέντρο με ένα στρογγυλό κουπάτ.
- Τρυπάμε προσεκτικά με ένα λεπτό πιρουνάκι και τοποθετούμε την ζύμη στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Υλικά για τα καραμελωμένα αχλάδια
- 3 μεσαία αχλάδια
- 60 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση για τα καραμελωμένα αχλάδια
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια κατά μήκος σε 6 κομμάτια.
- Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα κομμένα αχλάδια μέσα και τα ανακατεύουμε καλά με την ζάχαρη της συνταγής και κάνουμε μια στεγνή καραμέλα.
- Μέσα σε ένα τσέρκι σε σχήμα σαν δάκρυ ( το οποίο έχουμε ‘’ντύσει’’ από κάτω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο), βάζουμε την καραμέλα και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμένα αχλάδια.
- Σκεπάζουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα αχλάδια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 165 °C.
- Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Για την συναρμολόγηση
- Αφαιρούμε το αχλάδι προσεκτικά από το τσέρκι και με ένα πινέλο το περνάμε με ουδέτερο ζελέ αρωματισμένο και χρωματισμένο με ιβίσκο.
- Τοποθετούμε το ψημένο αχλάδι ανάμεσα σε δύο μπισκότα, σαν σάντουιτς.
Μοιράσου το αποτέλεσμα, κάνοντάς μας tag ή mention στα Social Media.